Şimdi Ara

Kuluçka Üretiminde Yaşanan Gelişmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizde, kümes hayvancılığı ve yumurta üretimi sektörü gelişmekte ve genişlemektedir. Yumurta ve tavuk tüketim ve talebinin yüksek olması, sermaye akışını kümes hayvancılığı ve yumurta üreticiliği sektörüne doğru yöneltmekte, dolayısıyla yumurta ve tavuk üretim düzeyi giderek artmaktadır.

    Sektör tarafından, talebi karşılamak ve üretim maliyetini düşürmek için üretimin hızlandırılması, üretimi kolaylaştıracak, arttıracak ve hızlandıracak güvenilir ve ekonomik üretim araçları ve teknolojilerinin kullanılması amaçlanmaktadır.

    Üretim araçlarını geliştirmek ve kapasiteyi arttırmak için üretimde yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Bunlar genel olarak sıralandığında verimliliği yükseltme, damızlık kalitesini arttırma, depolama koşullarını iyileştirme, altyapı gerekliliklerini düzenleme, yetiştiricilikte modern tekniklere gitme ve üretimi hızlandırmak adına gelişkin çözümler yaratma vs. olarak çeşitlilik gösterir.

    Üretimde yaşanan son gelişmelere bakıldığında, üretimi arttırmak, hızlandırmak ve geliştirmek için yapay kuluçka makine ve üniteleri oluşturulmaktadır. Bu kuluçka teknolojileri ile tavuğa ihtiyaç duymadan çok sayıda yumurtayı aynı merkezde bir araya getirerek üretim ile artış ve hız sağlanmakta, maliyetten ve zahmetten tasarruf edilmektedir.

    Hayvanlarda çiftleşme ile erkek ve dişi üreme hücreleri birleşerek zigot adı verilen N kromozomlu, tek hücreli canlıyı meydana getirir. Bu tek hücreli canlı, mayoz bölünme evreleri geçirerek gelişir, çoğalır ve aynı türün bir ferdini meydana getirir. Oluşan
    tek hücreli canlının çoğalması ve gelişimi hayvanlarda dişi cinsinin vücudunun içinde veya dışında devam edebilir. Hayvanlar bu farklılığa göre sınıflandırılabilirler.


    (https://hedefkulucka.com/)


    Kuluçka Üretiminde Yaşanan Gelişmeler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.