Şimdi Ara

Kuluçka Ölüm Oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ölüm oranı, işletmelerde maliyetleri yükselten ve dolayısıyla kârı azaltan çok önemli bir faktördür. Bakım ve çevre koşulları gibi faktörlerden en fazla etkilenen kriterdir. Daha kısa sürede, daha az ölüm oranı ve daha az yemle istenen canlı ağırlığa ulaşılması
    işletmenin karlılığını önemli ölçüde arttırmaktadır.

    Kuluçka ölüm oranı, ticari uygulamalarda sevk edilen toplam civciv sayısı ile kesilen toplam piliç sayısı arasındaki farkın sevk edilen toplam civciv sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Bu araştırmada ölen ve ayıklanan piliç sayısının toplam civciv sayısına
    bölünmesiyle bulunmuştur.

    Broiler yetiştiriciliğinde ve dolayısıyla entegrasyonlarda kâr temelde piliçlerin ortalama canlı ağırlığına bağlı olduğundan piliçlerin ağırlığı her hafta yapılan düzenli ölçümlerle kontrol edilmektedir.

    Canlı ağırlık artışında başlangıçta yavaş olan, daha sonra hızlanan, son dönemde ise yine yavaşlayan ve lineer olmayan bir değişim görülmektedir. Canlı ağırlık arttıkça yem tüketimi de artmaktadır.

    Genetik yapı, damızlık ve kuluçka dönemi koşulları, cinsiyet, kesim yaşı, bakım ve besleme koşuları, mevsim, sağlık durumu vb. faktörlere de bağlı olmakla birlikte, dengeli ve etkili bir bakım ve beslemeyle büyümeyi hızlandırmak ve sonuçta daha kısa sürede daha yüksek canlı ağırlığa ulaşmak mümkündür.

    (https://hedefkulucka.com/)


    Kuluçka Ölüm Oranı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.