Şimdi Ara

Kültür mantarı ya da istiridye (kavak) mantarı yetiştiren var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar amatör olarak bu işe girmek istiyorum. kendi çapımda br süre deneyim kazandıktan sonra ticari oalrak gireceğim bu işe. daha önce bu işi yapmış olan var mı?

    bu arada gıda mühendisiyim. ve ciddi anlamda kendi işimi kurmak istiyorum ama bodoslama dalmakta istemiyorum. yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok mutlu olurum



  • konuyla alakasız ama gıda mühendisi bulmuşken sorayım, kardeş ekmeği veya eti buzluğa koyup buzu çözüldüğünde yiyorum ve geri kalanını tekrar buzluğa koyuyorum. bir zararı olur mu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tangmuch

    konuyla alakasız ama gıda mühendisi bulmuşken sorayım, kardeş ekmeği veya eti buzluğa koyup buzu çözüldüğünde yiyorum ve geri kalanını tekrar buzluğa koyuyorum. bir zararı olur mu.

    kardeşim ekmek için hiç bir sorun yok. ekmeği dondurarak yıllarca saklaman mümkün. ancak olay ete gelince durum değişir. etin belirli bir saklama ömrü var ve sakın ola eti dondurduktan sonra çözdürüp tekrar dondurmayın. çözdürdüğünz anda o eti yemek durumundasınız. aksi takdirde telafisi zor şeylere sebep olabilirsiniz. özellikle tavuk eti için daha kritik durum. olayın mantığını açıklayım bir fikir oluşsun kafanda.

    eti dondurduğunda mecburen eti oluşturan hücrelerde donar. hücrelerin yaklaşık %90 lık kısmı sudur. ve bizim kullandığımız dolaplar malesef dondurma işlemini yavaş yaparlar. dondurma işlemi yavaş yapıldığında hızlı yapılan dondurmaya göre daha büyük buz kristalleri oluşur. yani dolaba koyduğunuz et yavaş donduğu için hücreler parçalanır ve içerisindeki bir çok madde çözdürüldüğünde dışarı çıkar. yani bir bakteri için bulunmaz nimettir bu. çözdürüdğünüz eti çok fazla bekletirseniz veya tekrar buzluğa koyarsanız bakteri gelişimi artar ve dondurmayla durur. ancak geri çözdürmeye başladığınızda üremeye devam eder bu bakteriler. yani kısaca ilk çıkardığında 5 bakteri ürüyorsa ikinci çıkardığında 25 bakteri ürer. ve et iyi pişirilmezse gıda zehirlenmesi kaçınılmaz olur. ama ekmekte böyle bir risk yok. o konuda rahat olabilirsiniz.

    biraz karışık anlatmış olabilirim elimden geldiğince sade anlatmaya çalıştım umarım faydası olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairstars -- 10 Kasım 2011; 15:17:34 >




  • selamlar
    bende kültür mantarı yetiştiriciliği yapmak istiyorum. siz bu işe girdiniz mi devam ediyor musunuz girmediyseniz neden girmediniz? ya da forumda bu işle ilgilenen bilgi verebilecek olan var mı? yardımlarınızı bekliyorum
  • internet te istiridye mantarı ile ilgili bir site var normal mantardan daha kolay üretiliyormuş 100m2 arsadan 30.000 tl kazandırıyormuş yılda
    ilk yatırım maaliyeti de 30.000 tl civarı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.