Selam arkadaşlar, bildiğim kadarıyla veriler RAID yapılan disklere paylaştırılarak yazılıyor, o zaman iki HDD'yi RAID yaparak kullanmak için iki HDD'nin de boş mu olması gerekir? Yoksa ben kullanmakta olduğum ve yarısı dolu harddiskimin yanına boş bir harddisk daha bağlayarak eski verilerimi de kaybetmeden RAID olarak kullanabilir miyim?
valla zaten raid yapmak için windows yüklerken raid driver yüklemelisin ve sonrada windows kurmalısın,bu açıdan bakınca dediğin olamaz gibi geldi bana
bende merak ediyorum bunu.Daha önce raid yapmıştım fakat bi problemden dolayı normale döndüm.şimdi sistemimi raid yapmak istiyorum.hardiskimi norton ghost vs. bi programla yedeklesem raid yapıp kurulan raid üstüne sistemimi atabilirmiyim?
@snejniybar RAID yaptığınız anda tüm verilerinizi kaybedersiniz. Yani yedekleme yapmadan istediğinizi yapamazsınız.
@donny.x Ghost kullanarak yapabilirsin dediğini.. Tabi ki verileri farklı yere yedeklemen koşuluyla
cevap için teşekkürler harddisk sorunum yok başka bi hardiske yedekleyip deniycem.Zaten olmazsa tekrar raidi kaldirip sitemi ghostan kurarim.
peki diyelim raid yaptim ve mevcut sistemimi ghost marifetiyle raid 0 harddisk(ler)e attım.Bundan sonra bişey yapmam gereklimi.Yani windows açılmam diyebilirmi?sürücü falan yüklemesi lazımmı? teşekkürler
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar
quote:
Orjinalden alıntı: donny.x
cevap için teşekkürler harddisk sorunum yok başka bi hardiske yedekleyip deniycem.Zaten olmazsa tekrar raidi kaldirip sitemi ghostan kurarim.
peki diyelim raid yaptim ve mevcut sistemimi ghost marifetiyle raid 0 harddisk(ler)e attım.Bundan sonra bişey yapmam gereklimi.Yani windows açılmam diyebilirmi?sürücü falan yüklemesi lazımmı? teşekkürler
Ghost u kullanmadan önce bilgisayarınıza anakartınızın raid sürücülerini yüklemenizi tavsiye ederim. Böylece Windows ghosttan kurulduktan sonra raid i algılamakta sorun çıkarmaz.. (yani en azından öyle olacağını tahmin ediyorum hiç denemedim dediğinizi ama çok büyük bir sorunla karşılaşacağınızı sanmam)
aklıma takılan birşeyi daha sormak istiyorum. RAID ile alakalı olmasa da yeni konu açmaya gerek duymadım. sorum şu ki ben şu anda IDE HDD kullanıyorum ve yeni aldığım SATA HDD'yi kullanmadan önce yapmam gereken herhangi bir ayar var mı? BIOS'a girip sürücü ayarlarını SATA yapmak gibi, bazı mesajlarda windows kurarken önce SATA driverlarını yüklemekten bahsedenler var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme