Şimdi Ara

Kullanıcının girdiği texti bir sonraki sayfada

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siteyi ziyaret eden kullanıcın yazdığı texti sonraki sayfalarda resim üzerinde tanımlayacağım bir alana nasıl aktarabilirim.
    Dreamweaver CS3 + Photoshop CS3 kullanıyorum.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 25 Ağustos 2007; 16:33:04 >

• bi fikrim varda garanti deildir...
  • savaşım nedir fikrin ?
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 25 Ağustos 2007; 16:41:06 >
  • php ve xml ile mümkün olabilir... Texti php aracılığıyla xml in içine kaydedecek... Sonra td nin arka plan olarak belirlediği resmin üzerine xmlden aldığın veriyi koyacak..

Şimdi daha düzgün oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oralunal -- 25 Ağustos 2007; 16:44:41 >
  • PHP,ASP vb. bulaşmadan yapmak mümkün değil mi?
    Dreamweaverda form açıp oraya kullanıcının girdiği veriyi, text 15 max. karakter olacak, sonraki sayfalarda resim üzerinde tanımlayacağım yerde göstermek gibi. ama nasıl ;)
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 25 Ağustos 2007; 16:53:06 >
  • gerek yok xmlye. resmi div in içine koy text i de o div in içine atarsın. bu kdr yok ben asp ile resmin üzerinde illa cs de yazar gibi yazdırcam diosan asp jpeg i araştır php ile uğraşmıyorum ama mutlaka php de de bu iş için bir fonksiyon vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 25 Ağustos 2007; 16:49:58 >
  • Aspci,

Div uygulamasında texti resim üzerinde pozisyonlandırmak kolay olur mu?

Meret ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır onu dediği sen yazmıcan, ziyaretçiler text yazacak... Eğer meret yazdığı olsaydı seninki doru olcaktı da ziyaretçiler yazı yazcak... Ondan sonraki sayfalarda resmin üzerinde o ziyaretçinin yazdığı yazu gözükecek...
  • sorun değilha ben yazmışım ha ziyaretçi, değişen bişey yok, form dan gelen öğeyi div içine taşıyacak hepsi bu.

kolay oluyor, x ekseni y ekseni, genişlik yükseklik belirtiosun hepsi bu kadar. resmi bir div e koyarsın, yazıyı da bir div e koyarsın, yazının div ini resme göre yerleştirdiğinde sorun olmaz.
  • aspci,
    Dreamweaverda oluşturduğum formdan ziyaretçinin yazdığı texti Div e nasıl aktaracağım?
    Meret ;)
  • html de js ile yazdırabilirsin sanırım.
    asp ile <%=request.form("formadi")&> işini görür. tabi formunun olduğu sayfadaki text kutusunun adını formadi olarak düşündüm ben.
  • saol aspci, deneyeceğim.
    Aslında yapmak istediğim adama IP adresi (LAN-IP) sorup girdiği Ip adresini aşağıdaki resmin içine koymak istiyorum.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 25 Ağustos 2007; 17:13:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aspci

sorun değilha ben yazmışım ha ziyaretçi, değişen bişey yok, form dan gelen öğeyi div içine taşıyacak hepsi bu.

kolay oluyor, x ekseni y ekseni, genişlik yükseklik belirtiosun hepsi bu kadar. resmi bir div e koyarsın, yazıyı da bir div e koyarsın, yazının div ini resme göre yerleştirdiğinde sorun olmaz.

Div neler yapıomuş böle... Ben div hakkında bu kadar şey bilmiodum... Ayıp oluo ama
  • ip yi yazdır istediğin yere; < % request.serververiables("REMOTE_ADDR") % > ip adresini verir siteye giren kişinin.
  • external IP için değil LAN-IP için çalışırmı ?
    Meret ;)
  • lan ip yi nasıl alacaksın ki? aklıma gelmiyor şu an yöntem lan ip için
  • Bende bilmiyorum. Bu nedenle kullanıcıya sorup text modunda 192.168.1.2 vb şekilde yazmasını isitiyeceğim. Bu girdiği LAN IPyi sabit IP alma işlemini anlattığım izleyen sayfalarda kullanmak isityorum. Aşağıdaki linke bakarsan uygulamayı nasıl anlattığımı görebilirsin. Bu anlatımı geliştirmek istiyorum. Çok demode bir tasarım oldu.
    http://www.emuleturk.com/Sabit-IP/Sabit-IP-Windows-XP/Sabit-IP-Windows-XP.htm
    Meret ;)
  • mecburen elle girdircen şu durumda. aklıma gelen bişey yok malesef.
  • aspci desteğin için çok teşekkür ederim. DIV ile çözmeye çalışacağım.
    Vaktini aldım.
    Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 25 Ağustos 2007; 17:40:58 >
  • önemli değil, iyi çalışmalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.