Şimdi Ara

KULAKLIK KULLANANLAR DİKKAT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

biyoloji hocası bize "bir araştırmaya göre kulaklıklar,kulaktaki kir oranını %700 arttırıyomuş" ben demedim o dedi ama mantıklı gibi gözüküyor

bunun nedeni kulağı iem kulaklıkla yalıttıktan sonra içerideki havanın oksijensiz kalıp içerideki oksijensiz üreyen bakterilere uygun ortam sağlıyor olabilir-ter kokusu gibi-ancak işin uzmanına sormak lazım.

ayrıca iem iyi güzel de dış sesi hiç duyamıyorsun, bu da sakıncalı dolmuşta kulaklıkla uyusani muavin son durak dese hiç bişey anlamazsın yani,sakat. ayrıca sesin kulak kepçesinden yansıyarak gelmesi tahminimce daha uygun, kulağa zarar veren sesleri engelleyebilir.

kulak hasarı konusunda da şunu ekleyeyim: kulakta oluşan hasarlar ani ses yükselmelerinde meydana geliyor, sürekli yüksek seste durmak sadece (kulak sertleştiği için) hassaslığını geçici süre etkiler. (yanlışsam düzeltin)

quote:

Hızlı bir sınav, sessiz bir ortama gidin (kulaklarınızı tıkamayın o zaman kanın akış sesi ile karıştırırsınız), kulaklarınızda bir inilti duyuyorsanız hasar başlamış demektir

şu insanın beyninin içindeki cızırtı sesi kulak hasarından mı oluyor şimdi? ben bildim bileli bu ses var çünkü. ayrıca çok gürültülü bir günün akşamında çok yoğun bir şekilde olup sonra azalıyor. dip ses gibi bir şey olabilir mi bu? bir de bu sesle ilgili bir arkadaştan "etraftaki radyo dalgaları falan filan yapıyor" gibi bilimsel olarak mantıklı gözükmeyen bir yorum duymuştum(metrelerce dalgaboyundaki dalgaların kulağa ne gibi etkisi olabilir ki). bu konuda bilimsel açıklama yapabilecek olan var mı?

• Radyo dalgalarını duyduğumuzu sanmıyorum ama elektronik cihazların yarattığı dip gürültüyü dyuyoruz, ama ormana vs gittiğinde de bu ses devam eder. Çok gürültülü akşamda bşalıyor sonra azalıyor dediğin zaten kulağın zarar görmüş demek oluyor az ya da çok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frostbite
    Hızlı bir sınav, sessiz bir ortama gidin (kulaklarınızı tıkamayın o zaman kanın akış sesi ile karıştırırsınız), kulaklarınızda bir inilti duyuyorsanız hasar başlamış demektir

ben bitmisim uzatmaları oynuyorum ozaman yıllardır
  • hayır bence kulaklıklar çok yararlı benim dedemin kulakları rahatsızdı doktor hergün yatmadan önce kulaklıkla müzik dinlemesini önermişti
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.