Şimdi Ara

Kulağımı deldirdim,5 gün oldu.Kaşıntı var yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kulağımı 2. kez deldirdim.İlaçlı küpe 4 gün felan durdu.Arkadaştan aldım bi küpe,kararmıştı biraz demiri.votka nın içine attım 1 gün durdu öle taktım .su an 1 hafta olmuştur.kaşıntı oluyo şimdi. bu normal mi diğer sefer olmamıştı... iltahap felan olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debakey -- 2 Nisan 2009; 3:54:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak Deldirdikten Sonra Kaşıntı

Yeni delinen kulaklar, özellikle ilk birkaç günde kaşınabilir. Bu kaşıntı, delme işleminin neden olduğu hafif tahriş ve iltihabın doğal bir sonucudur.

Kulak Deldirdikten Sonra Kaşıntı Nedenleri

• Tahriş: Delme iğnesi, kulak memesinde küçük bir delik açarak hafif bir tahrişe neden olur.
    • İltihap: Vücut, yabancı bir cisim olarak algıladığı kulak küpesine tepki olarak iltihaplanabilir.
    • Kuru cilt: Delme bölgesindeki cilt, delme işleminden sonra kuruyabilir ve kaşıntıya neden olabilir.

Kaşıntıyı Azaltmak İçin İpuçları

• Kulakları temiz tut: Delinen kulakları ılık sabunlu suyla günde iki kez temizle.
    • Antiseptik solüsyon kullan: Delme bölgesine, eczaneden temin edebileceğin antiseptik bir solüsyon sür.
    • Kulak küpelerini döndür: Kulak küpelerini günde birkaç kez nazikçe çevirerek iltihabın azalmasına yardımcı olabilirsin.
    • Kulakları kaşıma: Kaşıntı olsa bile delinen kulakları kaşımak enfeksiyon riskini artırabilir.
    • Nemlendir: Delme bölgesindeki cildi, kaşıntıyı azaltmak için günde birkaç kez nemlendirin.

Kaşıntı genellikle birkaç gün içinde geçer. Bununla birlikte, kaşıntı şiddetliyse, iltihap veya enfeksiyon belirtileri görüyorsan (kızarıklık, şişme, akıntı) derhal bir doktora başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yok mu bilgili biri yahu..
  • up up
  • Kaşınır normaldir..Kafana fazla takma düşündükçe daha çok kaşınır.

Geçer bir kaç güne.

Dipçik : Şişme felan yok değil mi?
  • arkadasım nıye titanyum almıyorsun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarKLq

Kaşınır normaldir..Kafana fazla takma düşündükçe daha çok kaşınır.

Geçer bir kaç güne.

Dipçik : Şişme felan yok değil mi?

yok hocam şişme felan,iltahap olayı korkuttu beni zaten de.. alkol lü koydum az önce küpeyi..diğeri böyle olmamıştı. bazen de krem sürüp takıyorum...
  • Birsey olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: simoney

arkadasım nıye titanyum almıyorsun ?

titanyum kupe heryerde bulunmuyor kanımca..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarKLq

Birsey olmaz

eyv. hocam içim rahatladı :) titanyumu da araştırayım..
  • Düvmeciye git al gumüşçüye git al netten al ama arastirmassan bulamazsın tabiki sonra bu kupeler cok kotu hastalıklara yol acıyor kalıtelı kullanmadıgında ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 2 Nisan 2009; 4:46:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.