Kaldırımda beklerken bir anda ne olduğunu anlayamadan bir kedi ayağıma saldırdı iki patisiyle birden bacağımı sarıp ıssırmaya çalıştı ve tırnaklarının bacağıma battığını hissetmemle ayağımı savurdum ve arabanın altına kaçtı hemen.Eve gelince baktım çizik kesik kanama felan yoktu ama küçücük iğne ucu kadar bir iz vardı.Elimle oraya bastırınca bir iki damla kan geldi.Sizce kuduz bulaşma ihtimali nedir aşı olmalı mıyım ? |
Kuduz aşısı olmalı mıyım ?

-
-
İhtimali var hastaneye git
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kuduz ısırmayla geçiyo tırnağıyla çizdiyse geçmez ama içim rahat olsun dersen sana kalmış tabii
-
Hastaneye gittiğinde 4 doz aşı verecekler ve aşı kartı verecekler belirli tarihlerde 4 dozu yaptırmalısın takip ediyorlar, yaptırmazsan ararlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne rahatlık de mi kardeş. Bu dünya keşke bana da şöyle bir bilgi bilmeden konuşma cesaretini gösterebilse valla iyi yerlere gelirdim.
Hem de alası geçer. Kuduz taşıyan bir kedi ısırmadan önce patilerini yaladıysa tükürük tırnağa bulaşır ve tırmalamada enfekte çok rahat olur.
Isırığın ihtimali yüzde yüzse tırnakta virüs varsa ısırma kadar ihtimali var.
Kardeş sen ol, riske atılacak bir durum değil bu. Geçenlerde doğuda kuduzdan ölen bir mühendis ya da mimar biri vardı, ısırıldıktan sonra kuduz aşısı olduğu halde kuduz olup öldü.
-
maşallah babama bak kardeş çıktı bir yerden :))
aynen aslan devam et bu kafayla. 50 paragraf daha yazsaydın şu cahil halinle.
-
Hani bak her gün sen gibi ad hominem tiplerle uğraşıyorum. Hani bilmiyor bilmediğini de yüzüne çarpınca başka yerden dem vuruyor bak genel kültürün de artar ad hominem kelimesini de öğrenmiş oldun sayemde.
Hani bari hiç bir şey yapamadım Google diye bir şey var videoya giriyorsun "tırmalamayla kuduz geçer mi" diye ordan yazabileceğini düşünüyorum bence yazarsın.
Hayatım dışarıda kedileri severken ısırılma ve tırmalanma yüzünden kuduz aşısıyla geçti ki abim doktor.
Ha bak sen gibi tipler için amme hizmeti de verdim. Bir de 0 risk diyorsun ya şaka gibi insan utanır bence. Diyorlar ya bu ülkenin cahilliği hafife alıncak gibi değil elinizin altında bilgi varken bile ezbere konuşuluyor inanılmaz lan.
Dr. Patiyoutube
Ülkemizde kedi tırmalaması sonucu kuduz vakası bildirilmemiştir fakat kedilerin tırmalaması kuduz yapabilir. Her kedi tırmalaması kuduz oluşumuna yol açmaz. Kedinin vücudunda kuduz virüsü varsa o zaman kuduz ortaya çıkar. Kedi çizikleri ve ısırıkları ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Kedilerin ağızlarındaki bakteriler insanlarda enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle kedi çizikleri ve ısırıkları ciddiye alınmalıdır. #kedi #kuduz Yardıma mı İhtiyacın Var? Web Sitemizi Ziyaret Edin: https://uskudarveteriner.com/ Instagram'daki kısa videoları kaçırmayın: https://www.instagram.com/uskudarveteriner/ WhatsApp'tan Yazın: 0533 498 96 62https://www.youtube.com/watch?v=uUtNJEwmp4s
-
sonraki ısıran direkt kuduz eder umarım da aşıya yetişemeden dünya bir cahilden kurtulur. yazık kafana
-
aşı olmaya gitmedim kediyi takip ediyorum iki gündür sağlıklı görünüyor bir şey olmaz diye düşünüyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X