Evt çok kötü bi kullan ne demek istediğimi anlarsın yolda dansöz asena gibi geziyor.
o dediğin arabayı 2006 nisanından beri hemen her gün kullanıyorum..
Avrupa satışlarında da ilk 5 te olduğunu biliyorum merak etme sen
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
quote:
Orjinalden alıntı: orheen
Evt çok kötü bi kullan ne demek istediğimi anlarsın yolda dansöz asena gibi geziyor.
Türkiye satışları da avrupa diye değerlendirilirse doğrudur. Eski brodwayi getir yeni clio yu götür kampanyaları işe yaramış
@n a v y_35 içerik bir tarafa üşenmeden onca yazıyı yazma iradene hayran oldum.teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: merulaalba
@n a v y_35 içerik bir tarafa üşenmeden onca yazıyı yazma iradene hayran oldum.teşekkürler.
Dedim ya yorucu ama zevkli oldu bilgilendirebilmek adına. Şimdi herkesin autocarın aylık dergisini almasına gerek kalmadı. Pist slalom vs testlerini de talep edene yazabilirim.
Herneyse şimdi arkadaşlar b sınıfı ekonomi sınıfıdır diyen arkadaşlar olmuş. Bu test avrupada gerçekleştirilmiş ve avrupada bilindiği gibi araçların öncelikle sürüş kaliteleriyle ilgileniliyor. Yukarıda da belirttiğim gibi aracımı değiştirmeyi düşünsem alacağım araç yeni jazz fun ishift olur. Ancak bu testte jazz yer almamalıydı. Keza yaris de. Bazı arkadaşlar lastik ebatlarından bahsetmişler. Bu ebatlar araçlarla beraber orjinal gelen lastiklerle yapılıyor. Yani kasasına göre en uygun lastiklerle. Tabii üst donanım seviyelerinde lastik ebadı büyüyebiliyor. Sonuçta bu testte yol tutuşun yanında konfor özellikleri de ön planda. Ve sizlerce de malumdur ki lastik ebadı büyüdükçe konfor düşer yol tutuş yükselir. Ben derginin avukatı değilim ama şu markayı tutma gibi birşey olmadığını düşünüyorum çünkü bir önceki testte de sonuçlar farklıydı. Yeni modeller çıktıkça sıralama değişiyor. Jazz ve yaris sürüş dinamiği vadetmeyen, değişkenlik ve ekonomi amaçlı uzun vadede kullanılası araçlar. Bunun yanında honda jazzın yol tutuşunun iyi olamayacağını düşündüğü için en baz versiyona bile vsa koymuş. Yoksa sürpriz olan tek şey fabianın lider olması ama o da yeni kasa olduğu için çok da şaşılacak bir durum değil. Burda benim şaşırdığım tek konu corsa'nın genel performansı. Clio benim de alacağım bir araç değil fakat clionun süspansiyon konforu malesef diğer tüm rakiplerinden daha iyi seviyede. Aerodinamisi ve süspansiyon ayarları iyi yapıldığı için yol tutuşu da iyi sayılır. Direksiyon sistemi bir fiesta kadar mükemmel olsaydı eminim lider olurdu geçen testteki gibi. İç mekan da genişlik olarak yeterli seviyede. Ayrıca clionun iyi derece almasının diğer bir sebebi 1.2 tce motorlu olması. Bir arkadaşın söylediği "motorlar orantısız" yorumuna katılıyorum. Jazz 1.4 100 hp lik versiyonu kullanılsaydı eminim daha iyi olurdu. Keza clionun 98 hp lik versiyonu kullanılsaydı tüketim yüksek olurdu ve biraz daha geriye düşebilirdi.
Sonuçta jazz bu sınıfın en iyisidir yorumu çok yanlış çünkü jazz mini mpv sınıfında değerlendirilmeli. Ayrıca jazz uzun yolda bi corsa veya polodan asla konforlu olamaz bunu da kabul etmek lazım. Jazz değişkenlik ve ergonomi vadeden pratik ekonomik bi araç. Bu tarz testlerdeki önemli kriterler olan yol tutuş uzun yol konforu konularında malesef geride çünkü jazzın amacı bu değil. Ayrıca honda zaten bu konularda her modelinde rakiplerinden geride. Mesela civici uzun yolda kullanmış olan varsa o görünüşüne göre keyif veremeyen bi araç olduğunu görmüştür. Motor teknolojisi söz konusu olduğundaysa her zaman önde olduğunu kabul etmek lazım.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
quote:
Türkiye satışları da avrupa diye değerlendirilirse doğrudur. Eski brodwayi getir yeni clio yu götür kampanyaları işe yaramış
asil söylüyorsa doğrudur, tüm satışları türkiyeye bağlıyabiliyorsunuz ya gerçekten bravo
auto motor sparotun testlerine kesinlikle inanmayın.taraflı oldukları kesin.bu snıfıta refarans olacak otomobiller yeni fiesta,yeni jazz,corsa ve clio 3 ile yaris geliyor.bu dergilere dayalı araç alırsanız vay halinize
@emregulec asil söylüyorsa doğrudur, başkası söylüyorsa yanlıştır. Hım bende düzeyli bir tartışma yaparız sanmıştım. Peki reno clio en güzel araçtır. Linkte clioyu anketlerle 46. yapan ingiliz halkı da aptaldır. Hayalle yaşamaya devam
Arkadaşlar hiç kimse cidden fabia iyi bir araçmış demiyor.Sıralama yanlış tarzından öznel yorumlar, başka testler varsa sizlerinde paylaşım yapmasını ve gerçek anlamda bir şeylerin ortaya konulmasını istiyorum... http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power_2008/archive/ ==> Burdaki sıralamada bile skoda çoğu markanın önünde ...
quote:
Orjinalden alıntı: CHEVALIER
Arkadaşlar hiç kimse cidden fabia iyi bir araçmış demiyor.Sıralama yanlış tarzından öznel yorumlar, başka testler varsa sizlerinde paylaşım yapmasını ve gerçek anlamda bir şeylerin ortaya konulmasını istiyorum... http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power_2008/archive/ ==> Burdaki sıralamada bile skoda çoğu markanın önünde ...
Fabia hiç kullanmadım, görünüşü fena değil. Fabia da B segmentinin iyilerinden o aşikar. Ama daha kendini ispatlaması gerek. Servisi - sorunsuzluğu vb. konularda.
tamam fabia ve fiesta gerçekten başarılı arabalar ama jazz ve mazdaya haksızlık edilmiş sıralama bence şöyle olmalıydı
fiesta jazz fabia mazda 2 . .
Bence burda haksızlık edilen iki araç mazda2 ve corsa.
quote:
@emregulec asil söylüyorsa doğrudur, başkası söylüyorsa yanlıştır. Hım bende düzeyli bir tartışma yaparız sanmıştım. Peki reno clio en güzel araçtır. Linkte clioyu anketlerle 46. yapan ingiliz halkı da aptaldır. Hayalle yaşamaya devam
ingilizde testin öyle çıkar alman testinde birinci ve unutmaki clio avrupada en çok satan 5 araçtan biridir testler hiç bir zaman beni alakadar etmez hiç bir test birbirini tutmaz sen hayaller dünyasında yaşamaya devam et etmez hepsi asili tanısan öyle konuşmazsın renault hakkında her türlü bilgiye sahip ama sen bunu anlayacak kadar zekaya sahipmisin bilemiyecem forumda eski olsan asil arkadaşımızı tanırdın onun her söylediğine kefilim varmı başka sözün
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
quote:
ingilizde testin öyle çıkar alman testinde birinci ve unutmaki clio avrupada en çok satan 5 araçtan biridir testler hiç bir zaman beni alakadar etmez hiç bir test birbirini tutmaz sen hayaller dünyasında yaşamaya devam et etmez hepsi asili tanısan öyle konuşmazsın renault hakkında her türlü bilgiye sahip ama sen bunu anlayacak kadar zekaya sahipmisin bilemiyecem forumda eski olsan asil arkadaşımızı tanırdın onun her söylediğine kefilim varmı başka sözün
Asille aranda nasıl bir ilişki var bilmiyorum ama senin zekana hayranım
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
quote:
Asille aranda nasıl bir ilişki var bilmiyorum ama senin zekana hayranım
açıklama yapta bilelim
Ben de bu teste bakınca arabamdan neredeyse soğuyacağım arkadaşlarım neredeyse...2008 corsa 1.2 aldık, neredeyse 1 yıl olacak...İlk arabamız, 16.000km yol yaptım, şimdiye kadar memunudum...
Samimi olmak gerekirse paramla alabileceğim en iyi malı aldığımı düşünmek, bunu bilmek elbette memnun ederdi beni. Sıralamaya bakarsam 10.sırada olan bir araç gerçekten kötü bir araç demekki.
Sen bakma o sıralamaya, corsa benim gözümde sınıfının lideri sayılabilcek düzeyde bir araçtır
quote:
Orjinalden alıntı: fx66ex
Ben de bu teste bakınca arabamdan neredeyse soğuyacağım arkadaşlarım neredeyse...2008 corsa 1.2 aldık, neredeyse 1 yıl olacak...İlk arabamız, 16.000km yol yaptım, şimdiye kadar memunudum...
Samimi olmak gerekirse paramla alabileceğim en iyi malı aldığımı düşünmek, bunu bilmek elbette memnun ederdi beni. Sıralamaya bakarsam 10.sırada olan bir araç gerçekten kötü bir araç demekki.
Alman Autobild dergisinin Fabia/A-Klasse/Yaris/Clio testinin linkini vereyim size. Dergi testlerine güvenlere ve o ne derse doğrudur diyenlere kapak olsun.
1-skoda fabia-457 puan 2.toyota yaris-449 puan 3.mercedes A150-430 puan 4.renault clio-424 puan
bu sınıf çetrefilli bir sınıf..Küçüücük boyutları ile pek çok şeyi birarada bekliyoruz bunlardan. Sportiflik, donanım, değişkenlik, geniş iç hacim..ben de söylendiği gibi bu modelleri alt gruplara ayırıp test etmek gerekebilir diye düşünüyorum.. Bu segmentte arabayı ne için kullanacaksınız ..testi buna göre yapmak lazım..Bu testteki araçların çoğu esasen avrupalı için ikinci araç (Ben de mazda 2 siparişi verdim kısmetse haftaya alacağım)...yani benim zaten Cmaxim var. alışverişe tatile gezmeye uzun yola cmaxle gidiyorum. Bu aracı tek başıma işe gidip gelmeye kullanacağım.geniş iç hacim bana yaramaz, genelde şehir içi kullanacağım cruise vs lazım değil, zaten sıkışık trafikte kullanacağım, koltuğu rahat olsun görüşü iyi olsun iyi ses versin alırken ve kullanırken ekonomik olsun.Mazda 2 şu an ideal benim için...
Buna karşılık komşum note jazz arasında gidip geliyor. tek arabaları olacak bu..Yılda iki kere uzun yol yapar, haftasonu alışverişe çıkar, bebeğin çantası puseti vs..Mülayim sakin kullanır ne yapsın yol tutuşu. Daha üst segmente parası yetmiyor..mazda2 ona uymaz. jazz pahalı geliyor note düşünüyor..
Bir komşumun oğlu var üniversiteye gidiyor. Biraz uzak ..otoyolda gidiyor. Şekil tasarım onun için önemli..Ayrıca sportiflik ve deli gibi yol tutuş istiyor. O da fiestaya, 207ye, puntoya , ibizaya falan bakıyor...
Buyur buradan yak..aslında bu tüm segmentlere uygulanabilir ama küçük segmentte daha belirgin..
Herkes bu testlerde kendi ülke ve ihtiyaçlarına göre olanları almalı ve ona göre karar vermeli . Bakış açınıza göre bir arabayı ilk sıralara alabileceğiniz gibi son sıralara da atabilirsiniz.en azından birkaç sıra yer değiştirtebilirsiniz.
Bir de fazla şey beklemediğim -yani sorunsuz, ucuz, işe götürüp getirsin- mazda değil de mesela jazz fiesta 207 alsaydım en doluslarını almak isterdim..
quote:
Orjinalden alıntı: fx66ex