Şimdi Ara

Kuantum Fiziği Nedir , Ne Değildir , Hayatımızdaki Yeri Nedir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
5
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:53:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay


    quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay


    quote:

    Orijinalden alıntı: paardon

    Adam çıkmış bir şey açıklamaya, bilgilendirmeye, paylaşmaya çalışıyor. Yok din katmış, yok katmamış bunu tartışıyorsunuz. Size ne arkadaşım ister İslam'la bağlantılı anlatır, ister Budizm'le. Sonuna kadar saygı duyuyor, emekleri için teşekkür ediyorum ben arkadaşa.

    Umarım devam eder.

    ekleme: Girersin, okursun. Katılır ya da katılmaz, sormak istediğin varsa sorarsın. Yanlış olduğunu bildiklerini uyarıp düzeltir, konudan maksimum verimle ayrılırsın.
    Bilim, siyaset değildir. Bilim, tek taraf da değildir. Bir bilgiyi, tek görüşten alıp olduğu gibi sindirmek yerine, bir çok farklı görüşten derlemek çok daha sağlıklı diye düşünüyorum.

    Abiyogenezi "camura simsek dustu hayat oldu" seklinde sayiklayan, evrimi bilimsellik disi bir ateist sacmalamasi olarak goren, kendisiyle tartisana "sen benim kuantum bilgimin zerre yanina gelemezsin" diyen adam bir şey paylaşmaya çalışmıyor emin ol.

    Ayrıca bilimden bahsediyoruz, nasıl isterse İslam'la bağlantılı, isterse Buzidmle bağlantılı anlatabilir ?

    Periyodik tabloya 4 yeni element daha eklendi, tanrı RA bunu çok önceleden müjdelemişti şükürler olsun diye saçmalasam razı mı geleceksin ?

    Küstü gitti, iyi oldu.




    Hayır tabi ki, razı gelmeyeceğim.
    Ancak ortada bir emek var, yanlış olduğunu bildiklerini altına yazarak okuyan kişileri bilinçlendirirsin. O argüman sunar, sen karşı argüman sunarsın.
    Basit şekilde troll amaçlı yazılan, baştan savma bir konu olmadığı belli olduğu için, daha saygılı olmak gerekir.

    Bana gore hakettiginden fazla saygi gordu.
    Sana gore de hakettiginden az gormus.

    Sen kimsin ki bana saygı göstereceksin? Senin saygından ne olacak? 3 tane çapulcu ateist toplanmış, bilime din karıştıramazsın diyo,benim konumu baltalamaya kalkıyo. Bak adam çatır çatır materyelizmini savunuyo. Ateist midir nedir bilmiyorum ama bana böyle sorgulayan, akıl yürütebilen ateist lazım. Sizin gibi soytarılık peşinde olan ateistlerle işim olmaz. Sizin de bu konuda işiniz olmaz. Çapınız yetmez, aklınız, mantığınız durur.

    Bilime din karıştıramazmışım. Karıştırırsam nolacak? 3 ay uzaklaştırma mı vereceksiniz? Allah'ın bildiğini kuldan mı saklıyacaz? Allah'ın yarattığı evreni anlatırken, Allah'ın fizik kanunlarını anlatırken sana mı soracam dini karıştırıp karıştırmayacağımı. Kuantum fiziği bilim felsefesinde, din felsefesinde, varlık felsefesinde deprem etkisi yapmıştır. Sadece bilim değildir, aynı zamanda felsefedir, maddeye, evrene ve varlığa bakış açımızı kökünden değiştirmiştir.

    Newton gibi bilim tarihinde çok büyük yer edinmiş bir bilim adamının yazdığı bilimsel kitapların sayısı, dini kitapların sayısından azdır. Newton koyu dindar bir insandır.

    Eğer size kepek yapıyosa ne işiniz var bu konuda. Siz gidin kendi çöplüğünüzde oynayın. Bak evrim ana konusu orada. Maymunun kuyruğu düştü, burnu uzadı, insana dönüştü. İşte sizin bilimden anladığınız bu. Çapınız bu kadar. Anlamadığınız konulara girmeyin. Kuantum konusunda işiniz yok. Bi daha da rahatsız etmeyin. Hadi bakalım yavrucum, yaz geldi, gidin kumda oynayın siz.

     Kuantum Fiziği Nedir , Ne Değildir , Hayatımızdaki Yeri Nedir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tarihte, bilim ve felsefe konusunda nal toplamış bir milletiz. Umarım bu sefer böyle olmaz. Bütün filozof ve bilim adamlarının batılı devletlerden çıkması tesadüf değil elbette.

    Geçmişte nasıl dünyaca ünlü bilim adamları aynı zamanda filozofsa; günümüzün filozofları da ve takip edilmesi gereken bilim adamları dünyaca ünlü kuantum fizikçileridir. Çünkü onlar günümüzün düşünce dünyasına yön verecekler.

    Forumda güncel olarak tartışılması gereken konu kuantum fiziği ve bunun felsefi sonuçlarıdır. Kuantum konusunu yeniden gündeme getirmek istedim.

    Şu an Amerika'da bilim adamları yapay beyin tasarlayabiliyorlar. Ama bilinç henüz yapılamıyor. Ve bununla uğraşıyorlar.

    Bu da sevdiğim bir belgesel şuraya koyalım, watch later'a atın, izlemediyseniz izleyin.

    Jim Al Khalili - The Secrets of Quantum Physics
    https://www.youtube.com/watch?v=voUi8RtmVRw&t/
    https://www.youtube.com/watch?v=bKa3ZNgBxVs/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laserss -- 10 Mart 2017; 14:30:5 >




  • Başlıktaki yazı çok fazla yanlış bilgiyle dolu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godfreyhardy -- 9 Mart 2017; 22:22:26 >
  • kuantum dolaniklik iddiasi da kuantum teorisi de bilimsel yalan. deneylerde de hatali parametreler var. dogru olan teori gizli degiskenler teorisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.polis

    kuantum dolaniklik iddiasi da kuantum teorisi de bilimsel yalan. deneylerde de hatali parametreler var. dogru olan teori gizli degiskenler teorisidir.

    kuantum teorisi nasıl yalan mesela?
    hemen ispatlayın nobel sizde işlh.
    gizli değişkenler nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laserss


    quote:

    Orijinalden alıntı: mr.polis

    kuantum dolaniklik iddiasi da kuantum teorisi de bilimsel yalan. deneylerde de hatali parametreler var. dogru olan teori gizli degiskenler teorisidir.

    kuantum teorisi nasıl yalan mesela?
    hemen ispatlayın nobel sizde işlh.
    gizli değişkenler nedir?

    kuantum teorisi atom altı parçacıkların atom boyutu ve üzeri parçacıklardan farklı fizik kanunlarına tabi olduğunu savunan teoridir. lakin bazı bilim adamı bozuntularının iddia ettiğinin aksine bu teori doğru değil. bazı bilim adamları kasten deney sonuçlarını saptırıyorlar.Albert Einstein'ın gizli değişkenler teorisi ise kuantum teorisinin söylediğinin tam aksini söyler. Einstein bununla ilgili olarak " Tanrı zar atmaz" demiştir. konu uzun şimdi uzun uzadıya anlatamam zaten hatırlamadığım bir iki detay da var. zamanında çok detaylı araştırmıştım. bilim bile olsa sorgularım. Ben Tanrı'nın bana verdiği akla ve mantığa güvenirim.
    Madem ki kuantum teorisi doğru o zaman sıkıysa adını değiştirip kuantum kanunu yapsınlar da biz de görelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 10 Mart 2017; 14:13:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu an bütün dünyadaki en ünlü bilim insanları kuantum üzerine çalışmalar araştırmalar yapıyor. Zaten çağımızın en ünlü filozofları aynı zamanda kuantum fizikçileridir.

    CERN'de yıllardan beri bu konuda araştırmalar ve buluşlar yapılıyor.
    Felsefe grubu olarak bizlerin de kuantum konularına girmemiz lazım. Kuantum fiziğinin mutlaka felsefi sonuçları olacaktır. Bunları araştırmalı ve tartışmalıyız.

    Gruptaki bazı tartışmalar gerçekten çok çağ dışı ve tartışılması gereksiz. Bu konular artık bitti ve aşılmış olması lazım.

    Bu başlığı kuantum ile iligili araştırmalar, linkler ve belgeseller önererek diri tutalım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.