Şimdi Ara

Kritik Karar : EOS M # E-PL5 # 600D # D3200 (GÜNCELLENDİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Canon ve Nikon dslr için tercih edilir. Aynasız için seçenekler var ve Samsung da güçlü bir aday. Ben artılarını söylüyorum ve diğer markalara göre eksiği olmadığını hatta artıları olduğunu da belirtiyorum. Samsung fanı falan kesinlikle değilim. Hatta hiçbir markanın fanı olmadım hiç. Samsung alan işten anlamıyor, beklentisi düşük gibi bir mantığa karşıyım ben. Benim beklentim düşük değil ama oldukça memnunum. Hem beklenti düşük olup da neyi yapamıyor Samsung'lar? Buna cevap veren yok.

Buyur 1inç sensöre sahip Nx Mini ile biraz önce çektiğim 2 adet makro aşağıda. Bu durum neyi kanıtlıyor? Önemli olan makine değil, lenstir. Nx Mini kötü demiyorum, 2500 liraya satılan Sony Rx100'den daha iyi görüntü kalitesine sahip ve hatta bazı dslr modelleri kadar görüntü kalitesi sunuyor fakat yine de bir Nx300 ayarında değil. Buna rağmen ucuna iyi bir lens takarsan alacağın kalite çok yüksek olur. Samsung'un lensleri de en ucuzundan en pahalısına kadar sana bu kaliteyi sunuyor.

Kritik Karar : EOS M # E-PL5 # 600D # D3200 (GÜNCELLENDİ)  Kritik Karar : EOS M # E-PL5 # 600D # D3200 (GÜNCELLENDİ)

Sizin verdiğiniz fisheye lens sabit F/8 diyaframına sahip. Bu açıdan tamamen farklı oluyor zaten. Ayrıca kalite olarak büyük fark var. Fisheye lens yapmak mühendislik açısından en zor işlerden biri. Olympus yapamaz demiyorum ama o ürün en iyi kalitedeki fisheye'lardan değil. Fiyatından da belli zaten. Ayrıca birisınin 35mm karşılığı 15mm iken diğeri 18mm. Arada kayda değer bir açı farkı da var.

45mm lens ise Fotozeynep'te de 399 lira zaten. Aynasız makine lensleri kısmından girip marka olarak Samsung'u seçersen görebilirsin. 3D olan versiyonu ise 489tl.

teşekkür ederim cevabınız için samsung nx300'ü araştırmaya başlıyorum.Fotoğraflar çok başarılı hangi lens ile çektiniz acaba?

• The Navigator kullanıcısına yanıt
    60mm f2.8 macro lens. Biraz pahalı bir lens ama sıfırını 300 liraya aldım ben. Nx lensler ucuz dediğim kadar var yani :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 4 Ağustos 2015; 16:24:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

60mm f2.8 macro lens. Biraz pahalı bir lens ama sıfırını 300 liraya aldım ben. Nx lensler ucuz dediğim kadar var yani :D

Sizi daha once cep telefonu fotografciligi konusunda da takip ediyordum. Uzun uzun aciklayici bir sekilde yazmissiniz cokta guzel aciklamissiniz. IS varmi o lenslerde ? Govde de zaten yok. IS cidden onemli, eger IS de varsa neden o kadar ucuzlar ? Nx mini ve Nx lensleri birbiriyle uyumlu dimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Nx mini icin adaptör gerekiyor. Onu takınca tüm Nx lensleri ile uyumlu. OIS çoğu lenste var. Diğer markalar gibi o konuda. Prime lenslerde yok mesela. Niye ucuz olduğunu bilemiyorum ama kullanıcı sayısı arttıkça zam yapacaktir herhalde. Bu kadar kaliteli lensler oldukça uygun şimdilik. Ileride zam falan gelir mi bilemem.

• quote:

Nx mini icin adaptör gerekiyor. Onu takınca tüm Nx lensleri ile uyumlu. OIS çoğu lenste var. Diğer markalar gibi o konuda. Prime lenslerde yok mesela. Niye ucuz olduğunu bilemiyorum ama kullanıcı sayısı arttıkça zam yapacaktir herhalde. Bu kadar kaliteli lensler oldukça uygun şimdilik. Ileride zam falan gelir mi bilemem.

af var mi peki adaptor ile baglayinca lensi ?

Her özelliği çalışıyor tabii ki. Sonuçta lensle bağlantı kuran pinler mevcut adaptörde. Ois, i-function, af gibi tüm özellikler aktif.

• quote:

Her özelliği çalışıyor tabii ki. Sonuçta lensle bağlantı kuran pinler mevcut adaptörde. Ois, i-function, af gibi tüm özellikler aktif.

pinler varsa tabi normal pahalimi adaptorler ?

• quote:

pinler varsa tabi normal pahalimi adaptorler ?

280tl. Lens fiyatları ucuz olunca problem yok. Hele birçok lens olup her 2 makinede de kullanabilmek güzel ve böylece parasının karşılığını veriyor. Nx Mini'nin 2.7 çarpanı ile 200mm lens 540mm oluyor mesela. Veya 60mm macro normalde 1:1 büyütme verirken Nx Mini ile yaklaşık 2:1 oluyor. Ayrıca 60mm 162mm'ye dönüştüğü için portre çekimi için de ideal. 30mm lens 81mm f/2'ye dönüşüyor.

• quote:

280tl. Lens fiyatları ucuz olunca problem yok. Hele birçok lens olup her 2 makinede de kullanabilmek güzel ve böylece parasının karşılığını veriyor. Nx Mini'nin 2.7 çarpanı ile 200mm lens 540mm oluyor mesela. Veya 60mm macro normalde 1:1 büyütme verirken Nx Mini ile yaklaşık 2:1 oluyor. Ayrıca 60mm 162mm'ye dönüştüğü için portre çekimi için de ideal. 30mm lens 81mm f/2'ye dönüşüyor.

nx mini o lenslerle siritmiyor mu lens 3 kati makinenin

Aslında fena olmuyor. Makineye lens değil de menşe makine takılmış gibi oluyor Lensten kavrayınca oldukça rahat kullanılıyor. Mini 150gr zaten. Hiç ağırlık yapmıyor.

• quote:

Aslında fena olmuyor. Makineye lens değil de menşe makine takılmış gibi oluyor Lensten kavrayınca oldukça rahat kullanılıyor. Mini 150gr zaten. Hiç ağırlık yapmıyor.

nx miniye ozel lensler artsa guzel olacak o zaman

• The Navigator kullanıcısına yanıt
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-pen-e-p5-govde-siyah-223409654/detay

Bence mükemmel seçim. Arkadaş da güvenilirdir. OMD EM5 için 2 lensi de bu arkadaştan aldım. Tabi başka yerden de bakabilirsiniz. Eos m de iyidir ama ep5 yanında biraz sönük kalıyor. Diğerlerine hiç bakmayın bile. pl5 de iyidir ama bunda mükemmel 5 yönlü titreşim önleme , vs çok özellikli. Canon eos m ile gelen lensler çok çok iyi optik kaliteleri harika ama makinanın kendisi iyi değil bataryası zayıf, af hızı zayıf. Vizör önemli ise omd em10 ya da em5 bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 6 Ağustos 2015; 3:31:48 >

• ikiside ii

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-pen-e-p5-govde-siyah-223409654/detay

Bence mükemmel seçim. Arkadaş da güvenilirdir. OMD EM5 için 2 lensi de bu arkadaştan aldım. Tabi başka yerden de bakabilirsiniz. Eos m de iyidir ama ep5 yanında biraz sönük kalıyor. Diğerlerine hiç bakmayın bile. pl5 de iyidir ama bunda mükemmel 5 yönlü titreşim önleme , vs çok özellikli. Canon eos m ile gelen lensler çok çok iyi optik kaliteleri harika ama makinanın kendisi iyi değil bataryası zayıf, af hızı zayıf. Vizör önemli ise omd em10 ya da em5 bakabilirsiniz.

hocam sadece bodye 1000 lira verirsem lens almakta zorlanırım, makine güzelmiş öneriniz için teşekkürler.Bütçemi biraz arttırırsam bunu alabilirim belki

edit: fiyatlara tekrar baktım da istediğim 45mm lensi alamayabilirim ancak 14-42 yada 40-150 alabilirim

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=10397 ->> 400 TL
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=9737 ->> 500 TL

şuan gemideyim indiğim zaman satılmazsa almayı düşünüyorum hocam teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Navigator -- 6 Ağustos 2015; 12:59:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Navigator

quote:

hocam sadece bodye 1000 lira verirsem lens almakta zorlanırım, makine güzelmiş öneriniz için teşekkürler.Bütçemi biraz arttırırsam bunu alabilirim belki

Bu makine olympus pen serisinin en ust seviye govdesidir. Ozellik bakiminda daha ileride yani. Ama alacaginiz lens daha onemli alacaginiz govdeden. Yani ben pl5+iyi bir lensi, p5+kotu bir lense tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

quote:

Bu makine olympus pen serisinin en ust seviye govdesidir. Ozellik bakiminda daha ileride yani. Ama alacaginiz lens daha onemli alacaginiz govdeden. Yani ben pl5+iyi bir lensi, p5+kotu bir lense tercih ederim.

Hocam pl5'i alırsam yanına lens almayacağım yani beraberinde gelen 14-42 ile beraber kullanacağım ancak arkadaşın önerdiği p5'i alırsam yanına 40-150 alabilirim ancak bu lensle portre çekebilir miyim bilmiyorumhttp://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=9737

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam pl5'i alırsam yanına lens almayacağım yani beraberinde gelen 14-42 ile beraber kullanacağım ancak arkadaşın önerdiği p5'i alırsam yanına 40-150 alabilirim ancak bu lensle portre çekebilir miyim bilmiyorumhttp://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=9737

Arkadasin onerdigi makine 2. el biliyorsunuz. Ve pl5ten daha iyi bir makine. 40-150 ile tabiki portre cekebilirsiniz ama 45mm ile cekilen portredeki kaliteyi beklemek yanlis olur.

• Arkadasin verdigi linkteki kisiden ben de lens aldim.

Olympus e-p5 ve su lens benim tercihim olurdu. Ancak portre lensi degil bu.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-panasonic-14mm-f2.5-223735257/detay

• quote:

Arkadasin verdigi linkteki kisiden ben de lens aldim.

Olympus e-p5 ve su lens benim tercihim olurdu. Ancak portre lensi degil bu.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-panasonic-14mm-f2.5-223735257/detay

geniş açı sanırım bu değil mi hocam? yanına başka lens almam da gerekecektir o yüzden.Ayrıca 2. el aynasız alırken shutter sayısının bi önemi var mı dslrda olduğu gibi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.