Şimdi Ara

Kripto Parada Bir Hafta! [Haberler üzerinden değerlendirme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her pazar sizler için hazırladığımız bfmedia'nın  Kripto Parada Bir Hafta köşesiyle yeniden karşınızdayız. Bu haftaki bültenimizde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı'nın Bitcoin'e ilişkin açıklamalarından Türkiye Basketbol Federasyonu'nun blokzincirli sponsorluk anlaşmasına imza atmasına kadar birçok farklı konuyla karşınızdayız. Dünyanın ve Türkiye’nin kripto para ve blokzincir alanında haftanın öne çıkan haberleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığının kripto para açıklamasından NBA Top Shot'unun 230 milyon doların üzerinde satış kaydetmesine kadar birçok gelişme bulunuyor.


    Hazine ve Maliye Bakanlığından kripto para açıklaması

    Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mart başında kripto paralar ile ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları paylaştıklarını açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından paylaşılan basın açıklamasında, kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıların paylaşıldığı ve ülkedeki durumun yakından takip edildiği ifade edildi. Basın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:


                               “Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmektedir.”


    FED Başkanı'ndan kripto para açıklaması

    ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell Wall Street Journal ile yaptığı soru-cevap oturumunda artan ABD devlet tahvili getirilerinin borçlanma maliyetleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturması nedeniyle finansal koşulların sıkılaşmasından endişe duyduğunu belirtti. Powell'in açıklamalarının ardından Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH), sert bir düşüş yaşadı ve bunun nedenlerinden biri de hisse senedi piyasasını canlandırabilecek ekonomik teşvik beklentilerinin zayıflaması oldu.


    Goldman Sachs anketinden Bitcoin'in geleceği: 100 bin dolar

    ABD'den yatırım bankası Goldman Sachs, 4 Mart'ta yatırımcıların yükseliş eğilimi gösterdiğini ortaya koyan bir anket yayınladı. New York merkezli firma, dijital varlıklar konusunda 280 müşteriyle anket yaptı. 


    Ankete yanıt veren müşterilerin yüzde 60'ından fazlası, dijital varlıklarının gelecek 1-2 yıl içinde artmasını beklediğini belirtti. Katılımcıların yaklaşık yüzde 20'si, gelecek 12 ay içinde Bitcoin'in 100 bin doların üzerinde işlem görmesini beklediğini ifade etti.


    Google Finans artık kripto paralara yer veriyor

    Google tarafından barındırılan iş haberleri ve finansal bilgilere odaklanan bir İnternet sitesi olan Google Finans, Mart başından itibaren kripto para birimlerine de yer vermeye başladı. Sitede kripto para birimleri için eklenen “Kripto” adlı sekmede, Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimlerinin temel fiyat grafiklerine de yer verildi.


    Google'nin ana şirketi Alphabet'in daha önce kriptoyla ilgili haber ve eğitim içeriklerini yasakladığı ve kripto topluluğu arasında büyük tartışmalara yol açtığı için Google'nin bu adımı dikkat çekti.


    NBA Top Shot 230 milyon dolardan fazla satış yaptı

    CryptoKitties oyununun yaratıcısı Dapper Labs, Mart başında eşsiz token (NFT) platformu NBA Top Shot’un 230 milyon dolardan fazla satış yaptığını duyurdu.


    Dapper Labs tarafından Flow blokzincir üzerine inşa edilen NBA Top Shot, kullanıcıların NBA karşılaşmalarındaki özel anları ölümsüzleştiren multimedya içeriklerini NFT şeklinde satın almasına olanak tanıdı. Sınırlı sayıda ve paket halinde satılan NFT’lerin ikincil pazarlarda ticareti sağlandı. Geçtiğimiz günlerde de ünlü Basketbolcu LeBron James’e ait bir NFT, 200 bin dolardan alıcı bulurken Zion Williamson’a ait başka bir NFT ise neredeyse aynı fiyata satıldı.


    Türkiye Basketbol Federasyonu'na blokzincirli sponsorluk 

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 2 Mart'ta blokzincir teknoloji kurumu Bitci Teknoloji'yle sponsorluk anlaşması imzaladı. Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu "Blockchain teknolojisinin ülkemizdeki öncü kurumlarından Bitci Teknoloji’yi iş ortaklarımız arasına dâhil ettiğimiz için mutluyuz. Kadın ve erkek milli takımlarımızın Avrupa Şampiyonaları’ndaki mücadelesinde Bitci, millilerimizin yanında olacak. İnanıyorum ki; milli takımlarımız hepimizi gururlandıran başarılar kazanırken Bitci Teknoloji de diğer iş ortaklarımız gibi gücümüze güç katacak. " dedi.


    Göztepe taraftar tokeni çıkarıyor

    Fintek (Finans teknolojileri) blokzincir şirketi Chiliz ile ortaklık kuran Göztepe Spor Kulübü, 4 Mart'ta blokzincir tabanlı taraftar etkileşimi ve ödül platformu Socios.com‘da GOZ taraftar tokeni çıkarma planlarını duyurdu. GOZ taraftar tokenlerinin lansman tarihi, fiyatı, maksimum arzı ve ilk oylamayla ilgili detayların yakında açıklanacağı belirtildi. Göztepe, Socios.com platformunda Galatasaray, Trabzonspor ve İstanbul Başakşehir’in arasına katılarak taraftar tokeni çıkaran dördüncü Türkiye ekibi olacak. FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, AC Milan, AS Roma, Atlético de Madrid ve AC Milan da Socios.com ile ortaklık kuran 22 önde gelen spor organizasyonu arasında yer alıyor.



    Detaylı anlatım: https://www.bfmedia.io/haberler/kripto-parada-bir-hafta-34796667.html


          bfmediaio Telegram Group








  • +

  • https://borsa.bitci.com/register?ref=f8365f87-7d1d-4b56-a09d-86b7f4e6a38d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.