Şimdi Ara

Kripto para detaylı anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu buraya açma nedenim herkesin ordan burdan duyup acaba alsam mı gibisinden soru işaretler barındırması yani genel olarak çoğu kişiye hitap ettiği için konu dışı her şey bölümüne açabilirim gibi geldi .

İlk olarak kripto para saadet zinciri , hepsi batıp gidecek , sanal para mı olurmuş diyorsanız 2 seçeneğiniz var ya bu durumu umursamaz karınıza bakarsınız ya da umursar paranızı foreks , döviz , borsa gibi alanlarda değerlendirirsiniz . Eğer umursuyorsanız devamını okumanızın bir anlamı yok .

İlk önce birtakım kripto paralar var ben bunları nereden göreceğim . İlk etapta investing forumdan tüm kripto paralar sekmesinden kendinize ilk 100-200 den coin seçebilirsiniz . İlk coinlere bakmamızın nedeni belli bir hacimlerinin oluşması biri hop diyince tahtanın oraya buraya yıkılmasından kaçınmak amaçlı bir durum . Böyle işte coin baktınız alalım mı almalıyım mı 200 coinden hangisini seçeceksiniz ? İlk olarak tüm varolan coinlerin grafiğine şöyle bir günlük bakmak lazım eğer bahsedilen coin 50-100x yaptıysa bu coine bakmanız için bir neden kalmamış demektir . Çünkü neden sizin aldığınız yerden tekrar 50x yapsın ?

Böylelikle baya bir coin elemiş olursunuz . Ardından da sosyal medyada aşırı dönen .. gibi piyasada deli reklamı olan coinleri de eleyebilirsiniz ( eskiden almışsınızdır yükselişi izliyorsunuzdur bu ayrı bir durum ben şu an almaktan bahsediyorum ) elinizde hala 100 gibi bir rakam kalır . Ardından da gerek isminden , gerek orda burada duymaktan biraz daha aklınızda yer eden 30-40 coin olur . Bu coinlerin tek tek coinmarketcap adlı siteden projelerini okumanız gerekir . İlk olarak farklı terminoloji içeriyor gibi görünse de zamanla alışırsınız atla deve değil . Proje gelecek vaat ediyor mu ne yapmış ne amaçla çıkmış bunlara bakılır . Bunu yanı sıra coinin arzı ne kadar , coinin belli bir kısmı coini çıkaranlara veya birtakım insanlara ayrılmış mı ( bu - bir durum ) , coin mesela yakın zamanda yakılacak mı (+ durum ) , bir etkinliği veya haber duyurusu güncellemesi olabilir mi gibi şeyleri incelemek gerekir . Ki bu kadara kadar olan kısım da aşşağı yukarı temel analiz denilebilir .

E peki beğendim elimde kaç coin olsun ? Hiçbir zaman ana paranızı miktarı 100 lira da olsa 100 bin lira da olsa tek bir yatırım aracına bağlamayın . Paranızı 4 veya 5 coine eşit bir miktarda bölmek en uygunu olur .

Tamam ben 5 coin de belirledim borsaya girip alayım mı ? Hayır almayın . Bunun için de teknik analiz kullanmak gereklidir . Teknik analizi maalesef bu şekilde anlatamam fakat biz basitçe kendimize alım yapmak için uygun bölgeler belirlemek diyebiliriz . Belirledik mesela A coini için 30 dolarla 28 dolar arası bizim alım bölgemiz ve A coinine yatıracağımız para 1000 tl . 400 tl 30 dan 400 tl 29 dan 200 tl 28 den gibi kabaca alım yapılabilir . Daha güvenli girmek adına alt aınır olan 28 den alım daha çok yapılabilir fakat alım bölgenize bağlı olarak da o 28 sayısına da hiç ulaşamayacağı ihtimalini de düşünmeniz gerekmeli .

Peki hocam sen teknik analiz yapın falan filan dedin de nasıl öğreneceğiz ? Bunun için de youtube da destek direnç çizimi yanında da kullanılan araç gereçleri çok güzel bir şekilde anlatan ibrahim ethem afacan var . Meraklıysanız not alarak çok güzel izlenebilecek videolar var . Akabinde de indikatörler geliyor indikatörler için de ibrahim ethem afacanın videolarında bir şeyler geçiyor tabiki ama onun yanında kıvanç özbilgiç izlemenizi tavsiye ederim . Kendisi de baya indikatör kodlamış birisi ve güzel anlatımları mevcut . Ardından da veya bunların öncesinde daha uygun olabilir . Ali perşembenin teknik analiz mi dedim hadi canım sen de serisi güzel olur . Fakat bunlar başlangıç bu hamlelerden sonra derinleştirmek isteyenler zaten bir yolunu bulacaktır .

Teknik de var eh temel de var alım yaptık . Stop koyalım mı ? Ben spot trade de kripto para için kullanılmasını mantıklı bulmuyorum . Çünkü fazla volatil bir market gözlerimiz -35 lik anlık pinler gördü . Maalesef bu anlık pinler sizin elinizdeki 3 doları dahi alıp yoluna devam ediyor . Fakat rahat edemeyecekler uyuyamayacaklar varsa koysunlar diyebilirim fakat seçimini çok özenle yapsınlar . Stop koymak çok zor bir olaydır aslında . Güzel bir desteğin altına koymak gerekir vs .

Tamam onu da yaptık coin yürümedi 3 hafta oldu . Evet arkadaşlar gerçekten volatil bir market ama yürümeyen coin bazen yürümeyebilir bir - bir + gidebilir . Fakat her coin illaki yürür . ( hacimli coinlerden bahsedersek ) mesela btc coinleri ezerse tüm coinler - gider ama sizin coininiz öyle bir yerden zıplar ki artık o coin yatırımcıları daha aşşağıya gitmesine izin gitmez çünkü harika alım fırsatı vermiştir bu yüzden endişelenmeyin kar hedefinize uyun veya karınızı belli noktalarda realize edin . Mesela %50 karda yarısını satın vsvs ...

En önemli not : Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir . Bahsettiğim coinler sadece örnektir al/sat/tut tavsiyesi değildir .

En önemli not 2 : Borsa , kripto market binevi alışkanlıktır . Bazı insanlar nasıl parasını dolar alıp unutuyorsa bazı insanlar da borsada unutur . Bu teknik analiz mantığıyla döviz altın gibi yatırım araçlarını da güzel bir şekilde yorumlayıp pörtföyünüzün bir kısmını ona ayırabilirsiniz . Eğer bu işi layığıyla yapmak istiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız sizin in gerçekten önemsiz olan bir parayla atıyorum 1 milyar ile yatırım yapıp %50 sini kaybetmiş varsayarak alımlarınızı yaparsanız daha güzel olacaktır diye düşünüyorum .

Önemsiz not : future trading alakalı da altta yorum olarak ekleme yapmak istiyorum ama bilgisayar erişimim olmadığı için spot marketi anlatmak istedim . Zaten yeni başlayan biri için future market daha tehlikeli bir yer oluyor o yüzden yeni başlayan biri kesinlikle 2/3 ay uğraşmadan o sekmeye tıklamasın bile .

• Ek olarak da kullanılacak borsa olarak şahsen ben binance kullanıyorum %10-%10 komisyon indirimi için isteyenlere mesaj atabilirim .
    Btctürk ve paribudaki çıkan sıkıntılardan ötürü kullanımını pek tavsiye etmem ama binance , ftx güzel kullanılan borsalar . Binance deki kimlik bilgisi vs istenilen şeylerden ötürü de gözünüz korkmasın bir problem yaşayan görmedim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.