Şimdi Ara

Kripto Dünyasında Son Dakika Gelişme: Lending İptal Edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kripto borsası Coinbase, Bloomberg tarafından bildirildiği üzere müşterilerin belirli paralar üzerinde faiz kazanmasını sağlamak için tasarlanmış bir Lending özelliği başlatma planlarını durdurdu. Şirket, Haziran ayının sonundan itibaren bir blog gönderisini güncelleyerek bu değişikliği duyurdu ve özellik için oluşturduğu bekleme listesini de sonlandıracağını söyledi.

    İptal, Coinbase’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan özellik hakkında yasal uyarılar almasından sonra geldi. Bu ayın başlarında Coinbase, şimdi iptal edilen özelliği “en az Ekim ayına kadar” erteleyeceğini söyledi.

    Coinbase, Borç Verme özelliğinin, şirketin “doğrulanmış borçlulara” kredi vermesine izin verirse kullanıcılara yüzde 4 APY getirisi sunacağına söz verdi. Şirket, özelliği güçlendirmek için USDC stabil coini kullanmayı planladı, ancak değeri ABD dolarına bağlı olduğundan fiyatı bu haberden önemli ölçüde etkilenmedi. Programla ilgili bilgilerin yanı sıra bekleme listesi için bir kayıt sayfası içeren web sayfası artık Coinbase’in ana sayfasına yönlendiriliyor (ancak Wayback Machine’de görüntülenebilir).


    Kripto düşüşlerine bu iptal mi sebep oldu?


    Coinbase’e göre, SEC, Lend özelliğini başlatması halinde şirketi dava etmekle tehdit etti. Düzenleyici kurum, Lend’in menkul kıymetlerle ilgileneceğini ve bu nedenle bir yatırım ürünü olarak düzenleneceğini savundu. Eylül ayının başlarında, Coinbase CEO’su Twitter’da SEC’in bu özelliğin neden bir güvenlik olarak kabul edileceği veya Coinbase’in bunu düzeltmek için neler yapabileceği konusunda net olmadığını söyleyerek bir ileti dizisi yayınladı. Yine de, Ödünç Ver özelliği, SEC’in işaret ettiği belirgin bir alt tweet olarak tipik olarak menkul kıymetler olarak düzenlenecek olan faiz getiren bir tahvile benziyor.

    Coinbase, iptal güncellemesinde hala “kripto endüstrisi için düzenleyici netlik” aradığını söyledi. Coinbase’e göre SEC, soruşturmasının bir parçası olarak yukarıda belirtilen bekleme listesindeki herkesin isimlerini ve iletişim bilgilerini istedi. Şirket, artık bekleme listesine kaydolanların verilerine ne olacağına dair bir yorum talebine hemen yanıt vermedi.

    Bitcoin bu haberin ardından 42500 dolar desteğine kadar geri çekildi ve bütün piyasayı da beraberinde götürdü.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.