Şimdi Ara

krediyle, borçla, harçla araba almak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
265
Cevap
3
Favori
17.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serco05

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

hocam kredisiz iş mi yapılıyor bu devirde? Aklı başında bir insan zaten belli sabit bir geliri olmadan, hesabını kitabını yapmadan kredi çekip alış-veriş yapmaz.

Çok haklısınız hocam fakat aklı başında olmayıpta araba için kredi batağına giren bir sürü insan var memlekette, adam arabayı alıyo yakıt almaya vergisini ödemeye parası yok.

onlara Allah akıl fikir versin diyorum sadece.
  • quote:

quote:

quote:

hocam kredisiz iş mi yapılıyor bu devirde? Aklı başında bir insan zaten belli sabit bir geliri olmadan, hesabını kitabını yapmadan kredi çekip alış-veriş yapmaz.

Çok haklısınız hocam fakat aklı başında olmayıpta araba için kredi batağına giren bir sürü insan var memlekette, adam arabayı alıyo yakıt almaya vergisini ödemeye parası yok.

Amin :)
  • Biri yazmis ya bize ne diye gercekten bize ne. Hayatimda hic kredi cekmedim butun araclarimi da nakit aldim. 50 bin naktim varsa 30 binlik arac aldim cebimde hep bugunun 20 binine tekabul eden miktari biraktim. Biri haric arabalarim da hep B sinifi oldu hic de gocunmadim.

Gecen yil saglam bir kredi cekip C sinifi arac alan tanidigim ne zaman karsilassak B sinifi arabaya mi.binilir diye benimle kafa yapiyordu ama gecenlerde odemeyi ceviremeyince arabayi satti simdi tabanvaya mahkum gidip geliyor. 1 yillik sefasi kisa surdu acikcasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi güce bağlı. Özellikle mal alıp satan ticaretini yapan kisiler icin nakit cok önemli oldugundan gidip 200 lirayı arabaya bağlamayı tercih etmeyebilirler, odeyemeyeceginden değil. Genelde premium araçlarda bu sekilde alınıyor kredi ile.

Haricinde cok fazla kredi alıp kazandıgının yarısını kredi ödeyip özellikle premium araç alanları hatalı buluyorum . Vergi -yakit - servis maliyetleri yüzünden genelde kısa süre kullanılıp satılıyorlar zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bile bile lades bu işte..
    Halkımız krizlerden ders almayan bir yapıda..
    Kriz zamanı ağlayan kriz etkisini biraz yitirince gereksiz tüketime son gaz devam ediyor...
    İşim gereği yasal takip yapıyorum ve emin olun hiç acımıyorum bir çoğuna, insan her zaman ayağını yorganına göre uzatacak... Bazı kişiler belli çok elzem durumlar nedeni ile düşüyorlar bu duruma onlar ayrı tutuyorum ve zaten onlara olabildiğince istisna sağlanıyor.. Ama geriye kalan dilim halk ediyor sonra başına gelenleri özellikle bu araç krediileri ve araç almak için kullanılan tüketici kredileri...
    İlk mesajda arkadaşında dediği gibi geliri belli iken bunun üzerine çıkmak o alınan krediyi havadan para gibi gören o kadar insan varki, araç zaten başlı başına gider kalemi iken kredi ekleniyor ve birçoğu daha kredinin yarısnıa kalmadan patlıyor.. Banka elinden arabasını alıyor yok fiyata satılıyor ve bir nerdeyse bir araba parası kadar halen borcu kalıyor ve bir çok kişinin yuvası dağılıyor..
    Özellikle özel sektör çalışanlarına kesinlikle kredi çekerken gelirlerini ve olası bir gelir düşmesi veya işsiz kalma durumlarını göz önüne koymlarını tavsiye ederim... İşsizlik sigortalarınada çok güvenmeyin şartlarını iyice okuyun...

• Kimsenin tercihi yada aldığı risk kimseyi ilgilendirmezse de bu konuda temel prensip; yaşam standardı ile satın alınan otomobilin paralellik göstermesi olmalıdır. Böylece sorun yaşanmayacaktır. Olduğundan büyük görünme çabası banka nezdinde olmasa da başka bir noktada mutlaka sıkıntı olacaktır.

• Gelirin varsa kredi cekmek avantajli mesela babam e250 cgi yi 120.000 %0.40 12 ay kredi ile aldi ama arabaya 70.000 lirasini kullandi %0.40 faiz gibi uygun faizli arac kredisi veren mercedes bmw gibi firmalardan kullanmak mantikli

• quote:

quote:

quote:

vergiler kredi taksitleri yakıt servis bakım maliyetleri toplamı aylık 2.500 tl yi bulan bir aracı 1.250 TL kredi ile alıp diğer masrafları düşünmeyen nasıl olsa öderim diyen birine benziyor ...

evet ödenir ama araç kapıda yatarsa ödenir kapıda yatan araç ta metal yorgunu olur gider yata yata

• borca girmeden mal sahibi olamazsınız
  • nakitte kalmak iyi bir fırsatçıysanız iyi yatırım olanakları sunar. ama yatırımlık işinizi yoksa kredi bankaya kölelikten başka bişey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

borca girmeden mal sahibi olamazsınız

risk almadan zengin olamazsınız
  • Herkesin yaşam tarzı farklı, risk alışı farklı..

Adamın birikmiş beş parası yoktur ama gelirine güveniyordur.. Gider krediyle 100 binlik araç alır.. Kendince bir risk yönetimi yapar.. Bir terslik olursa sonuçlarına katlanır..

Benim kendi çapımda az çok varlığım var çok şükür, ama asla pahalı araç almam..

Sonuç olarak yukarıda bahsettiğim kişi arabanın koltuğuna oturunca rahat eder, ben ise gece başımı yastığa koyunca rahat uyurum..
    Tamamen tercih meselesidir..

• Aylık taksiti ödeyebilecek adam 100.000 de çeker 5.000.000 tl de çeker. Ödeyebildikten sonra ne var ki borç alıp bir şey almakta?
  • Kendi adıma konuşayım bende bankadan 3 yıl vadeli 12 bin ihtiyaç kredisi çektim ilk arabam için.Sonra elime para geçti ben borcu kapatmak yerine model yükselttim.Şimdi son 6 taksit kaldı 15 bin olarak geri ödemiş olucam.Büyük konuşmak istemem ama bir daha araba için kredi çekmem doğrusu.Ha cebimde para olur alacağım arabada çok uygun koşullarda taksitle verilirse düşünürüm ama diğer türlü asla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

Bizim kuzen düğünde takılan altınları bozdurdu 12.500 tl 2000'de nakit verdi 37.500'de kredi çekti 52.000 liraya araba aldı baya akıllı bi iş :)

Tabi kredinin faizinide hesaba katarsam o araç ona 57-58bin tl gelecek...
    Ben 10bin tl çektimde ödeye ödeye bitiremedim allah kolaylık versin

katılıyorum valla 6 bin 1 yıl kredi kaldı stres yapıyor her ay tık 500 tl gidiyor maaştan. millet ne deli cesareti alıyor anlayamıyorum
  • 5 bin küsür gelirimiz var arabanın tamamını kredi çektik. 21 bin tl. Arabayı alalı 8 ay oldu. Bize açtığı masraflar 2.5 3 bin lira civarında şimdiye kadar. İyi mi ettik kötümü ettik bilmiyorum tek bildiğim 4 yıl kredi ödeyecek olduğumuz.
  • Millet 5 bin tl maasla c180 3.20d aliyor. 20-30 bin tl kredi cekip alana lafim yok ama adamlar hepsini kredi cekiyorlar neredeyse. Bu insalarinda yuzune direk derim sen o arabaya binecek insanmisin? Sonra millet sikayet eder parcasi pahali, servisi pahali. Pahali olacak tabi mercedes, bmw bu. Parasi olan adam alsin diye yapiliyo bu. 100 bin tl'lik araba ali 2,3 bin tl icin sikayet edecek insanlar icin degil.

• Atılan mesajların tamamını okumadım yazıldıysa affola ama bizim milletteki en büyük yanılgı arabanin kredisini odeyince hersey bitecek zannediliyor. Bunun trafik sigortası kaskosu yıllık bakımı aksesuarı hadi onları geçtim yakıtı var. Adam 50-60 bin liralık araca biniyor kış mevsimine uygun lastik alacak parası olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrahan18

Atılan mesajların tamamını okumadım yazıldıysa affola ama bizim milletteki en büyük yanılgı arabanin kredisini odeyince hersey bitecek zannediliyor. Bunun trafik sigortası kaskosu yıllık bakımı aksesuarı hadi onları geçtim yakıtı var. Adam 50-60 bin liralık araca biniyor kış mevsimine uygun lastik alacak parası olmuyor.

+1
  • Hazır paranın faizi ödüyorsa mantıklı ama tutup maaşa güvenip almak almamaktan iyidir.Zaten günümüzde 5 otomobil sahibinden sadece 2 sinin gerçekten ihtiyacı olduğuna eminim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.