Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
89
Favori
473.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu yapılandırma işi sadece konut kredisi çekenler içinmi geçerli yoksa ben 50 bin tl bireysel ihtiyaç kredisi çekmiştim 0.93 ten sanırım bunu yapılandırabilirmiyim. 60ay vade ile çekmiştim 23. ayını ödedim yarısından fazlası duruyor. akbanktan. bilgilendirirseniz sevinirim tşkler.
  • buradaki bilgi paylaşımı çok faydalı oluyor-çok faydalandım , emeği geçenlere teşekkür ederim.

benim de konuda tuzum olsun istedim.

yeniden yapılandırma,kredi çektiğiniz bankadan yeni faiz oranı ile borç yapılandırılmasına verilen isim , başka bankadan bu işlemi yaparsanız adına kredi transferi deniyor.

geçen sene ziraat bankasından 1.17 ile 120 ay 100 bin tl kredi kullanmıştım. aynı banka bugün itibari ile 0.89 oranı verdi (%2 erken kapama cezası ve dosya vs masraf olmayacağını söyledi. )

başka bankaya geçildiğinde ise devreye
    1) eski bankanın alacağı ipotek kaldırma ücreti (350 tl) , erken ödeme cezası (%2)
    2) yeni bankanın -bankasına bağlı olarak değişmekle beraber- dosya masrafı , expertiz ücreti, hayat sigortası, konut sigortası
    extra maliyet olarak giriyor.diğer bankaların verdiği bilgiye göre bu ücretler anaparanın üzerine eklenerek yeni bir kredi kullanımı yapılıyormuş.

gelelim diğer banka oran ve masraflarına;

halkbank 0.84 ve masraf olarak 1000 lira verdi yalnış hatırlamıyorsam (dosya masrafı yok, 750 avukat, 250 ekspertiz idi galiba, hayat sigortası yok,konut zorunlu idi)

vakıfbank 0.98 deyince gerisini sormadım.

işbankası 0.81 ve masraf olarak dosya masrafı (960) + ekspertiz ücreti (600) + konut sigortası (250 civarı) , hayat sigortası zorunlu değilmiş

akbank 0.81 ve masraf olarak dosya masrafı (750) +ekspertiz ücreti (600) + konut sigortası , hayat sigortası mecbur değil.

tüketici kredisinin şu an 0.85 olduğunu normalde konut kredisinden fazla olması gerektiğinden konuşurken , bir banka önümüzdeki günlerde konut kredisinin düşme eğiliminde olduğunu ama bunun garanti olmadığı da söylendi.

tahminim oranların biraz daha düşeceği yönünde.

• quote:

Orijinalden alıntı: solanx

buradaki bilgi paylaşımı çok faydalı oluyor-çok faydalandım , emeği geçenlere teşekkür ederim.

yeniden yapılandırma,kredi çektiğiniz bankadan yeni faiz oranı ile borç yapılandırılmasına verilen isim , başka bankadan bu işlemi yaparsanız adına kredi transferi deniyor.

geçen sene ziraat bankasından 1.17 ile 120 ay 100 bin tl kredi kullanmıştım. aynı banka bugün itibari ile 0.89 oranı verdi (%2 erken kapama cezası ve dosya vs masraf olmayacağını söyledi. )

1) eski bankanın alacağı ipotek kaldırma ücreti (350 tl) , erken ödeme cezası (%2)
    2) yeni bankanın -bankasına bağlı olarak değişmekle beraber- dosya masrafı , expertiz ücreti, hayat sigortası, konut sigortası
    extra maliyet olarak giriyor.diğer bankaların verdiği bilgiye göre bu ücretler anaparanın üzerine eklenerek yeni bir kredi kullanımı yapılıyormuş.

halkbank 0.84 ve masraf olarak 1000 lira verdi yalnış hatırlamıyorsam (dosya masrafı yok, 750 avukat, 250 ekspertiz idi galiba, hayat sigortası yok,konut zorunlu idi)

işbankası 0.81 ve masraf olarak dosya masrafı (960) + ekspertiz ücreti (600) + konut sigortası (250 civarı) , hayat sigortası zorunlu değilmiş

akbank 0.81 ve masraf olarak dosya masrafı (750) +ekspertiz ücreti (600) + konut sigortası , hayat sigortası mecbur değil.

tüketici kredisinin şu an 0.85 olduğunu normalde konut kredisinden fazla olması gerektiğinden konuşurken , bir banka önümüzdeki günlerde konut kredisinin düşme eğiliminde olduğunu ama bunun garanti olmadığı da söylendi.

Üstadım ben de sana teşekkür ederim, 97.000 TL 120 ay kredim vardı, ben de bankaları bi dolaşsam diyordum, sayende zahmetsizce bu bilgiye ulaştım.
    Bilgi paylaşımı yapan herkese çok teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: solanx

buradaki bilgi paylaşımı çok faydalı oluyor-çok faydalandım , emeği geçenlere teşekkür ederim.

Ben de Ziraatten aldığım krediyi masrafsız 0.89 dan yapılandıracağım. Sadece taksit gününde yapılandırma oluyormuş. Dolayısıyla taksit gününü bekliyorum.

Böyle bir imkan varken başka bankaları düşünmek manasız. 0.81 den alsanız bile çok fazla zarar ediliyor... (%2 ve diğer masraflardan dolayı). Ayrıca bu konuda Ziraati tebrik ediyorum. Böyle ücretsiz yapılandırma yapan hiçbir banka yok. Evet oranları diğerlerine nazaran yüksek ama bunu gerçekten hakediyor.

• vakıfbanktan konut kredisi almıştım
    yeniden yapılandırma için sordum 0,84 faiz oranı,kalan paraya %2 komisyon dediler.
    Sizce %2 komisyon normalmi ? Daha düşerlermi ?
  • arkadaşlar Ziraat Bankası yine indirime gitti, aşağıdaki oranlar tabela faiz oranları, kredi çekeceğiniz şube size özel indirimli oran da alabilir;

Refinansman ve yapılandırmada kullanılacak oran 0-120 ay 0,85 masrafsız, komisyonsuz.
  • 1-)Her banka için faiz oranı ve vadeyi girerek aylık taksidinizi bulun.
    2-)Aylık taksidi vade ile çarpıp üstüne masrafı ekleyin.Hangisi en düşükse o sizin için uygun demektir.

Tek bir doğru yoktur.Vade ve anapara kişiye göre değişir.

http://www.isteevim.com.tr/TaksitHesaplama.aspx

• Şuradaki linkten daha güzel bir hesaplama yapabilirsiniz, hem vadeyi hemde faiz oranını siz belirleyebiliyorsunuz..

http://www.kredipazari.com/konut-kredisi-hesaplama.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 5 Aralık 2012; 16:03:00 >
  • takip
  • Bugün Ziraat Bankası'ndan Temmuz 2011'de %1.20 orandan çektiğim 60.000TL (104.000 geri ödemeli) için yapılandırma oranı istedim. %0.85 dedi. hesaplayın bekliyorum dedim. komisyon vs ekstra masraf söylemedi henüz. Hala bekliyorum arayacaklar.
  • Yapı kredi yapılandırma için 80 ay 0.84 + 850 tl masraf istiyor..Kredi zaten bu bankadan alınmıştı.İstenen bu paranın yasal olmadığı hatırlatılmasına rağmen banka ısrarla bu meblağı istiyor.Öbür türlü krediniz genel müdürlükçe onaylanmaz diyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Yapı kredi yapılandırma için 80 ay 0.84 + 850 tl masraf istiyor..Kredi zaten bu bankadan alınmıştı.İstenen bu paranın yasal olmadığı hatırlatılmasına rağmen banka ısrarla bu meblağı istiyor.Öbür türlü krediniz genel müdürlükçe onaylanmaz diyorlar..

Benden %2 erken kapama cezasi+750 tl istedi ykb. Sizden %2 istemedimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolun1903

quote:

Yapı kredi yapılandırma için 80 ay 0.84 + 850 tl masraf istiyor..Kredi zaten bu bankadan alınmıştı.İstenen bu paranın yasal olmadığı hatırlatılmasına rağmen banka ısrarla bu meblağı istiyor.Öbür türlü krediniz genel müdürlükçe onaylanmaz diyorlar..

kredi aynı bankadan çekilmişti zaten ceza söz konusu olamaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tolun1903

quote:

kredi aynı bankadan çekilmişti zaten ceza söz konusu olamaz.

Kanunen oyle ama gelin gorunki bankalar isine nasil gelirse o sekilde davraniyor. Bende israrla belirttim bunun erken kapama olmadigini ama banka eski kredinin kapatilip yeniden acilmasi gerekiyor diyor. Ben illaki o parayi geri alirim ama ne gerek var ugrastirmalarina anlamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen sene Yapı Kredi' den çektiğim 0.92 faizli konut kredisi için her hafta Cuma yine kredi çektiğim şubeyi arıyorum. 2 hafta önce 0.85 vermişlerdi. Geçtiğimiz Cuma 0.81 dediler. Bankacı kadın, faizlerin düşme eğiliminde olduğunu biraz daha beklemenin faydalı olacağını söyledi. (%2 ceza var ancak diğer masrafları söylemedi) Ayrıca başka bir kaynaktan, Ocak ayında toplanacak Para Kurulu (ismini tam hatırlayamadım daha farklı bir isim olabilir )nun faizleri biraz daha indirebileceği, konut kredisi oranlarının biraz daha da düşebileceği ancak 0.72-73' lerden da aşağıda düşmeyeceğini okudum.

Netice olarak kendi adıma en azından Aralık sonunu bekleyeceğim. Benim durumumda olan arkadaşlara da Aralık 3. veya 4. haftasını beklemelerini tavsiye ediyorum. Aralık sonunda, bankalar bir takım hedeflerini tutturabilmek için pazarlık sonucu 0.01 veya 0.02 puan daha düşebilirler.
  • Refinansman, yeniden yapılandırma ve ara ödemeleri kolayca hesaplayabileceğimiz bir bağlantı:

kredisayar.com
  • Kanunen aynı bankadan refinansman yapıldığında %2 lik ceza payı yasalmıdır ? Bu konuda hak aramak için yapılandırırken %2lik cezayı elden yatırıp makbuz almam mı gerekiyor ? Eğer istersem yapılandırırken cezayıda yeni kredi içinden kullanabilieceğim onun için soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Kanunen aynı bankadan refinansman yapıldığında %2 lik ceza payı yasalmıdır ? Bu konuda hak aramak için yapılandırırken %2lik cezayı elden yatırıp makbuz almam mı gerekiyor ? Eğer istersem yapılandırırken cezayıda yeni kredi içinden kullanabilieceğim onun için soruyorum

Daha önceki sayfalarda da yazdım. BDDK nın sayfasına bakarsanız sizde görebilirsiniz. Bankaların yüzde ikiye kadar ceza alma hakkı var. İsterse hiç almayabilir, isterse daha düşük bir oran alabilir. Tabiki hiçbirisi daha düşük almıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrewolf

bu yapılandırma işi sadece konut kredisi çekenler içinmi geçerli yoksa ben 50 bin tl bireysel ihtiyaç kredisi çekmiştim 0.93 ten sanırım bunu yapılandırabilirmiyim. 60ay vade ile çekmiştim 23. ayını ödedim yarısından fazlası duruyor. akbanktan. bilgilendirirseniz sevinirim tşkler.

Bende 25.000 TL tüketici kredisi çekmiştim 0.93 oranı ile işbankasından. Bizide bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahcal06

quote:

Orijinalden alıntı: blackrewolf

bu yapılandırma işi sadece konut kredisi çekenler içinmi geçerli yoksa ben 50 bin tl bireysel ihtiyaç kredisi çekmiştim 0.93 ten sanırım bunu yapılandırabilirmiyim. 60ay vade ile çekmiştim 23. ayını ödedim yarısından fazlası duruyor. akbanktan. bilgilendirirseniz sevinirim tşkler.

Bende 25.000 TL tüketici kredisi çekmiştim 0.93 oranı ile işbankasından. Bizide bilgilendirirseniz sevinirim.

emin olmamakla birlikte bankacı bi arkadaşıma danıştım dün telefonla. bireysel ihtiyaç kredisinde refinansman yapılmıyor dedi ama teyit edicek arkadaşlar olursa burda yazarsalar sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.