Banka hesaplarına da haciz gelebilir hocam maaş haczi öncesi o da kontrol edilir dikkat edin. İcra kesinleştikten sonra bir süre hesaplarda para tutmayın. Hesaplar icra dairesine gönderilen talep ile kontrol edilir. Bakiye varsa dosyaya aktarılır. Yoksa da kullanıma devam edilir. Maaş haczi uygulandıktan sonra artık hesaplara bloke talebi yapılmaz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (20. sayfa)
-
-
İcra düştükten sorna bankalar hesaplara bloke koyabilir. Parayı cekmeseler de siz çekemez durumda kalır blokeli olur onun için eşinizin veya aile birinin hesabında veya altın alın el altında dursun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maaş yatınca çekebilecek miyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
icra dairesi kalıcı bloke uygulayamaz hesaplara..bloke kararı ulaşınca hesapta ne varsa el konur. daha sonra hesap tekrar kullanılabilir hale gelir.
-
Hocam bana göre aylık ödeme miktarı diğer kredilere göre yüksek geldi. Hesaplaya bileceğim başka bir mecra da olmadığından doğrulamasını yapamıyorum telefondaki kadın ne dediyse ona göre hareket ediyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam akbankta olan borç için bilerek geçen ay ödeme yapmadım gecikmeye girdi ama 1ay 40 gün civarı gecikti
Hocam kısacası bütçenize hangisi uyuyor ise onu tercih edin yapılandırma yapıp ödemez iseniz daha kötü olur borç yapılandırılmış hali ile icraya düşer. Çoğu banka yeni kredili ürün gibi açılış yaptığı için eski borcu sıfırlayıp size yapılandırılmış yeni kredi tanımlıyor. 90 gün bu da gecikir ise icraya yeni hali ile düşüyor. Buna dikkat edin kafi
İcra dairesi değil bunu banka yapıyor zaten
Maaş a da bloke koyduğu olabiliyor. O durumda bdk ve bankaya dilekçe yazılabilir. Maaşa bloke koyarsa gecinebilmem için maaşa ihtiyacım var vs tarzı maaş olmadan kira vs ev nasıl gecinecek
Banka kendi borcu için yapabilir ama örneğin a bankasına borcunuz var tutup da B bankasındaki temiz hesabınıza kalıcı bloke uygulayamazlar. Banka kendi borcu için bloke uygulayabilir elbet. Benim de qnb blokeli şu an
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 16 Ocak 2025; 16:52:12 >
Bende öyle düşünüyorum hocam 1.3 milyonluk borcu yapılandırıp bir kaç ay sonra 3.6 milyonluk icraya düşene kadar daha az miktarla düşmek daha mantıklı
yapılandırsan hem borç katlanıyor. Hem zaman çoğalıyor
1.3 milyonu ödeyemiyorsanız bu borcu yapılandırma talebinde bulunmak abes olur hocam icraya düşsün daha az uğraştırır sizi. Öbür türlü ''kardeşim yapılandırma yapmışsın hala ödemiyorsun ne yapacağız böyle'' durumu oluşabilir..
-
Bunlar hep kredi vadeleri yüzünden. Vadeler uzun olsa insanlar bu cileleri cekmese
mevcut borçları faizsiz 60 ay'a bölmedikleri müddetçe bitmez bu çile..
-
Çok fena oyun yaptılar topu bankalara attılar onlarda kredilere yapmadi kısmı kredi kartlarına yüksek oranda yaptılar mesele krediler insanlar bitti bitti
tahsil edemeyince de ağlamayacaklar o zaman..borçluya yardımcı olacaklar ki borçlu da adam gibi ödeyebilsin borcunu..
-
Kimin umurunda. Onların zaten uzmanlık alanı rağmen iş uzerine nasıl sen bir askere vicdan yapar mısın yoksa mesleğini mi yaparsın gibi durumlarda bu. Esas sorun esnafa ticari ye bu kadar esnek olup ta bireysel de bu sikilasmanin getireceği sonuçlara rağmen adım atmamak. İnsanlar tükendi... borc kendininkindir herkesin kime ne .adam öderim diyor yardımcı olun diyor kaçmam zorlanıyorum diyor. Vadeleri uzatın diyor ne var bunda?
bir nevi mazoşistlik olarak geliyor bu bana..insanlar zor durumda,sen bir yasa çıkarıyorsun o da yarım yamalak..çoğu banka uymuyor bile..kontrol mekanizması yok..biz de hala iyi niyetle düzenleme gelir diye bekliyoruz..eşek ölecek de ters dönecek de şeyi güneş görecek..
-
Çünkü her başlanan yanlış anlaşılıyor ya kumar ya karı kız borcu vardır diye düşünüyorlar. Bizin kültürel değerlerimiz borca iyi bakmaz o sebeple özellikle sabit gelirli koakrar bu işten.ama ne yapsın bir kere girmiş bu döngüye e be yardımcı olun bi yönetmeliğe bakar ama yok ölsünler....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X