Şimdi Ara

Kredi Notu İçin Kredi Kartı Almalı Mıyım? Nereden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Son sınıfa başlayacak mühendislik öğrencisiyim. Mezuniyete az kalmışken ev vb. olayları düşünmeye başladım şimdiden. Muhtemelen eninde sonunda kredi çekip ev almak gibi bir olaya girişebilirim mezun olduktan sonra.


    Bundan dolayı kredi çekme ihtimali doğunca kredi notu falan düşünsem iyi olur gibi duruyor.


    Kredi kartı kullanmıyorum, hiç kullanmadım. Aktif olarak çalışıyorum. Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası ve Enpara'da banka hesaplarım var. Aktif olarak tüm işlemlerimi Enpara'dan yapıyorum. İş Bankası maaş hesabı olduğundan maaşı çekip Enpara'ya atmaktan başka işlevi yok.


    Bu durumda kredi kartı kullanmaya başlamamı önerir misiniz? Muhtemelen evet diyeceksiniz ondan dolayı hangi bankadan alayım kartı diye sormak istiyorum. Enpara iyi midir yoksa bilmediğim durumlar var ve farklı öneri yapar mısınız? Durumuma göre her türlü öneriye açığım ve şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 26 Temmuz 2022; 20:41:30 >







  • Kişinin kullanıma bağlı, İşbank maaş aldığınız için ilk adımı k.kartını işbanktan almanı tavsiye ederim. Onaylanan limit'e takılmayın. Kredi kartınızı aldıktan sonra en az ihtiyaç olduğunuz kadar harcama yapın ve ekstre tamamı ödeme yapın. Bunu lütfen 6 ay boyunca disiplin bir şekilde yapmanı öneririm.


    6 Ay sonra düzenli ekstre tutarı ödeme yaptığın için limit artış için talep edin, muhtemelen onaylanacaktır. Aynı gün içinde k.kartı önce limit artış olsun olmasın sonra yeni bir banka kredi kartı başvuru yapın. Onaylanıyorsa, alın.


    Mümkün olduğunca limiti yüksek tutmayı çalışın. Az harcama yapın ekstre ödemeniz yeterli.


    Örneğin; 100.000 kredi kartınız limiti var, 1000₺ harcama yapın, yine bir şey olmayacaktır. Yeter ki disiplin olun. İhtiyaç ve acil durumda kullanın. Öncelikle ACİL olsa bile, işinize lütfen kolay'a kaçmayın. Önce bir çözüm var mı, araştırın.


    **En önemli ipucu ise, Kredi kartını olgunlaştır, kızgın olsanız bile kapatmayın. Yaş önemli.


    2016 yılında üni hayatıma başlayıp, aynı yıl işe başlamıştım.


    Denizbank > Akbank > Enpara > İşbank > Sıradaki kart çıkarmayı çalışıyorum, Yasal limite takılıyorum.


    En yaşlı denizbank'tır. Sevmiyorum, ama bir gün sinirlenip, kapatmıştım. Yeni bir kart veya limit artış olmuyordu. 1 sene sonra yeniden denizbank başvurup, beklendiğim üstesinden yüksek limit verdi.

    Böylece diğer bankalardan limit yükseltmemi önü açılmış oldu.





  • myömer M kullanıcısına yanıt

    Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam. Yazdıklarınızın bazılarını başkalarından da okudum, tüm önerileri güzelce izlemeye çalışacağım.


    Banka hakkında bir şey sorayım. İş Bankası önermenizin özel bir sebebi var mı? Açıkçası kendilerine pek ısınamadığımdan kendilerinden almak istemiyorum kartı. Enpara vardı aklımda ama siz böyle yazınca ikileme düştüm.

  • Ben öğrenciyim aylık gelirim 1000 TL. enpara.com kredi kartı başvurum 1000 TL limitle onaylandı bugün 1500 TL’ye yükseltmek için başvuru yaptım reddedildi. Ama müşteri temsilcisi belirli bir süre düzenli kullanıp ödeme yaparsam limitin artabileceğini söyledi. Bu kartı tavsiye ederim. Kredi kartı aidatı ödemiyorsunuz zaten hesabınız varmış havale EFT ücreti ödemiyorsunuz aylık 3 kez 3000 TL’ye kadar faizsiz taksitlendirme hakkınız var. Ben bu kartı tavsiye ederim size ama alınması biraz zor bir kart çünkü çevremde sigortalı çalışıp da alamayan Kişiler oldu bana verildi ama şaşırdım. Bir başvuru yapın derim belli olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4905500FE -- 26 Temmuz 2022; 21:17:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şöyle düşün,

    İşbank : Bu kişi bir başkasından kredi alsın da performansı izleyim.

    Enpara: Herkese benden kredi, bakmıyorum sizi. ve sen kredi alıyorsun.


    İşbank: Ha bu Enpara'dan kredi almış, düzenli ödemesi var, Önceden k.kartı almış olduğu yüksek tutarlı ödeme de var. Ben okeyim ona borcu bitirsin, yüksek kredi veririm.

    Enpara: Hakettiysem Eyvallah, benden bu kadar sana fazla k.kart limit veremem ve kredi fazla veremem. Başka kapıya bak. Sende başka bankaya kayıyorsun, önceden muhattap olduğun bankaya işbank'a başvurdun. Sonra kapıların açılıyor.


    Böyle mantık düşün, bankalar arası böyle gözüyle bakar. Ben işbanktan kredi kartı almak için 2 yıl uğraştım :) mevcut borçlarım olmasına rağmen, yüksek kredi tutarı onaylayan ilk bankam, 100b üzeridir.


    İşbankı sevmiyordum, ilk zamanlarda ne kredi nede k.kartı çıkıyordu. Bunu anca Mevduat işbank'a taşıyarak ikna edene kadar. 1-2 sene tuttum. Meyvesi vermeye başladı.


    En sevdiğim ise, İşCep'te Müşteri temsilciyle mesajlaşma özelliği var. Dilersen e-mailleşirsin ama ben chat seviyorum. Whatsapp gibi.


    Kısaca Bankalar birbirine bakar. O yüzden bankalar, kötü değildir. Parayı nasıl iyi yönetirsen, sıkıntı olmaz. Çektiğin kredi tutarını hepsini kullanma %80'ni kullan %20'si yatırıma kullan :) Finans konusunda araştırmanı şiddetle tavsiye ederim.


    İlk maaş bankam, işbanktı.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.