Şimdi Ara

KRAVAT TAKARSAN TECAVÜZE CEZA YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir'de bir genç kıza tecavüz eden Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula, 14'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak tecavüzcüler 'kravat taktı' diye hakim iyi hal indirimi uygulayıp, Yargıtay onayana kadar serbest bıraktı.

zmir’de, gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları üniversite öğrencisi E.E. adlı genç kıza köprü altında tecavüz ettikleri iddia edilen Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula’nın, 24’er yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada, 14’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edilmelerine tepki çığ gibi büyüyor.

Olayın mağduru olan E.E., "Bu olay sonrası, sürekli hayatta tekrar huzurla varolabilmenin çabasını verdim. Ama sanıkların tahliye edilmeleri benim tekrar travma yaşamama neden oldu" dedi.

Bu olay sonrası önce okulunu, sonra da yaşadığı şehri terkeden Üniversiteli E.E., DHA muhabiriyle telefonla yaptığı görüşmede şunları söyledi:

"Yaşadığım şok ve psikolojik çöküntü elbette tartışılamaz. Ben mutlu bir çocukluk geçirdim, mutlu ve birbirine çok saygıyla, sevgiyle bağlı bireylerin olduğu bir ailede büyüdüm. Zaten yaşadığım bu felaketten sonraki tüm süreçlerde de en büyük destekçim ailemdir. Ben yaşadığım olayla beraber büyük bir yüzleşme yaşadım, hayatla ve insanın acımasızlığıyla yaşadığım bu yüzleşme hayatımı altüst etti. Ruh sağlığım da bozuldu. Her sabah korkuyla uyanmak, her gece ağlayarak kabuslarla uyanmak hayatımda alışıldık bir hal aldı. Büyük bir travma benim yaşadığım. 1.5 ay hastanede tedavi gördüm. Okul ve sosyal hayatım altüst oldu. 21 Kasım 2010’dan bu yana hiçbir türlü önümü göremedim, gelecek planları yapamaz hale geldim."

’KARAR, TECAVÜZ KADAR CANIMI ACITTI’

Suçu kanıtlanmış, tecavüzcü oldukları kanıtlanmış sanıkların serbest bırakılmasını mantığının almadığını vurgulayan E.E. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakim bu kararı verirken ruh sağlığı zaten tahribata uğramış ve 1.5 yıl sonra tedavisi hala devam eden beni hiç hesaba kattı mı acaba? Benim geleceğimi, benim okul hayatımı hiç hesaba kattı mı çok merak ediyorum. Tecavüzün ve tecavüzcünün iyi hali nasıl oluyor? Bana bu dehşeti yaşattıkları gün tüm yalvarmalarıma ve direnmelerime rağmen bana yaptıkları bu kötülük ile tüm hayatımı ve geleceğimi bir çırpıda mahvediveren bu pisliklerde bırakın iyi hali; insanlık namına görülebilecek zerre kadar bir değer ya da vicdan yoktu.

KRAVAT TAKTILAR DİYE İYİ HAL İNDİRİMİ

Tecavüzcüler kravat taktı diye iyi hal indirimi uygulayıp, Yargıtay onayana kadar onları serbest bırakan hakim; onların kravatlarından evvel gelip benim vücudumdaki dikişlere ve iyileşmeyen darp izlerine de baksın. Bu karar en az yaşadığım tecavüz kadar canımı acıttı."

E.E.’NİN AVUKATI: CEZA İNDİRİMİ HAKSIZLIK

Genç kadının avukatı Can Canbek de İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkemenin ’nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit suçundan’ ceza vermesinin önemli olduğunu, ancak yargılama sürecinde hiçbir şekilde olaya ilişkin pişmanlık göstermeyen sanıkların, ’duruşmadaki iyi halleri’ gerekçe gösterilerek cezalarında indirime gidilmesinin haksızlık olduğunu söyledi.
    kaynak:haber365

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 7 Haziran 2012; 20:48:46 >

• Yok yok adam olmayacak bunlardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığa kahkaha patlattım
  • memleket bitti jopa dönüyor diyoruz size
  • hay ben böyle hakimide bunu hakim yapanıdaa töbe töbe yaa.kayıp gitcem şimdi
  • hapis falan geç ben bunların işkenceyle öldürülmesi taraftarıyım.
  • Ulan ağlanacak halimize gülüyoruz ama bu ne lan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Düğünde bu giyilir mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hani dindardınız?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  • ya arkadaşlar zaten genel affın eli kulağında.. hapishaneler de yer yokmuş duyduğumuz kadarıyla.. bu tip haberler artık bana ilginç gelmiyor açıkcası... içerdekileri dışarı çıkartayım da yer açılsın diye düşünen bir otorite var..
  • Kravat satışlarında patlama yapar bu ülke.
  • ya sabır ya sabır ya yeter ulan ne biçim insanlarsınız ulan

aynısını anana kızına yapsalar kravat taktı diye af verecekmisin lan ! insanmısın sen insanmısın cidden merak ediyorum

allah belanızı versin sözde müslümanız diye gezinin ama unutmayın cehennemin en dibi bunun gibilere ayrılmıştır
  • İdam edilmesi gerekiyor bunların ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyBlaster

İdam edilmesi gerekiyor bunların ama...

kesinlikle neden idam cezası yok anlamış değilim
  • Türkiye bitmiş arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

quote:

Orijinalden alıntı: SkyBlaster

İdam edilmesi gerekiyor bunların ama...

kesinlikle neden idam cezası yok anlamış değilim

evet kesin suçlar için idam gelmeli
  • Hadım cezası çıksa keşke. Bak bakalım nasıl azalma oluyor bu tip olaylarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husegundogdu

Hadım cezası çıksa keşke. Bak bakalım nasıl azalma oluyor bu tip olaylarda.

son kurşun misali artar bence idam en iyisi
  • iyi bari hamile kalmamış diye kıza hapis cezası da verebilirlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

quote:

Orijinalden alıntı: husegundogdu

Hadım cezası çıksa keşke. Bak bakalım nasıl azalma oluyor bu tip olaylarda.

son kurşun misali artar bence idam en iyisi

Hocam doğru diyosun. En mantıklısı idam.
    ama idam etmeleri çok zor. Kesiceksin kökten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrarengizhus -- 7 Haziran 2012; 21:42:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dohc vtec

hapis falan geç ben bunların işkenceyle öldürülmesi taraftarıyım.

Sonuna kadar destekliyorum fakat öldürerek iyilik etmiş olunur ömrünün son na kadar işkence hatta toplucan tümbunlargibitecavüzcü itlerini bir odaya anlasınlar neler yaptıklarını
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.