< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpereNN7 -- 24 Kasım 2022; 21:49:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SİLİNSİN (2. sayfa)
-
-
Hocam okulda işletme özelinde bir çok kulüp bulunmakta. Managment , Pazarlama , İK, Denetim, İnovasyon gibi. Bu kulüpler hafta en az 1 etkinlik düzenliyor sekörden başarılı insanları okula getirip seminer düzenliyorlar. Big4 çalışanlarından bir kaç kişi işletme derslerine girdiğini duydum hatta.
İngilizce hazırlık kısmına gelecek olursak çokta bir şey bekleme derim çünkü eğitim kalitesi çok iyi değil. Dışarıdan da buna benzer bir eğitim alabilirsin. Boun, odtü hazırlığı yok burada yani.
Sektörle anlaşmalı olarak geçenlerde migrosu görmüştüm staj programları var marmaranın işletme yönü kuvvetli olduğu ve şuan ki sektöre bir çok marmaralı yönetici vs. olduğundan dolayı marmaraya iyi bakıyorlar.
Yaş sınırı olayını hiç araştırmadım benim şuan yaşım bi hayli var zaten ama 28 de çok küçük bir yaşmış olsa olsa 30 olur diye düşünüyorum.
-
Hocam Marmara işletme mezunları nasıl yerlerde bu işte uninin önemi nedir biraz anlatır mısınız dediğim gibi 30 k dan mezuna kaldım hedef 1k işletme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 23 yasında oldugunuzu yazmıssınız ikinci üniversiteniz mi? ben de 22 yasındayım ingilizce işletme iktisat düşünüyorum yks için bu yasta geç mi sizce kariyer yapma açısından, iş bulunur mu
-
Geçmişte Ankarada üni okuyordum yarıda bıraktım kayıdımı sildirdim tekrardan hazırlanıp marmarayı kazandım
-
Okulunu bırakma. Bende 2020 kpss liseden 88 alıp memur oldum. Şimdi hem çalışıyom hem okuyom
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz hangi bölüm okuyorsunuz hocam? Kazandığınız memurluk nedir ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bölüm hukuk. Zabıta oldum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hemşirelikten iş bulma şansı iibf'den daha fazla.
-
Kariyer konusnda iibf daha şanslı bu arada düz iibf okursan tabiki de iş bulmada sıkıntı yaşarsın. Hem okduğun okul hemde okurken kendine ne kattığın önemli
-
Her türlü hemşirelik
Yer gök iibf mezunu kaynıyor
Pazarlama elemanı sigortacı bankacı lojistikçi olmak nitelikli bir kariyer sunmaz hem temel haklarınızı gasp ederek köle gibi çalıştırırlar hem düşük maaş verirler ve iş garantin olmaz
Diğer bir dezavantaj top iibf dışında pozisyonların çoğuna mühendislik mezunu alıyorlar örneğin tekstil firmasında dış ticaret departmanında çalışacak kişiyi iibf mezunu yerine tekstil mühendisi seçiyorlar gibi
Hemşirelik zor değil stressiz bir meslek klasik memur olursun asgari ücret x 2 ve ileri yıllarda x 3'e yaklaşarak özlük haklarına sahip şekilde çalışırsın
Ben de 23 yaşındayım ve işletme hazırlık öğrencisiyim benim düşüncem işletme okuman olacaktır çünkü işe başladığında kendini geliştirmek için fırsatın çok nadir olacak. Hayatının çoğunu işinle geçireceksin. Ben daha önce kurumsal bir firmada fena olmayan bir maaşla çalışıyordum fakat mutlu değildim. Para uğruna bir seçim yapmamalı insan ben böyle düşünüyorum. Bu forumda yazılanlara bakma en çok iş imkanının olduğu bölüm işletme. Bu hayatta en önemli şeyin zaman olduğunu düşünüyorum ve 5 yıl çok uzun bir süre okulun da güzel kendini geliştirip bu zamanı iyi değerlendirirsen çok daha iyi bir konumda olursun. Zaman konusu gerçekten çok mühim işe başladığın andan itibaren iş dışında pek bir şey yapamayacaksın. Önemli olan senin sevdiğin işi bulman ve işletme çok geniş kapsamlı bir alan yönelebileceğin çok fazla meslek var.Bu yol daha zor olacaktır fakat diğer yol garanticilik oluyor ve sabit bir maaşla sabit bir konumdasın. Ülke olarak garanticiliği çok sevdiğimiz için ki on kişiden sekizi sana hemşire diyecektir belki de. Dünya çok hızlı değişiyor artık emek yerine zeka, yaratıcı işler önem kazanıyor. Bu vizyonu edinmen içinde üniversite iyi olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-840DCD225 -- 28 Kasım 2022; 23:26:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de öylesine girmiştim. 96.5 puan alıp Türkiye 51.si oldum. Sıralamana yazık etme dediler o yüzden bir yeri yazacağım galiba.
Hocam zaten benim hemşirelik yapma gibi bir hedefim yok sadece geçici olarak düşünüyorum. İşletmede daha hazırlık öğrencisiyim 3 veya 4 sınıfta istifa eder bırakırım kendi alanıma yönelirim diye düşündüm. Yanlışım varsa düzelt.
Ayrıca haftasonu c.tesi 24 saat nöbet tutup haftaiçi de 16 saat nöbetle (Çarşamba 16 -08perşembe) haftalık çalışmamı bitiriyorum. Zaman kalır diye düşünüyorum sizin fikrinizi alayım
Nereleri yazacaksınzı hocam ?
-
Valla bilmiyorum hocam mübaşir, hizmetli fark etmez bana. Sıcak para gelsin yeter
Okuluna engel değilse dene derim hocam. Hayırlı olsun şimdiden
-
sen nerede isletme okuyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X