Şimdi Ara

kpss ile memur olup üniye devam etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar üniversitemin devam zorunluluğu yok dersler sıkıntı çıkarmaz. 3. sınıfa geçtim. anadolu lisesi mezunuyum. maddelerle sorayım. ilk 3 sorum önemli benim için.

-lise kpss si ile ne memurluklarına başvurabilirim. veri kontrol hazırlama işletmeni diye bişey varmış. bunun gibi bilgisayar başı bişey istiyorum mümkün müdür?
    -sınav dönemlerinde kolaylık sağlarlar mı? sadece sınava gireceğim saatler için?
    -atamalar nasıl oluyor hangi ay hangi yöntemle vs.
    -lise kpss si ile ilgili genel bilgi ya da tavsiye verebilirseniz de sevinirim.

• UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabulut123.

UP
    lise kpss si ile memur-vhki alıyorlar ama kadro fazla degil,eger özel bir sart aramıyorlarsa oldukca yüksek yani 90 üstü puan alman lazım.
    eger atanırsan büyük ihtimalle sınavlar icin ayda bir kac gün izin verirler amirinin anlayısına baglı ama ilk 1 yıl izin hakkın yok,uygun görürlerse 10 güne kadar mazeret izni kullanabilirsin.ayrıca yarım gün derslere gideyim, yarım gün de dairede calısayım diye düsünme buna hic bir amir izin vermez,657 de de böyle bir imkan yok zaten.
    atamalar yıl icinde 2-3 defa oluyor takip etmen lazım.
    2016 kpss ye girmediysen 2018 i bekleyeceksin, memurluk icin 2 yılda bir kpss yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 24 Temmuz 2016; 13:30:52 >
  • stuka kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. okulumla konuşucam ikinci öğretime geçme konusunda imkanım var mı diye. olmasa da olur. zaten düşünmedim öyle bişey sadece sınav günlerinde sınav saatlerinde bi kolaylık yaparlar mı onu merak ettim.

bir de kpss ortaöğretim 23 ekimde. giricem yani. 9 ağustosta başvuru başlıyor. istanbuldayım inşallah iyi bi yere atanırım okulla beraber de gider. çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabulut123.

teşekkürler. okulumla konuşucam ikinci öğretime geçme konusunda imkanım var mı diye. olmasa da olur. zaten düşünmedim öyle bişey sadece sınav günlerinde sınav saatlerinde bi kolaylık yaparlar mı onu merak ettim.

bir de kpss ortaöğretim 23 ekimde. giricem yani. 9 ağustosta başvuru başlıyor. istanbuldayım inşallah iyi bi yere atanırım okulla beraber de gider. çok teşekkürler.
    BEN 3. SINIFTAYKEN MEMUR OLMUŞTUM, LİSE KPSS İLE. İKİNCİ ÖĞRETİMDİM. ALTTAN DERSİM YOKTU MEMUR OLUNCA İKİ SENE UZATTIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: decobaz

BEN 3. SINIFTAYKEN MEMUR OLMUŞTUM, LİSE KPSS İLE. İKİNCİ ÖĞRETİMDİM. ALTTAN DERSİM YOKTU MEMUR OLUNCA İKİ SENE UZATTIM.

kesinlikle uzatmamam lazım 1 sene geç başladım zaten hocam. bölüm neydi sizin. ne memuru oldunuz?
  • Katip oldum hocam. Adliye ortamı biraz yorucu oluyor. Bi de ilçe adliyeye verildim. Okul şehir merkezinde. Benim için çok yorucu bir süreç olmuştu malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: decobaz

Katip oldum hocam. Adliye ortamı biraz yorucu oluyor. Bi de ilçe adliyeye verildim. Okul şehir merkezinde. Benim için çok yorucu bir süreç olmuştu malesef.
    Ben 3. sınıfta memur (katip) oldum. Şuan okulun 6. senesindeyim hala bitiremedim. Zaten okuldan vazgeçtimde, o başvuru evraklarını gönderdiğim güne her sabah düzenli olarak lanet ediyorum. Eğer çok çok çok önemli değilse bence efendi gene okulunu bitir, işine bak.

Haa, memur olup rahat okuyan yok mu, var. Ama sana denk gelir mi onu bilmem.
  • hocam hiç olmadı ya :D bu akşam planladım biraz gardiyanlık filan yaparım okulla götürürüm diye şimdi de düşünüyodum yani. hatta yarın sabah erkenden ücreti yatıracaktım. ama bu mesajı gördüm şimdi :D bir üstteki arkadaşın mesajını da tekrar görmüş oldum. hevesim kursağımda kaldı gibi yani. yanlış anlamayın tabi yardımcı olmak için dediğinizi biliyorum :D çok teşekkür ederim.

ama hocam ben yine denemeyi düşünüyorum. aslında çok önemli değil paraya ihtiyacım yok ama ailemden harçlık da almak istemiyorum ve para biriktirmek istiyorum üni bitene kadar. okulumun aksayacağını farkedersem de bırakırım en kötü. tekrar teşekkür ederim. bir de sormak istiyorum, sınav günlerinizde kolaylık sağlıyolardı dimi size ? benim için bu çok önemli çünkü.
  • bir de bölümünüz ne acaba zor mu hani o yüzden uzamıştır belki
  • Benimde aklımdan geçen şey bu.gerçi daha lise son var okumam gereken ama bu sene istediğim üni.yi tutturamassam 1 sene üni.ye hazırlanırken memur olurum para biriktiririm aileme yük olmam diye düşündüm.üni.zamanı saatler uyarsa devam ederim uymazsa istifa ederim diye düşündüm ama 92-93 puanla hayvan bakıcısı olursun yazınca vazmı geçen diye düşünüyorum.fen lisesi mezununun memur bile olamayışı ayrı bi konu .yani illa 25 yaşına kadar beklememiz mi gerekiyor meslek sahibi olmak için o bile kesin değil

• bilo124 B kullanıcısına yanıt
    aynen kardeş ben de anadolu mezunuyum. bizim şansımız düşük ama hayvan bakıcılığından başka şeyler de var. vhki bilgisayar işletmeni katip vs. olma şansımız var diye biliyorum. bana sorarsan sırf o yüzden vazgeçeceksen vazgeçme. hele üni tutturamazsan dediğin gibi bi yandan memur olup bi yandan sınava hazırlanmak iyi olur. ayrıca fen mezunuysan temelin iyidir ve yüksek puan alıp güzel bi yere atanabilirsin diye düşünüyorum
  • Teşekkür ederim haklisiniz nasıl olsa puan 2 yıl gecerliymis cebimde dursun .kpss ye girmeyi düşününce ne soruyorlar bir bakayım dedim 2010 ve 2012yi çözdüm 84ve 86 aldım genel kültüre çalışmam lazim. sizede hayatta başarılar dilerim

• bilgisayar öğretmenliği okuyorum.

Sorun bölüm ile alakalı değil. Adalet Bakanlığı çatısı altında mantık ve adalet aranmaz. Dediğim gibi belki senin için iyi olabilir, tercihlerini sorgulamıyorum, ama işe başlayalı yaklaşık 5 sene olacak bugüne kadar aldığım paranın beş kuruş hayrını görmüşlüğüm yok. Bende maddi olarak sıkıntı yaşayan birisi değildim, ileride üniversite bitince öğretmenliğe kurumlar arası geçiş yaparım diyerek bu işe girmiştim. Ama bugün geldiğim noktada keşke adam gibi okulumu okusaydım, kpss hazırlansaydım diyorum. Memur olduktan sonra bilişim olan mesleğime dair bütün kıymetli bilgimi erittim gitti. Bildiğim dilleri unutmaya başladım, girişimciliğimi kaybettim falan filan.

"En kötü istifa ederim" düşüncesine de katılmıyorum. Devlet memuru olduktan sonra o iş zor. Bilinçaltına, damarlarına işleyen bir virüs gibi düşün :D İnşallah bu sene eşim atanabilirse bende istifa etmeyi düşünüyorum, 3 yıldır düşündüğüm gibi :)

Ha bana başka bir kurumda memur olacağım desen, hemen git başla ne duruyorsun derim.

- Burası biraz klişe olabilir -
    Eğer iyi bir bölüm okuyorsan, yada ileride sevdiğin işi yapma, kendine ve millete katma değeri olan işler yapma şansın varsa (çok para kazanmayı kastetmiyorum) sana nacizane tavsiyem okulunu bitir, bu sürecide kendini geliştirmeye ayır. İllaki dil öğren, kurslar al seminerler al demiyorum. Bu süreçte bireysel olarak yapacağın işlerle, girişimcilik ruhunu, özgüvenini bile geliştirebilirsin, sokakta broşür dağıtmak bile parayla eğitimini alamayacağın bir gelişimdir.

Hakkında herşeyin hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 18 Ağustos 2016; 14:51:31 >

• Bende arkadaş gibi düşünüyorum İstanbul Üniversitesi İktisat okuyorum. Bölümde devam zorunluluğu yok. Zaten sınav tarihine kadar yatan bir insanım her türlü geçiliyor.

Katip alımları var adalet bakanlığında. Şartlarında şunlar var:

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

Ben herhangi bir bilgisayar bölümünden mezun olmadım fakat seçmeli bilgisayar dersi alarak dersten geçtim bunu kabul ederler mi ve nasıl bir belge almam gerekiyor?

@merdempc Katip birisi olarak bana yardımcı olursanız sevinirim.

• FLaMMiS F kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar dersini aldığına ve başarıyla geçtiğine dair herhangi bir belge (transkript, diploma, sertifika) yeterli diye biliyorum. Yine de, bir iki adliye komisyon kalemini arayarak sor istersen. Başvurduğun yer kanun benim diye gezen insanların olduğu bir bakanlık. Biri ak der diğeri kara. Sürpriz yaşama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayF

Bilgisayar dersini aldığına ve başarıyla geçtiğine dair herhangi bir belge (transkript, diploma, sertifika) yeterli diye biliyorum. Yine de, bir iki adliye komisyon kalemini arayarak sor istersen. Başvurduğun yer kanun benim diye gezen insanların olduğu bir bakanlık. Biri ak der diğeri kara. Sürpriz yaşama.
    Arkadaşlar yazdıklarımı okudum da biraz fazla negatif yorumlar yapmışım gibi geldi.

Şimdi aydınlatılması gereken noktalar var.

Bu işlerde sıkıntı yaşama yada rahat etme oranınız çalıştığınız yerlerle ve kişilerle alakalı. Çünkü çalışacağınız kişiler yetkilerle donatılmış, insanları cezalandırma sorumluluğuna giren insanlar. Tabi bu kadar sorumluluğu yada yetkiyi karakter olarak kaldıramayan "kanun benim" diye dolaşan birçok kişide var içlerinde, işte bunlarla çalışırsanız cezaevindeki mahkumlara yada şüphelilere davrandıkları şekilde sizlere de davranabiliyorlar. İşte tam burada devletin size ve onlara verdikleri yetkileri iyi bilerek soğukkanlı davranmak lehinize olacaktır. Tabi bunun tam tersi şekilde iyi bir çalışma ortamınız da olabilir. Bu işe girdiğinizde iyi bir yerde/kişiyle yada kötü bir yerde/kişiyle işe başlamanız sürekli orada o işi yapacağınız anlamına gelmez, sürekli yer değişikliği olan bir kurum adliyeler. Birisinin ağzından çıkan iki kelimeyle yeriniz değişir. Yani basit bir örnekle bilgi işlemde çalışma ihtimaliniz ile depoda çalışma ihtimaliniz arasındaki fark sadece iki kelime.

Katiplik, mübaşirlik vb. gibi mülhakat ile alım yapılan memurluklar, Türkiye'de en basit şekilde başvurulabilecek devlet memurlukları, yani lise mezunu olmak ve kpss de (lise/önlisans)70 puan barajını aşmak şartları o kadar da zor şartlar olmasa gerek. Ha alımlarda bazı şaibeler yokmu, illaki var, orasına girmiyorum. Bugün yani 08/2016 tarihi itibariyle evli, eşi çalışan (eş yardımı almayan) ve çocuksuz bir katip 2400 civarı alıyor ki bu şartlara göre iyi bir rakam sayılabilir. Yani ileride daha iyi bir iş yapma ihtimalini kendinizde görmüyorsanız, okuduğunuz bölüm size bundan daha iyisini vaadetmiyorsa yada "ben hem okur hem de bu işi yapabilirim arkadaş!" diyebiliyorsanız bu iş sizin için biçilmiş kaftan.

Hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle.

• Bilgi için teşekkürler. Son bir şey daha soracağım. Sözleşmeli memurların ilk yıl izinleri olmuyor. Sınava gidebilmek için ücretsiz izin kullanamayacak mıyım şimdi?
  • FLaMMiS F kullanıcısına yanıt
    Sözleşmeli yada kadrolu fark etmez ilk sene yıllık izin yok. Amirlerinin insiyatifine bağlısın. Verirseler günlük mazeret izni ile yada sınav saatlerinde idare ederlerse gidebilirsin. Bu durumla ilgili kesin birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayF

Sözleşmeli yada kadrolu fark etmez ilk sene yıllık izin yok. Amirlerinin insiyatifine bağlısın. Verirseler günlük mazeret izni ile yada sınav saatlerinde idare ederlerse gidebilirsin. Bu durumla ilgili kesin birşey yok.
    hala hem okuyup hem çalışan birisi olarak şöyle bi özet geçeyim; alımlar genel olarak iki tane kadrolu aralarda da sözleşmeli olarak yapılıyor. değişik bi durum olmadığı için kadrolu alımlar haziran/kasım aylarında olur iki ay içinde de işe başlarsın. sözleşmeli alımlar daha değişik olduğu için onların tam net bi zamanı yok. ben mesela kadrolu atandım, kadrolu atandığım için de bi buçuk ay içinde eğitim hakkından dolayı okuduğum yere geldim. açık öğretimde böyle bi şey var mı bilmiyorum ama, o konuda net bi şey diyemem. bana ders konusunda da sınav konusunda da çok yardımcı oldular ki bi noktada bu bi zorunluluk. yani eğitim hakkı senin en önemli hakkın. genelde sizin sınavlar haftasonu olduğu için çok sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. sonuçta eğitim hakkın var, bunu elinden alamazlar. istisnaları elbette olacaktır ama genel işleyiş bu yönde. ha tabi senin amirin çok asabi biridir, yetkilerini olur olmadık yerde kullanmaya bayılır ve sana izin vermez; o ayrı. onu da adli mercilerde görüşebilirsin tabi ama kimse bu seçeneği pek kullanmıyor haliyle. Yani olay tamamen atandığın yere bağlı bi noktada. Allah yardımcın olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.