Şimdi Ara

KPDS ve ÜDS birleştirildi YDS oldu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BASIN DUYURUSU
    (4 Ocak 2013)

2013-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu Yönetmelik gereği; Merkezimiz tarafından bazı dillerde yılda iki kez olmak üzere Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Sınavın ilk uygulamasının 7 Nisan 2013 tarihinde yapılması planlanmaktadır.

2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Diğer yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavları (ÜDS/KPDS vb.) yapılmayacaktır. Ayrıca; ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda yabancı dil sorusu/testi bulunmayacak, bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanlar kullanılacaktır.

Bu nedenle, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan KPSS, TUS, DUS vb. sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS/KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu/özel kurum ve kuruluşların sınav/yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için 7 Nisan 2013 tarihinde yapılması planlanan YDS’ye katılmaları yararlarına olacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

• Çok geç alınmış bir karar.
  • yine aynı format mı olacak, 80 soru mu?
  • Hacı bu sınavı kazanan ne oluyor ?
  • sınavı kazanmak diye bir şey yok. sınavdan aldığın not var. universiteler ve kamu kurumları ile hatta özel sektörde ingilizce dil seviyeni kanıtlamak adına sana belge oluyor. yüksek lisans başvuruları ile ingilizce yeterlilik seviyesi için kpds en az 70 en az 80 düzeyinde ingilizce tarzındaki başvurulara elinde belge oluyor. memur isen ingilizce seviyene göre maaşına ek dil tazminatı alıyorsun. tazminat deyince bişey sanma benim dil notum 98.75 aldığım dil tazminatı 80 küsür lira. yanlış duymadı isem bankalarda çalışanlara 400-500 lira seviyelerine çıkabiliyormuş bu tazminat oranı.
    bu arada çoğu ingilizce öğretmeni bu sınavdan 80 üstü alamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhan61

Hacı bu sınavı kazanan ne oluyor ?

bu sinavdan yüksek puan almak elbette çaliştiğin yerde hem maaşini arttirir hem de statünü.

bana gelecek olursak benim ortalamam 3'ün üstünde Ales'ten hiç çalişmadan 80 aldim.Bahar donemindeki Alese çalişip daha yüksek puan almayi düşünüyorum.YDS içinde kursa gidip Sonhabar donemi için iyi bir puan almayi düşünüyorum.YDS ilkbahar dönemi nisan ayinda ona yetişemem galiba ama bu sinavlardan yüksek bi puan alip öğretim görevlisi olmayi düşünüyorum.İnşallah olur çalişmak lazim çalişmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

bu sinavdan yüksek puan almak elbette çaliştiğin yerde hem maaşini arttirir hem de statünü.

bana gelecek olursak benim ortalamam 3'ün üstünde Ales'ten hiç çalişmadan 80 aldim.Bahar donemindeki Alese çalişip daha yüksek puan almayi düşünüyorum.YDS içinde kursa gidip Sonhabar donemi için iyi bir puan almayi düşünüyorum.YDS ilkbahar dönemi nisan ayinda ona yetişemem galiba ama bu sinavlardan yüksek bi puan alip öğretim görevlisi olmayi düşünüyorum.İnşallah olur çalişmak lazim çalişmak.

Mit e girmek için kaç almak lazım 90 yeter mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

mit için kaç gerekli onu hiç bilmiyom kardeş.netten bi araştir.

• Bunun başvuruları ne zaman oluyor peki
  • sınava başvurma şartları neler peki??
  • YDS ile ilgilenen arkadaşlar mutlaka bu yazının devamını okusun!
    YDSKesinlikle Bir KPDS Değildir

YDS Hazırlanan Arkadaşlar,

ÖSYM 'nin yeni getirdiği YDS Kesinlikle Bir KPDS Değildir.

ÖSYM 'nin YDS ile ilgili Basın Duyurusu'nun ardından hem sosyal paylaşım sitelerini hem de KPDS,ÜDS gibi İngilizce Kurslar veren kurumların siteleriyle beraber forum paylaşımlarını takip ettiğimde gerçekten çok şaşırdım. Çünkü,
  • Örnek sorulardan şu an için KPDS benzeri olacağı anlaşıldı. Yazılan yazı ticari kaygılarla yazılmış bir yazıdır. Zaten yazı içinde de kitap önerisinde bulunmuş arkadaş.
  • arkadaşlar bu sınava üniversite öğrencileri girebilir mi ? girdikten sonra ne kadar süre geçerli olur sınavdan aldıkları puan ?
  • quote:

quote:

quote:

Mit için tam puan lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bankaya 50 TL yatırdıktan sonra ne yapmalıyım yarın başvuru yapıcam.Ondan sonra ais'ten başvuru yapabiliyor muyum?
  • Yetkili ösym merkezine git (çogu üniversite yapıyor google den bak ) oradan basvurrunu yap. internetten direk yapılmıyor(ben yapamadım ).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.