Şimdi Ara

Köy Öğretmeni Akrabamla Başımıza Gelenler! (SS'Lİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan 1-2 hafta önce köy öğretmenliği yapan akrabam hafta sonu bize misafirliğe geldi. Pazar günü sabah dönecekti görevine ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Köy öğretmeni akrabamın gerçek adını vermek istemiyorum o yüzden Ali yazacağım.

    Ali'nin görev yaptığı okulla bizim bulunduğumuz yer takribi bir buçuk saat sürüyor ama hava durumuna göre bu süre artabiliyor da kısalabiliyor da. Neyse Ali cuma akşamı bize geldi sohbet-muhabbet ettik. Bende öğretmenlik okuduğum için atama konularından falan bahsettik çoğunlukla. cumartesi gezip tozduk, pazar günü de Ali ihtiyaçlarını aldı çarşıdan. Ali'yle kafede otururken lan bende geleyim mi dedim köye 1-2 gün takılırım yanında dedim, o da tamam dedi.

    Ali çarşıdan ihtiyaçlarını aldıktan sonra öğleden sonra yola çıktık. Bu arada yolda yemek için cips kola falan almıştım ama yol kasisli olduğu için kolayı falan hep üstüme döktüm yapış yapış yolculuk yaptım. Otobandan köy yoluna girdiğimizde yoğun bir kar yağışı başladı ama öyle böyle değil önümüzü bile göremiyorduk. Biraz ilerledik derken Ali arabada bir şeylerin ters gittiğini fark etti başta ben anlamadım ama sonra araba teklemeye başlayınca jeton düştü. Görmeniz lazım o durumdaki yüz ifademizi, dışarıda kar yağıyor araba tekleyerek ilerliyor derken araba stop etti. 1-2 dakika arabanın içinde oturup yüz yüze baktık. Sonra inip kaputu açıp inceledik ama ikimizde arabadan anlamadığımız için bir şey yapamadan kapatıp tekrar arabaya geçtik. Tekrar deneyelim dedik ama araba biraz ilerleyip tekleyip stop ediyordu. Ne yapacağımızı düşünmeye başladık. Gideceğimiz köye 1 saat mesafedeydik. Ali yakınlarda 5-6 haneli bir yer olduğunu söyledi ben de tamam gidelim dedim.

    Kolum yoruldu devamını birazdan yazacağım. Galerime bakıyorum köyün fotoları falan da var onları da atacağım.

    Evet fotoğrafı hesap makinesiyle çektim
    Köy Öğretmeni Akrabamla Başımıza Gelenler! (SS'Lİ)



    Devam...

    Arabadan inip 5-6 haneli yere doğru ilerlemeye başladık. Şişman arkadaşlar beni daha iyi anlar; kilolu insanlar genelde ince şeyler tercih ederler ki kaba gözüküp iyice kilosunu belli etmesin. Bende enayilik edip o gün ince giyinmiştim.
    Bir yerden kar yağıyor bir yerden rüzgar esiyor, zaten gözümün önünü göremiyordum. Zaten gözlüklerimden kar olduğu için biraz olan görüş mesafesini de kaybetmiştim.

    15-20 dakika daha yürüdükten sonra haneler gözükmeye başladı, bir yerden sonra donacağımı düşünüp koşmaya başladım ama düşüp kartopu gibi yuvarlandım, ağzım gözüm hep kar oldu. Sonunda bir tane evin önüne geldik ama evlerin önünde hiç ayak izi yoktu. Ya kar yağdığı için izler kaybolmuştu ya da başka bir kapı kullanıyorlardı. Her neyse kapıyı çaldık bir tane amca çıktı ama amca çok garip bir tipti, saçına sakalına kına yakmıştı benimde kınaya alerjim olduğundan refleks olarak kendimi geri attım birden. Adam ne olduğunu anlamadı, Ali hemen atlayıp dedi ki arkadaşın kınaya alerjisi var amca kusura bakma. Detayları geçiyorum;
    olayları anlattık adama bizi evine buyur etti.

    Devam...

    Eve geçtikten sonra sobanın yanına kurulduk. Amca çay falan koydu, peynir, yağ falan getirdi sağolsun. Güzelce karnımızı doyurduk . Dışarıda kar yağmaya devam ediyordu Ali iyice panik yapmaya başladı çünkü araba 20 dakika mesafedeydi ve kendisi arabasına çok düşkündü. Sobanın yanına kurulmuş sohbet muhabbet ediyorduk güzelce, odada öyle bir ortam vardı ki beyler aşırı samimi ve sempatik. Sigarayı yeni bırakmış birisi olarak yemekten sonra sigara öyle istetti ki anlatamam. Amca karşıma geçip sigarasını yakıp derin bir nefes çektikten sonra dudaklarından dumanı salması beni benden almıştı. Evin sahibi gittikçe bize hayatını anlatmaya başlamıştı. Eşini 2 yıl önce kaybetmiş, nasıl kaybettiğini sorduğumuz da cevap olarak sigarasından derin bir fırt çekip çayını yudumlamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-08210B126 -- 8 Ocak 2019; 0:24:42 >







  • Anımı okuyacak olan varsa yazayım beyler yoksa boşuna kolum yorulmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-08210B126

    Anımı okuyacak olan varsa yazayım beyler yoksa boşuna kolum yorulmasın.
    eywallah kardeşim okumayız saol yinede
  • Yazın hocam vallahi kahveden daha iyi ayıktırdınız güldürerek :D kayda geçsin bu anı :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz zebani yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Packedlikesardines

    Yazın hocam vallahi kahveden daha iyi ayıktırdınız güldürerek :D kayda geçsin bu anı :D
    Bir kısımını daha yazdım hocam.
  • Mercan Dede,Cin,Zebani falan yoksa okumayalım o Dede cin diyceksin zannetmiştim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Mercan Dede,Cin,Zebani falan yoksa okumayalım o Dede cin diyceksin zannetmiştim
    Ne alakası var hocam
  • Yavaş yavaş tamamlıycam beyler.
  • yazmaya devam et hocam, edebiyatın iyimiş. sabah devamını okurum
  • Çok gereksiz bir tarzın var detaylara yer vermede.



    -Ne oldu biliyo musun köye giderken?

    + Ne oldu?

    - Araba yolda kaldı. Biz de yakındaki evlere gitmeye karar verdik. Ben koşup yuvarlandım ehi ehi çünkü şişmanım ve ince giymiştim kilolu göstermesin diye. Ehi ehi. Neyse evin birine girdik amca yağladı balladı bizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam pls

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEVAM DEVAM nazlanma
  • Dandik CSB.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Niye toplandiniz beylerr

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.