Şimdi Ara

KÖTÜ BÖLÜM MÜ İYİ BİR UNİVERSİTE Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kötü üniversite iyi bölüm mü?

Mesela ilk 50 binlerde olan biri için ODTÜ Gıda mühendisliği mi yoksa Kocaeli Bilgisayar müh mi

Dipnot ; Karşılaştırma alakasız olmuş sanırsam. Mesela birbiriyle ilişkili 2 bölümü ele alalım . Matematik - Bilgisayar Mühendisliği
    Kimya - Kimya mühendisliği vs.

Spesifik olarak daha somut olduğundan Bilgisayar mühendisliği , Matematik bölümünü ele alalım .

15-20 bin skalasında ,
    Boğaziçi Matematik
    Hacettepe Bilgisayar Müh.

40-50 bin skalasında ,

ODTÜ-Matematik
    Gazi - Bilgisayar Müh.

60 bin cıvarında ,

ODTÜ-Istatistik ( Matematik ile benzer olduğu için)
    Uludağ Bilgisayar Mühendisliği.

Özellikle 50 bini kıyaslayalım çünkü 15-20 bindeki adamlar çok fazla alternatifi var tıp,diş vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 28 Ocak 2019; 1:11:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çok okuyan mı bilir çok gezen mi? Herkes için farklı cevapları olan sorular.

Burada biraz sorunun dışına çıkarak bir şey söylemek istiyorum. Kötü bölüm yoktur. Sevmediğin, İstemediğin bölüm vardır. Mesela konu sahibi Odtü matematik örneğini vermiş. Odtü matematik tavan puanı 547. Yani şu anlama geliyor Odtü matematiğe giren birisi Koç üniversitesi Tam burslu bilgisayar mühendisliği dahil Tüm bilgisayar mühendisliklerini kazanıyordu fakat Odtü matematik Bölümünü seçti. Yani bir bölüm yeterince rağbet görmüyor diye o bölüme kötü bölüm denilemez. Burada temel sorun bizlerin her şeyi taban puanına bakarak değerlendirmemiz.
  • Seçenekler buysa Kocaeli PC

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü Şehir Bölge Planlamaya git ordan mesela İnşaattan Çap yapan arkadaşım vardı 60 binden 15 bindeki yer ile

• Bölüm>Üniversite

Yapacağın işi üniversite değil bölümün belirleyecek.
  • üniversite>bölüm. Online eğitim olanakları çok gelişti artık (bknz. MOOC) kocaeli bilgisayardan aldığın eğitimin kaç kat kalitelisini online alırsın ama daha iyi üniversitenin getirdiği sosyal ağ, dünya görüşü ve perspektif kolay kolay başka yollarla kazanılamaz.

• Hangisini seviyorsan o birader hangisini seviyorsan o .

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    O twit çok tepki almış, doğruluğu tartışılır. Mesela sırf iyi üniversiteye girmek için çevre mühendisliğine girdin diyelim ama aklında hep makine mühendisliği var, ne olacak bu işin sonu? Bitirdiğinde Avrupa kabul etmiyor diye biliyorum alakasız bölümlerden master, doktoraya. Aradaki farkı mok yaparak da kapatamazsın. İstediğiniz kadar mok yapın, bunlar resmi belge yerine geçmiyor. Belgelenemeyen bilgi, resmi kurumların, vizenin kapısını açmıyor. Belki piyasada arkan sağlamsa ya da bir şekilde ikna edebildiysen iş bulursun o alanda.
    Hele tıp veya hukuk konusuna hiç girmeyelim.
    Ülkemizde mühendislik zaten yapılmadığı için, "Ne mühendisliği okursan oku bari iyi üniversitede oku, aradaki farkı da mok yaparak kapatırsın." kafasıyla söylenmiş herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 27 Ocak 2019; 11:44:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesela , birbiriyle ilişkisi olan bölümleri örnek ver
    Matematik,istatistik-Bilgisayar mühendisliği
    Fizik-İnşaat Mühendisliği
    Kimya-Kimya mühendisliği

Mesela 50 - 60 binlerde olan;
    ODTÜ-Matematik ya da Istatistik ile Gazi-Bilgisayar'ı kıyaslayalım.

Ayrıca 50 binlerdeki mühendislik fakülteleri ya teknoloji fakültesi ya ingilizce hazırlığı yok.

• Başarılı olacağını düşündüğün bölüme gitmek en mantıklısı burada gıda mühendisliğinde mi yoksa bilg. mühendisliğinde mi daha iyi bir kariyere sahip olurum diye kendine sormalısın üniversitenin aşırı önemi yok
  • Önce bölüm sonra okul seçilir

• Bana kalırsa kendine dürüst ol.Şunu demek istiyorum eğer idealist bir yapın ve bir bölüm hedefin varsa kesinlikle bölüme göre seçim yap ama eğer bu yoksa iyi bir okula git bölümü önemsemeden seçeneklerin daha fazla olur bu sayede.
  • Çok okuyan mı bilir çok gezen mi? Herkes için farklı cevapları olan sorular.

Burada biraz sorunun dışına çıkarak bir şey söylemek istiyorum. Kötü bölüm yoktur. Sevmediğin, İstemediğin bölüm vardır. Mesela konu sahibi Odtü matematik örneğini vermiş. Odtü matematik tavan puanı 547. Yani şu anlama geliyor Odtü matematiğe giren birisi Koç üniversitesi Tam burslu bilgisayar mühendisliği dahil Tüm bilgisayar mühendisliklerini kazanıyordu fakat Odtü matematik Bölümünü seçti. Yani bir bölüm yeterince rağbet görmüyor diye o bölüme kötü bölüm denilemez. Burada temel sorun bizlerin her şeyi taban puanına bakarak değerlendirmemiz.
  • hangi mesleği bölümü seviyorsan onu yaz. hedef sevdiğin bölüm , iyi üniversite olmalı. olmuyorsa sevdiğin bölüm olmalı.

çok net söyleyeyim sabahları küfür ede ede derse veya işe gidecekseniz hiç bir yer yazmayın daha iyi.

gerçi insanların çoğu hayatının sonuna kadar hangi işi sevdiğini bulamıyor, o ayrı konu..
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Adam bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum demiş ben de ona mantıklı bir öneri sundum. Yukarıda @ikigai de sen de bir kanıtlama üzerinden yürümüşsünüz. Tekrar ediyorum adam bilgisayar mühendisliği okumak istiyor yani bu adamın diplomaya bile ihtiyacı yok sadece kod yazma ve yazılım geliştirme süreci bilse yeter. Bunun için de diplomaya ihtiyacı yok. Şimdi de düşüncelerimi tanık gösterme yoluyla geliştiriyorum. Peter Norvig (googleda araştırma bölümü başkanlığı,dünyaca ünlü yapay zeka kitabı vs) bir yazısında aynen şöyle demiş "One of the best programmers I ever hired had only a High School degree; he's produced a lot of greatsoftware, has his own news group, and made enough in stock options to buy his own nightclub." Kaynak:
    norvig.com
    Teach Yourself Programming in Ten Years
    http://norvig.com/21-days.html

Evet belki kimya mühendisi olmak isteseydi konuyu açan arkadaş MOOC buna bir çözüm olmazdı fakat bilgisayar mühendisliği için MOOC çok önemlidir. Şimdi tam hatırlamıyorum ama forumda birisinin konusu vardı adam lisans okurken bir yandan da edx den harvardın verdiği bilgisayar derslerini alıyormuş sonra tak diye iş bulmuş falan.

Somut dayanak? Gidin bir bakın coursera nın deep learning kursu, udacity nin android kursları dünyada ne kadar geçerli stanford daki proflar anlatıyor dersi ya geçerli olmaması mümkün mü?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.