|
Doğrudur. 2000'lerde Limewire kullanırdık. Bir gün Almanya'dan gelen bir akraba indirdiğimi görünce çok şaşırmıştı, e bu suç değil mi filan diye. O öyle tepki verince ben de ona şaşırmıştım. Dediğin gibi Almanya'da bu işin peşine bayağı takılıyorlarmış. Neyse ama bu yöntem korsanla mücadele için en verimsiz yöntem tıpkı Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadele için son dönemlerde sarf ettiği en verimsiz yöntem gibi. Tüketene değil kaynağa çökmeleri lazım. Kaynak kurutulduğunda kimse korsan morsan tüketemez. Ama ben bunun de kasten istenmediğini düşünüyorum. Korsanı belli bir seviyenin altınd tutmak izin vermek istiyorlar, potansiyel tüketiciler yaratmak, insanları bu tüketimlere alıştırmak için. Ama dengeyi sağlamaları lazım tabii. Aşırı korsan, büyük kazan kaybı olur. Hiç korsan kullanmayıp dijital tüketim alışkanlığı kazanmamış kitleler de potansiyel kayıplar. Ben öyle öyle düşünüyorum. En basitinden Microsoft istese Windows'un korsan kullanımı konusunda çok agresif yöntemlere başvurabilir. Ama o zaman da şu anki kadar Windows kullanıcısı olmazdı, adamlar resmen tekel. Bu arada TR'de mi globalde mi bir ara şantajcılar türemişti hatırlarsan. Herifler çete kurmuş bazı torrent dosyalarından indiren kişileri izleyip tebligat filan yollatıp korkutuyor sonra şu adrese şu kadar para yollayın sizi dava etmeyelim filan diyorlardı. DH'de birkaç defa konusu açılmıştı bi 10 yıl filan oluyordur. Bir müzik albümü vardı Lamb of God mıydı neydi. Onun albümlerini indirmeyin filan diyorlardı. Sonradan bu mevzular bitti. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt