Şimdi Ara

Korsan oyun almak ahlaksızda vergi kaçakçılığı çok mu ahlaklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kimsenin düşüncesine saygısızlık etmek istemem bu olayı 50 tane başlık altında gördüm ve paylaşmak istedim. Şu anda PS3 kopya oynayamıyor malümdur. Bu nedenle insanlar orijinal alıyor.

Bu nedenle olduğunu düşünüyorum ki orijinal savunanlar ahlak memuru kesilenler çok arttı forumda. Ama PS3 başlıklarında birşey dikkatimi çekiyor. Orijinal almanın çok ahlaklı almamanın ise yanlış olduğunu söyleyen birçok insan orijinallerin de o kadar pahalı olmadığını iddia ediyor.

İddialarıda şu sıfır 70-100 YTL arası vergisiz satan yerler var. Neden almıyorsunuz.

Peki şunu soruyorum madem bu kadar ahlaklısınız bu kadar düşünüyorsunuz bu değerleri kopya kullanmak suçta vergi kaçırmak suç değil mi acaba? Bunu hiç düşündünüz mü? Bu bana çok komik geliyor.

Not: Ben bu arada kopyayı savunan bir insanım. Kopya alınca zarar eden Sony, Microsoft, Nintendo vs.vs. beni hiç ilgilendirmiyor. Sonuçta bu büyük firmalar çok para kazanınca sosyal bir faydaları mı oluyor? İnsanlığa hizmet için mi kullanıyorlar bu parayı? Sadece sahipleri daha zengin oluyor. Bize ne oluyor peki. Zaten az buz maaşımız var onuda onlara veriyoruz. Ne oluyor onlar daha zengin biz daha fakir ahlaklı olan bu mu? Tabi bu not kısmında yazdıklarım tamamen benim fikrim kimse katılmak durumunda değil.

Benim yukarıda yazdıklarımda PS3 oyununu mecburen orijinal alan, kopyaya o kadar karşı olmayan. Ama zaten parası oyuna zar zor yeten o yüzden kaçak yerlerden almak zorunda olan insanlar değil. Yani karşı olduğum şey kaçak alınmasıda değil aslında oyunların.

Bana komik gelen tek şey kopyanın ne kadar yanlış olduğunu defalarca anlatıp. Ama oyunlar pahalı eleştirisi geldiğinde vergi kaçakçılığını doğru sayan zihniyet. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu sözü geliyor aklıma.

• ben korsanı savunan bir insan değilim.ancak şunuda belirteyimki orjinali savunan bir insan da değilim.ülkemiz orjinal kullanacak kadar hazır değil.en azından insanların ekonomik gelirleri buna hazır değil.tabi ki içimizde maddi durumu orjinal almaya elveren insan çok ama şunuda bilmelilerki ülkemizde uygulanan vergiler yüzünden fiyatlar inanılmaz derecede pahalı.ps3 yurt dışı fiyatına bakın bir de ülkemizde ki fiyatına.nerdeyse tam iki katı.zaten ülkemizdeki insanların aylık geliri adamların çok çok altında birde biz iki kat para ödüyoruz.böyle giderse korsan kullanıcı sayısı daha da artar.
  • sdurust herkez senin gibi kopya alsaydi oyun moyun çikmazdı bir daha.
  • Demin diyer bir korsan baslıgı altındada yazdım buradada yazim bari.

Korsan oyun&yazılım kullanmak hırsızlık ve emeğe saygısızlıktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leon_re

sdurust herkez senin gibi kopya alsaydi oyun moyun çikmazdı bir daha.

• %100 korsan sever olmak yanlış bence. korsan kullansa bile insan bi utanmalı. korsancıyım ben dememeli. insan korsan oyun oynarken orjinal de almalı çok beğendiği oyunları. korsan oyunları bir nevi demo versiyon olarak görmeli. beğenmedin sil hesabı.

ama orjinalin kutusu, rahatlığı, zevki başka oluyor tabi. bu yüzden sevilen oyunları orjin almak insana güzel geliyo. bu yüzden de half life, wow, pes gibi oyunların satış rakamları çok iyi oluyor.
  • valla hiç utanmıyorum hiç gocunmuyorum!
    asıl ahlaksızlık urettiği maliyetin 3-5 katına satan adi oyun ureticilerininkidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zarar eden sony veya microsoft değil sadece... senin saatlerce zevkle oynadığın oyunları yaratan beyinler, verdikleri emek, yapılan masraflar, harcanan saatler ne olacak? çalıştığın işyerinin patronu(eğer çalışıyorsan) bu ay size maaş vermiyorum işinize gelirse derse ne olur? emek hırsızlığı yapmış olur değilmi? peki senin kopya oyun alarak yaptığın ne, emek hırsızlığı değilmi? en önemlisi bu adamlar para kazanmazsa sana kim oyun yapacak? sony ve microsoft bu işten zarar edip bırakırsa kim konsol geliştirecek? bu firmalar hayır yapmak içinmi yıllarını ve milyar dolarlarını harcayıp bu konsolları üretiyor? bana göre oyunlar pahalı değil; bir oyunun maliyeti şu anda bir türk filmi prodüksüyonu için harcanan paraya eşdeğer, hele hele sağlam bir oyun mesela heavenly sword bir hollywood projesi ile aynı oranda masraflı. buradaki sorun ülkemiz insanın alım gücünün zayıf olması. birde üstüne vergiler binince bi kısım oyunsever madur duruma düşüyor bu kabul. vergi konusuna gelince, kaçak aldığın oyunların yapımcılarının hakkını teslim etmiş olursun, yalnız devletin zarar eder bu kısım senin yaklaşımına bağlı... ama kopya tam manası ile hırsızlıktır. bu bir ahlak ve anlayış meselesi kardeşim sen istediğini yap ama saçma sapan kılıflar uydurup kendini kandırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 17 Temmuz 2007; 18:17:08 >

• ha ha ha m1c9i7l7 nerden biliyorsun yaptıkları oyunların maliyetinin 3-5 katına sattıklarını ? (türkiye hariç)
  • Ülkemizde oyunların pahalı olmasının sebebi oyun yapımcıları degil ülkemizdeki yüksek vergilerdir ayrıca bu ülkede kimse kopya kullandıgı icin utanmamalıdır utanması gerekenler asıl o vergileri koyanladır.Arabaya
    eve elektronik esyaya bu vergileri koyanlar utansın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidEye -- 17 Temmuz 2007; 18:21:37 >
  • Kimse "korsan kullanmayın, yediğiniz ekmekten kısın gidin oyun alın" demiyor zaten. Sadece bu utanılacak birşey, bunu doğruymuş gibi göstermeye çalışmayın, sizden küçük forum kullanıcılarına yanlış örnek olmayın deniyor. Siz bunu doğru birşeymiş gibi anlatırsanız, buna inanan bir insan durumu olsa dahi orjinal medya kullanmaz ve ülkede ne sektörü gelişir ne de fiyatları düşer.

Tüm oyunları orjinal almaya pek çok kişinin gücü yetmez doğrudur ama en azından 6yıl kullandığınız bir konsolun, gelişmiş ülkelerdeki konsol başına satılan oyun ortalamasını tutturabilirsiniz. Bu da yılda bir adet orjinal oyun almanız demek.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1c9i7l7

valla hiç utanmıyorum hiç gocunmuyorum!
    asıl ahlaksızlık urettiği maliyetin 3-5 katına satan adi oyun ureticilerininkidir

Adam 100milyon dolara oyun yapıyor, sinema filmi değilki bu 10 liraya 2saatte gösterip zararlarını çıkarsınlar. Siz maliyetinin 4-5 katı derken direk DVD ve yazma maliyetini düşündüğünüz için bakış açınız size mantıklı geliyor tabi. Biraz düşünüp öyle yorum yapın rica ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sage Dj@vul

Ülkemizde oyunların pahalı olmasının sebebi oyun yapımcıları degil ülkemizdeki yüksek vergilerdir ayrıca bu ülkede kimse kopya kullandıgı icin utanmamalıdır utanması gerekenler asıl o vergileri koyanladır.Arabaya

%100 katılıyorum. Avrupa piyasasında sıfır bir oyun 50-70 YTL çivarında alınabiliyor. Bu bence bir oyun içinde oldukça adil bir fiyat ve ülkemiz koşullarında bile makul bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Ancak hortumcu, yiyici, hırsız, ş...fsiz devlet yöneticilerinin kendi keselerini doldurup faturasını halka kesmesinin sonucu olan halkçılıktan uzak, kölecilik yaklaşımıyla uygulanan hali hazırdaki vergi politikaları nedeniyle bu işler bu kadar can yakıyor.

Avrupada ortalama 60 YTL desek buna %40 gümrük vergisini eklediğimizde 84 YTL ülkeye girişi oluyor zaten. Buna distirbutör karlarını ve çakal perakendeci karlarınıda koydukmu 100-110 YTL bunlarında üstüne gene tek sömürü kaynağı halkı olan nacizhane devletimizin %18 KDV sini eklediğimizde fiyat oldu sana 120 - 130 YTL.

Korsan kullanmak hırsızlıktır. Çünkü harcanan bir emek riske edilen bir sermaye vardır ortada ve adamların bu parayı istemesi haklarıdır. Bu para üretilen hizmetin / malın bedelidir. Bazı arkadaşlar oyun yapımcıları amme hizmeti yapıyor zannediyor herhalde. Yada hayır olsun diye.

Bir vatandaş için vergi kaçırmak ülkesi ve kendi soydaşları için yapacağı en kötü şeyelrden biri olsada, ülkemizdeki tek kelimeyle sömürü haline gelmiş vergi politikalarını düşündüğümüzde ben bu insanların o kadar da haksız olmadıkları kanaatindeyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: raziel__

quote:

Orjinalden alıntı: Sage Dj@vul

Ülkemizde oyunların pahalı olmasının sebebi oyun yapımcıları degil ülkemizdeki yüksek vergilerdir ayrıca bu ülkede kimse kopya kullandıgı icin utanmamalıdır utanması gerekenler asıl o vergileri koyanladır.Arabaya

%100 katılıyorum. Avrupa piyasasında sıfır bir oyun 50-70 YTL çivarında alınabiliyor. Bu bence bir oyun içinde oldukça adil bir fiyat ve ülkemiz koşullarında bile makul bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Ancak hortumcu, yiyici, hırsız, ş...fsiz devlet yöneticilerinin kendi keselerini doldurup faturasını halka kesmesinin sonucu olan halkçılıktan uzak, kölecilik yaklaşımıyla uygulanan hali hazırdaki vergi politikaları nedeniyle bu işler bu kadar can yakıyor.

Avrupada ortalama 60 YTL desek buna %40 gümrük vergisini eklediğimizde 84 YTL ülkeye girişi oluyor zaten. Buna distirbutör karlarını ve çakal perakendeci karlarınıda koydukmu 100-110 YTL bunlarında üstüne gene tek sömürü kaynağı halkı olan nacizhane devletimizin %18 KDV sini eklediğimizde fiyat oldu sana 120 - 130 YTL.

Korsan kullanmak hırsızlıktır. Çünkü harcanan bir emek riske edilen bir sermaye vardır ortada ve adamların bu parayı istemesi haklarıdır. Bu para üretilen hizmetin / malın bedelidir. Bazı arkadaşlar oyun yapımcıları amme hizmeti yapıyor zannediyor herhalde. Yada hayır olsun diye.

Bir vatandaş için vergi kaçırmak ülkesi ve kendi soydaşları için yapacağı en kötü şeyelrden biri olsada, ülkemizdeki tek kelimeyle sömürü haline gelmiş vergi politikalarını düşündüğümüzde ben bu insanların o kadar da haksız olmadıkları kanaatindeyim.

• quote:

Ya bilip bilmeden yazı yazmayın azıcık arastır bakalım, göreceksin nekdar o parayı hakettikleri.
  • quote:

banada çok kızacaksınız biliyorum ama bnde bu arkadaşa destek vermek istiyorum
  • destek verebilirsin o yoruma tabi de, sonra "aman psp'me oyun çıkmıyor yahu" diye serzenişte bulunurken bu topic aklına gelsin ama.
  • bn pspyi oyun amaçlı pek kullanmıyorum 2 tane oyunum var onlarda arkadaşlar verdi bn ps oyunları için demiştim
  • bu konu aslında herkesin yorumunu yazması gereken bi konu bence . benim düşüncelerime göre fiyatı 59.90$ olan bi oyun amerika'daki herhangi bi orta gelirli (ps3 almaya gücü yeten) herkesin rahatça alabileceği bi üründür. ancak şöyle bir konu var ki bu fiyatlar hem ülkemizde kat kat fazla hem de ülkemizdeki ekonomik gelirler amerika ya da başka bir avrupa ülkesinin ortalamalarının kat kat altında. bu nedenledir ki Türkiye'de orijinal oyun almak oldukça zor . ben orijinal oyunlara normalde para vermeyen biriyim ancak orijinal alan arkadaşlara da karşı çıkmam . son zamanlarda özellikle next-gen konsollar için çıkarılan oyunlarda maliyet oldukça yüksek . bunun için emeğinin karşılığını 59.90 gibi fiyatlarla karşılamaya çalışıyorlar . ancak ps3 için olan sonic de 59.90 resistance da 59.90 . bu durumda iki oyuna da aynı parayı vermek zorunda kalmak resistance gibi daha kaliteli oyunlara haksızlık oluyor . o zaman bazı arkadaşların dediği gibi durumu elverenler çok çok sevdiği bir oyunu orijinal alsın diğer verdiği paraya değmeyeceğini düşündüğü oyunların tadına bakmaktan mahrum kalmamak için onları da download edip oynasın . mesela ben de ps3 ile birlikte orijinal oyun kullanmak zorunda kalanlardanım her ps3 sahibi gibi . ps3le birlikte 50$a resistance da getirdi dayım hong-kong dan . bu oyun çok uzun süredir aldığım ilk orijinal oyunum oldu . ancak oyunu 15 saatte bitirdikten sonra babam dedi oğlum sen şimdi bunun için mi bu kadar para verdin ? ben de öyle düşündüm açıkçası . ama orijinal almak zorundaydım . bundan sonra da feza elektronikten 20ytl karşılığı takas yöntemiyle ps3te oyun oynamaya devam edeceğim . çünkü her oyuna 100 ytl verip en geç 20 saat sonra bi kenara koymak biraz paranıza yazık olduğu hissini veriyor. yine söylüyorum durumu olan arkadaşlar çok sevdikleri oyunları orijinal alsınlar denemek istedikleri oyunları da korsan oynasınlar . ps3te korsan şimdilik olmadığüı için takas etsinler benim gibi :) hatta gta fanıysa gta4 ü orijinal alsın :) Burası Türkiye burda orijinal ve korsan en az 50 yıl daha savaşır ;)

• Cok acık fikrim sudur ki insanın parası yoksa ÇALAR.Türkiyede hangi gelir adaletinden bahsedebiliyoruzki Üretici hakkını bu keskinlikte savunabiliyoruz.Üniversite mezunu olup işsiz olan,hakkından çok daha azını kazanan,ezilen ve sömürülen milyonlarıda unutmayın.Bu hayattaki en önemli eğlence kaynağım oyunları yapan insanların başımın üstünde yeri var.Emeklerini taçlandırmak evime kolleksiyon yapmak istiyorum ama bu maddiyata dayanan bir konu arkadaşlar bunu hiç unutmayın.Özellikle kendi hayatını kendi idame ettirmeyen arkadaşlara ufak bir notum var:Eğer az para kazanırsanız bu saçma sapan vergi sistemine ve adaletsiz gelir dağılımına isyanı anlarsınız.Korsan kötüdür ve emek hırsızlığıdır ama aynanın öbür tarafıda unutulmamalıdır.Wii fiyatının hali ortada nerde 250 Euro nerde 800 ytl.Tek kolu bile 100 ytl.Maddiyat ile ahlak cok zor bagdasıyor bazen.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.