Şimdi Ara

Korece öğrenmenin bir faydası olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, artık ingilizce öğrenmekten sıkıldığım için farklı bir şeyler öğrenmek istedim. Türkçenin dil ailesindeki dillere baktığım zaman korece ve japoncanın, türkçe ile aynı dil ailesine mensup olduklarını öğrendim. Ardından birkaç saat korece çalıştım ve öğrenmesinin çok kolay olduğunu fark ettim. Asıl mesele harflerin kore alfabesindeki şekillerini öğrenmek. Gerisi eğlenceli bir şekilde öğreniliyor ve insan korece öğrenirken sıkılmıyor ben bunu aynı dil ailesine mensup olmasından dolayı diye düşünüyorum.
    Yazım sırası korecede de aynı özne başta ve yüklem sonda yazılıyor genelde. Benim sormak istediğim soru şu, bu dili öğrenmek kişiye fayda sağlar mı? veya tamamen zaman kaybı mı olur?



  • Bu dili öğrendikten sonra konuşacak adam bulabilecek misin.Bence en önemlisi bu.Diğer türlü dili unutursun.Ömür boyu pratik şart. İş konusunda ise ben kariyer.net gibi sitelere girip korece yazıp kaç ilan çıkmış bakıyorum.Diğer dilleride aratırsan karşılaştırma yapabilirsin.
  • K-pop dinlerken şarkılarda söylenenleri anlarsın.
    Kore animelerini anlayarak izlersin. Altyazı ihtiyacı duymazsın.
    Bunun dışında Kore'de temsilcisi bulunan firmalarda çalışma imkanın olur. Korece bilen kişi sayısının az olduğunuda hesaba katarsak iş bulma şansın yok değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.