Şimdi Ara

KÖPRÜLÜ 4. JANDARMA SINIR TABURU ÇUKURCA HAKKARİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
94.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim dayımda HAKKARİ/KÖPRÜLÜ'de.Personel vb.kişiler taşıyor.O hainlerin 24 askeri şehit ettiği zaman dayımda orda çatışmadaymış.Dayımın sürdüğü arabanın önüne roket atmışlar.Ama dayım ve diğer askerlerin burnu bile kanamamış.ALLAH korumuş.
  • kısa dönemleri oralara veriyorlar mı arkadaş?
  • kısa dönemlerde acemilik dışında her yerde görev yapıyorlar..sadece operasyona ve kritik yerlerde devriye çıkmıyorlar..ama 10 saat nöbet tuttuğumu bilirim basılma ihbarı aldığımız bir dış karakolda...
  • herkese merhaba.. askerliğimi 337. dönem asteğmen olarak köprülü taburunda yaptım. 9 ay - 270 günüm orda geçti :)
    çukurca bölgesinde , gidilebilecek en iyi noktalardan birisidir diyebilirim.özellikle kısa dönem gidecek arkadaşlar, nöbet haricinde bir şey yapmayacaklar..
    oraya gidenler değil, geride kalanlar için zor bir yerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeanCarlo

    kısa dönemleri oralara veriyorlar mı arkadaş?

    vermesinler mi?
  • S.a arkadaslar, benim agabeyimin usta birligi hakkari cukurca da cikti, 3. Sinir Jandarma Taburu. Oraya gidenler varmi yada gidip gelmis olanlar? Nasil bir yerdir?
  • arkdaslar bn 16 ocak 2012 tarıhınde ordakı askerlıgımı bıtırdım kısa donem olarak yaptım. kısa donemlere verılen işler onemlı cogunlugu trafık kontrolu yapıyor. Alt trafık ve ust tarfık noktaları var. (ust trafık her zaman ıcın daha rahattır). bu kontrol noktalarına yaklasık 19 20 kısa donem verırler gerıye kalanlardan 4 u nızamıyeye. 2 yazıcı 1 yıyecek depo sorumlusu aynı zamanda yazısı bunlar ayrıca 3 er saat nobet tutarlar. 1 ınsaat muhendısı gelır oda taburun ve ust bolgelerının ınsaat ıslerıyle ılgılenır ayrıca ya 3 yada 6 saat nobet tutar. turkce ogretmenı varsa okumaya yazma bılmeyenlere ogretır bunun dısında gunde ya 3 yada 6 saat nobet tutar. 1kısı kantıne 1 kısı hedıyelık esya kantınıne verılır ayrıca 3er saat nobetlerı vardır. 1 kısı ktm kogusundan sorumludur ayrıca 6 saat nobet tutar. gerısı aklıma gelmedı arkadaslar kolay bır yer degıldır tabur komutanı zor bır ınsandır ondan herkes ve komutan gıbı sızde cok cekeceksınız ama terör yonunden cukurcanın dıger yerlerıne gore daha rahattır. sımdılık bu kadar daha sonra yenı bılgıler yazarım




  • melek 3. tabur çukurca merkezdedır. 20 tugayla yan yanadır tehlıkesı mevcut ama tabura gelene kadar üs bolgelerı var tabura kolay kolay bısey olmaz canınızı sıkmayın
  • Kardeş Ben hakkari olmasada vanda ksd askerim askerim ve hakkariye giden gelen çok tanıdım ve hakkariye giden askerlerin ktm lerindede bir süre kaldım sen Direk vana uçakla gel havaalanında zaten inzibatlar askerler oluyor ben geldimde hakkari askeriyim de teslim ol onlara seni Vanda Kolorduda bir KTM ye gönderecekler orda bir süre takılıp hakkariye konvoyla götürecekler seni Elağzı KTM ye katılıp boşuna sürünme KTM ler rezillik sana diimmm
  • 2007 senesınde astegmen olarak kaydırma bırlık olarak cukurca bolgesıne geldık.bır boluk koprulude ve bır devrem orda kaldı ben kendı bolugum ıle çıglıda kaldım.kol komutanlıgı yaptım 20 askerım 1askerım 2 uzaman cavusum vardı hergun baska bır tepede pusu arazı araması tıkama yaptık.4 ay kalarak askerlıgı burada bıtırdık.Kopruluyu 2 kez gordum.bız gelmeden 4 5ay once ust bolgesıne saldırı olmus bırlıkten kaçan bır erın mevzılerın yerını gostermesı uzerıne astegmen ve bır kac asker sehıt dusmustu.Haberlere çımıs ve basında yankı uyandırmıstı.Buraya gelmissen kafanı boşaltıp geleceksın ılk basta korkuyorsun dogru ama korkunun ecele faydası yok 15 gun sonra ıstanbul ıstıklal cad gezer gıbı dagların beyi oluyosun.yazın teskere alırken 1gece kaldım ve resımde gorunen o zap suyundan dolayı hayatımda gormedıgım kadarıyla sıvrısınek vardı.Devrem konteynırda ısık yakmıyodu 5dk ışık yaksın yatagın ustu oda sıvrısınekten gecılmıyordu.Kısa donem tanıstıımdım cocuk yazıcılık yapıyordu orada.binadan dısarı cıkmıyordu.
    Bana sorarsanız sabıt bır hedefte kalmak bır bınada hangı gece basılacagınızı bılemıyecegınız ıcın cok daha rısklı ben timi alıp arazı arazı gezıyordum.çok şükür kimseye birşey olmadan bitirdik geldik.Şuan olsa yıne gıderım.
    dogma buyume ankarada yaşamış unvte ank okumus altında arabası olup yurumekten bır haber ben bıle yaptıysam, sizde oralarda yaparsınız. yedek subay egıtımınde zaten 3ay sızı fızıksel olarak hazırlıyorlar ben 96 kg gıttım 3ay acemılık sonrası 84kg dusmustum. o resımde gordugunuz arazı bıryerden sonra sıze cadde de yuruyormusunuz gıbı gelıyor. Kolay gele.




  • Bir önceki yorumda bulunan arkadaşın dediklerine hiç ama hiç tenezzül etmeyin derim.

    Bende 2009 senesinde orada idim. Epey kalabalık bir kısa dönem vardı sonradan karakollara dağıtıldık bana Karataş çıkmıştı.

    3 ay kadar kaldığım Köprülüde kış aylarında olması sebebi ile en ufak bir risk karşılaşmadım. Aksine sınır karakolu olan Karataş'a göre daha az iş yapıyor ve nöbet tutuyorsunuz. Gayet güzel arkadaşlıklar kurulabiliyor orada.

    Buralara düştükten sonra burada askerliğini yapmış epey kişiyle görüşmüştüm, herkesten pozitif cevaplar almıştım, endişe edecek hiç bir şey yok. işin manevi boyutuna odaklanıp, buraların her ananın evladına nasip olmayacağını söylemek isterim sadece.
  • s.a arkadaşlar benim kardeşimde köprülü taburunda bana diyor yerimiz gayet iyi ama ben emin değilim köprülü taburu hakkariye mi yakındır çukurca merkeze kaç kkm dir tahminen çukurcayı geçip mi oraya kavuşuyorsun yoksa dedikleri gibi hakkari çukurca arasında mı lütfen bilgilendirin beni :( isteyen msn adresimi ekleyip bana bilgi verebilir şimdiden teşekkürler.
  • evet arkadaşlar kimse yok mu acaba takip eden köprülüde askerlik yapan arkadaşlar prens676 diye eklerseniz bilgilendirirseniz çok sevinirim.
  • arkadaşlar ben de askerliğimi köprülü taburunda yaptım. 327. kısa dönemdim, 2009 nisan-eylül arası, . KTM ler de sıkıntılar çektik, elazığ ve van. tabura ulaştıktan sonra terör bölgesi bile olsa, o KTM lerden geçtikten sonra şükrediyorsunuz, ilk başlarda çok ürkütücü geliyor fakat zamanla alışılıyor, sanki hep ordaymışsınız gibi. güzel arkadaşlıklarımız oldu, ömrünüz boyunca göğsünüzü kabartarak anlatacağınız bir ortam. (Hakkari, bi de çukurca yani.) Herkese nasip olmaz oraları görmek.
  • arkadaşlarda bende 76/4 devre olarak askerliğimi orda yaptım. Gidilmesi görülmesi gereken yerler. İstanbuldan veya daha merkezi yerlerden uçak ile gidecek olanlar direk VAN a gitsinler. Van daki toplama merkezinde kalacaklar 10 günde bir konvoy gider Hakkari ve ilçelerine (Köprülü dahil) uzun bir yolculukla varırsınız Köprülü ye. Gittiğiniz yollar sizi ürkütmesin hayatınızda görmediğiniz dağları ve yolları göreceksiniz :) , ama tam bir doğa harikası. Bizim zamanımızda Köprülü çok rahat ve sakindi. Köprülü tabur merkezinde (fotoğrafta gözüken yer) Karargah ve 19. Bölük var. Tabura bağlı; Üzümlü, Avuçdüzü, Çığlı ve Serbest bölükleri var. Bu bölükler tabur merkezinin dışında. Bu bölüklerede düşebilirsiniz. Ben Köprülü ye 1997 Şubat ta gittim 1998 Nisan da geldim. 19. Bölük yazıcısı olarak görev yaptım. Hiçbir olayla karşılaşmadım ufak tefek görüntü ve duyumlar hariç. Buraya yazdıklarım benim gittiğim zamana ait durumlardır.
    Allah Tüm askerlerimizin yardımcısı olsun.




  • Hayırlısı olsun Dostum ;)
  • resimden çok kral bir mekana benziyor...
  • antalya da falan olsa paso turist mekanı olurdu. kano, kaya tırmanışı falan takılırlardı...
  • Merhaba,

    Ben 345. Kısa dönem olarak Çukurca-Köprülü 4. Sınır karakolunda görev yaptım.(Acemilik Hatay Serinyol) . Giderken bende ailemde çok büyük endişeler yaşadık ama bir olay dısında kötü bisey yasamadık ( 5 Agustos 2012 'de Geçimli Karakolu basıldı.-8 Şehit )

    Biraz bilgi vereyim: Burası Hakkariye Uzak- Cukurcaya 20 Km yakınlıkta Irak Sınırında yer alan Kazan Vadisinin yanında yer alan bir taburdur.

    Oraya Kısa dönem gitseniz yapcanız bütün işler aynıdır. Üst -Alt Trafik, Nizamiyede 12 saat nöber tutarsınız ve ara sıra nöbet eri olarak baska yerlerde nöber tutarsınız. Kısa dönem arkadaşlar yok ben yazıcı olurum santralci olurum kantinci olurum demesinler orada kısa döneme nöbet tutturmak dısında bişey yapmıyorlar. Sİze tavsiyem orta nizamiyeyi seçin orda çay demleyip içersiniz. gelen turistlerin pasaportlarını kopyalarsınız baska bir işiniz yok

    Ama üst ve alt trafikte gelen araçlara kimlik bagaj kontrolü yaparsınız ki bunların cogu cukurca-hakkari arası okul ve servislerdir, araclardır ek olarak burası sınır oldugu için kaçakcılık coktur. Kacak mazot,sigara, telefon cok alınır bu yüzden ötürü her araca kontrollü bakın. Kontrole cıkarken silah elde , çelik yelek kask ile cıkılır gerisini siz düşünün.( 3 Kontrol Noktası vardır)

    Uzun dönem arkadaslar ise acemilkte aldıgı eğitime göre değişir. Havancı, Destek vb. varsa mesleginiz aşçı, berber, terzi felan olursunuz.

    Kısa dönemlerin kaldıgı kogus ayrıdır buranın kapasitesi 30-35 kişidir geri kalanlar uzun dönemdir. Uzun dönemlerin kaldıgı kogus ayrıdır burası biraz kalabalık.

    Kantinine gelince , Çoraptan boyaya, iğneden ipliğe hersey mevcut, pos makinasıda vardır. :) Fast -food bölümüde var burda hamburger ve BİM pizzaları tostları alabilirsiniz ucuz

    Banyo işine gelince, burada hamam tarzı kurnalar vardır burda dusunuzu alabilirsiniz. Hamam diğer bölüklerde ki gibi 3-5 dk'değildir, bir saat dus aldıgımı bilirim ben

    Yemekhane'ye gelince: 4 ay boyunca en nefret ettiğim yer burasıdır. Cunku sadece 2-3 defa yemek yedim. Nedenini sorarsanız biz gittiğimizde yemekhane cok pisti, o yüzden ötürü 3 arkadas elektrikli tencere alıp makarna, yumurta, ciğer yapardık (Kısa dönem kogusu uygundur ) .

    Ek olarak telefon kullanımı komutanlara yakalanmadan yapılabilir, koguslarda priz vardır.

    Tehlike konusuna gelince Güney Doğunun her tarafında oldugu gibi burda da her zaman tehlike vardır. Bunu her zaman aklınızda tutun. Unutmayın karsınızda cok yüksek bir dağ yanı basınızda , akan zap suyu vardır. Siz uyursunuz ama o şerefsizler saatlerce sürünebilir.

    Bu zap suyu ve dağ sürekli termal kameralarla izlenir ve en ufak bir harekette havan atılırdı. İlk gittinizde cok korkarsınız ben nereye geldim diye sorabilirsiniz ama zamanla insan alısıyor....

    Şükür günleri saya saya bitirdik. Allah giden tüm mehmetçiklere güç kuvvet versin sag salım gelmeyi nasip etsin inş


    Resim bulabilirsem kısa sürede atarım. Tsk




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.