Şimdi Ara

Köprüler ve otoyollardan plakasını kapatıp geçenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • murderer_utku kullanıcısına yanıt
    Maalesef. Araba ile geçecekseniz mutlaka para ödemek zorunda kalacaksınız. Bir de şöyle düşünün isterseniz. Devlet bu köprüleri hiç yapmadı. Marmaray sistemini de yapmadı. Ve siz arabanızla Edirne'den Ankara'ya gideceksiniz. İstanbul'a, deniz kıyısına kadar geldiniz. Ne düşünürdünüz peki.

    Ben söyleyeyim. Aynen şöyle düşünürdünüz. Devlet şuraya bir köprü yapsaydı ne güzel olurdu. Paralı olsa bile razıyım. Yeter ki köprü olsaydı.

    Köprü bedava olsaydı arabalı vapurları da parasız yapmak gerekecekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakFasulye

    Burada şöyle bir durum var.

    Devletin olmayan hiçbir şey halka ücretsiz sunulmaz.

    Otoyollarımız maalesef özelleştirildi. Özelleştirilmesi iyi mi oldu kötü mü oldu orasını tartışırsak 70 sayfa konu olur. Kendi düşüncemi kısaca belirteyim, halk için kötü devlet bütçesi için iyi oldu. Çünkü halk ücret ödüyor fakat otoyolları hissesine katan şirketler ise devlete vergi ödüyor.

    Dolayısı ile otoyol ücretlendirmesi yasa dışı veya haksız olarak yapılan bir uygulama değil.

    Gelelim plakasını kapatan şerefsizlere!

    Müslüman mısın diye sorduklarında "Elhamdülillah!" derler fakat iş kul hakkı yemeye gelince de "Zaten ücret almaması lazım!" derler.

    Otoyolları kullanan her sürücü o ücreti ödemek ile mükelleftir dostlar kimse kusura bakmasın. Ha eğer ödemiyorsan ve bunu kendine yakıştırıyorsan da o kişinin kendine ve insanlara karşı olan saygısızlığı ve terbiyesizliğidir.

    Ülke iç savaşa sürükleniyor, biz hala otoyol ücretlerini tartışıyoruz...

    +1907. Şu da var. Tüm yollar paralı değil. İstanbul'dan Ankara mı gideceksiniz. Yollara para ödemek istemiyorsanız E-5'ten gidin. Ben öyle yapıyorum. İstanbul'dan Ankara'ya giderken sadece köprüye para ödüyorum. E-5 karayolunun da neredeyse otobandan bir farkı kalmadı ki. Tümüyle bölünmüş duble yol. Fıstık gibi.

    İnsanları anlamıyorum ki. Gözlerini açıyorlar. Otobanı görüyorlar. Sanki altın dağıtılıyor gibi. Alternatif yollar inanın otobandan daha iyi. Ulaşım daha güzel. Senelerdir alternatif yolları kullanan biri olarak söylüyorum bunu.




  • başka bir haberde yabancı plakalı araçların ne hgs nede ogs ödemeden geçtiklerini çünkü onların takip edilemediği anlatıldı
    gelişmiş toplumlarda bir araç gümrükten geçerken her hangi bir borcu varmı diye sisteme bakıp borcu varsa tahsil ederler
    borcunu ödemeyen araç serbest bırakılmaz sınır kapısında borcunu ödeyinceye kadar alıkonulur
    gelişmiş toplum deyince hemen avrupa amerika aklınıza geldi değilmi
    halbuki bu sistem iranda senelerce uygulanır
    hatta bu haberi veren ana haber bülteninde iranın gümrük harçlarını aniden 2 katına çıkardığı için sınır kapısında mahsur kalan yüzlerce türk tırı haber yapıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Maalesef. Araba ile geçecekseniz mutlaka para ödemek zorunda kalacaksınız. Bir de şöyle düşünün isterseniz. Devlet bu köprüleri hiç yapmadı. Marmaray sistemini de yapmadı. Ve siz arabanızla Edirne'den Ankara'ya gideceksiniz. İstanbul'a, deniz kıyısına kadar geldiniz. Ne düşünürdünüz peki.

    Ben söyleyeyim. Aynen şöyle düşünürdünüz. Devlet şuraya bir köprü yapsaydı ne güzel olurdu. Paralı olsa bile razıyım. Yeter ki köprü olsaydı.

    Köprü bedava olsaydı arabalı vapurları da parasız yapmak gerekecekti.

    Ama devletin "ulaştırma" adı altında görevlerinden birisidir bu. Bunu yapmak için sizden bizden vergi almıyor mu? Bunları yapmak zaten görevleri. Köprü zaten ücretini ödemiş. Fazlasını çıkarıyor. Eğer şu olsaydı: FSM den avrupaya, boğaziçinden asyaya geçiş ücretsizdir, işte o zaman tamam olay budur tartışmanın anlamı yok, İlla karşıya geçmek için para vermem gerekmeyecek derdim. Ücretli bir yol var ise ve bu yol tek ise bu durum uygun değildir. Özellikle bunu devlet yapıyorsa zaten bizlerden sizlerden aldığı vergilerle yapılan işten, fazla haksız kazanç sağlıyor demektir. Otoban ile muhabbet aynı değil. Otoban daha hızlı yolculuk için parasız olan devlet yoluna alternatiftir. Ben istanbul'da para vermeden (otostop demeyin lütfen) avrupadan asyaya geçmek isterim. Devlete vergi veren heskesin hakkıdır bu. Siz de buna dahilsiniz. Neden hakkınızı savunmak yerine, devletin görevi evet doğru bu benim cebimden zaten para alıyor bir de yaptığı şey için bir daha neden alsın demek yerine olumsuz bu durumu savunuyorsunuz ki?
    Dediğim gibi devletin görevidir zaten o köprüleri yapmak. VErgilerimizle yapılan köprü için de ayrıyetten farklı para istemek haksızlıktır. Bunun siyasetle alakası yok. O bu veya şu kim gelirse gelsin asli görevlerinden birisi budur ve bunu yapmak zorundadır. Biz onları bunun için seçmiyormuyuz.




  • ugur_yavuz kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmak için girmiştim . Ekleme olarak, doğudaki elektriğin büyük bir kısmı özelleştirilmiş. Yani vergi kaçırması gibi bir durum söz konusu değil.
  • Sitede yönetici,kapıcı,güvenlik görevlisi vs var

    Sitede yaşayanlara hizmet etmek

    Toplanan aidatlar ve harcamalar her ay panoya asılır

    Bizim devlet ve yönetici takımı hizmeti inkar edip efendiliğe soyunuyor

    Aidatları ve giderleri panoya asmıyor

    Şeffaflık ve hesap vermekten kaçıyor

    Çalışan sayısı,araç sayısı,bina sayısı diğer ülkelere tur bindiriyor

    Devleti doyuramıyoruz

    ÖTV,kdv,ÖİV,köprü otoyol parası,TRT payı,kayıp kaçak bedeli,bedelli askerlik,dövizli askerlik...

    Ne çok para toplanıyor

    Yinede devletin bütçesi açık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kopruden para almanin mantigi nedir?
    KOprunun parasini cikartmak diyelim. Evet mantikli. Koprunun parasi cikti mi? Yillar once cikti.
    Koprunun giderleri diyelim. Gise memuru, HGS OGS sistemleri, asfalti, bakimi vs. Bunlari karsiliyor mu? Karsiliyorda artiyor bile.

    Eee o zaman fazlasi ile ne yapiliyor. Hadi iyi niyetli yazalim duble yol yapiliyor diyelim. Simdi bu mantikli mi? sen Istanbulda arabasi olan birinden her gun isine giderken para aliyorsun ve o para ile baska bir yere yol yapiyorsun.

    Normalde olmasi gereken koprunun yillik gideri kadar para alinmasidir. Hadi fazlasini aldin onun da Istanbul trafigini iyilestirmek icin kullanilmasi gerekir. Bak Istanbulda yasayan adam ben kopruden gecmiyorum neden para odeyeyim diyor ama kopruden alinan para ile ona yol yapiliyor.

    Plaka kapatanlari kesinlikle savunmuyorum uygulama yanlis olsa bile hirsizligi hakli cikartmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 4 Ocak 2015; 6:51:23 >
  • Ortada bir yalan var. Devlet 1973 te Boğaziçi Köprüsünü inşa ederken , köprü maliyetini çıkardıktan sonra ücretsiz olucak demişti, kulağa hoş gelen gayet mantıklı bir uygulama. Senin paran yok köprüyü yapıyorsun sonra maliyetini vatandaş sana veriyor. Ama öyle olmadı işte. Baktılar iyi para geliyor, 1973 ten günümüze kadar bayram tatilleri dışında hergün para almaya devam ettiler, en sonda özelleştirip bu ihale üzerlerine patlamadan sıyrıldılar. Köprünün maliyetini 3-4 misli çıkarmıştır diyenler olmuş konuda ben bu oranın çok daha fazla olduğunu düşünüyorum, her gün 1 köprü maliyeti çıkıyordur istanbul trafiğinde

    Gelelim plakasını kapatarak geçenlere, helal olsun sonuna kadar devam edin, ortada bir taahhüt varsa köprü maliyetini çıkardıktan sonra ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunulacak denildiyse ve bu 41 senedir, dile kolay kırkbir sene boyunca yapılmadıysa insanların böyle yollara başvurması gayet normaldir..

    Dünyanın hiçbiryerinde böyle birşey göremezsiniz, önce maliyeti çıkarsın sonrasında ücretsiz olucak de ardından 41 sene boyunca aralıksız (bayramlar hariç) para almaya devam et

    Kurtlar vadisinde çakırın bir sözü vardı aklıma geldi: NE GÜZEL İSTANBUL BEE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmedKaymakcı -- 4 Ocak 2015; 7:50:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu başlık hala duruyor mu yahu? O zaman kiziroğlundan gelsin.
    Tok karnına izleyin. Sahibinin sesi diyor ki;

    Ahmet Davutoğlu - Suriyelilerin Üniversitelere Sı…:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamay_aytam -- 4 Ocak 2015; 21:33:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.