Şimdi Ara

köpeklerin davranışları cevap lazım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir şey farkettim mesela benim bi tanıdığım var köpeği var köpek sahibini görünce üstüne atlıyo oyun istiyor ama bir şey daha var başka bir tanıdığımda ise köpek sahibini görüyo hiç tınlamıyo yatmaya devam ediyo bunun sebebi nedir? köpeğin cinsiylemi alakalı karakteriyle mi yoksa köpek sahibinin davranışları mı etki ediyor? cinsiyle alakalıysa hangi cins köpekler oyun oynamayı sever sahibinin üstüne atlayıp oyun ister?



  • cins ve eğitim ile alakalı bunu yapmaması için eğitmediğin köpekler genelde sahiplerini böyle karşılarla . Goldan cinsi oyuncudur aynı şekilde cooker cinside oyuncu . Eğer bol bol gezdirip oynatıcaksan golden ve pointer gibi av köpeklerine yönelt
  • Teşekkürler peki alman çoban köpekleri oyuncumudur? bir köpek almayı düşünüyorum alman çoban köpeği nasıl? oyuncu olması için nasıl eğitebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yes147 -- 30 Kasım 2014; 14:19:18 >
  • KÖPEKLERDE AYRILIK KORKUSU

    Köpekler için bağlılık duygusu çok önemlidir. Bir kişi ile 30 dakika boyunca temas etmemek bile bazı köpekleri etkileyebilir. O güne kadar hiçbir sorun yaşamamış olan köpekler, bazen yabancı bir yerde kaldıktan sonra veya evdeki rutinin değişmesi ile ayrılık korkusu yaşayabilirler.

    Hayvan davranış bilimcileri buna ayrılık korkusu diyor, ama köpek sahipleri bu durumu işaretlerinden tanıyor – kemirilmiş halılar, kapı çerçeveleri, yenilmiş terlik ve çoraplar, tuvalet kurallarının ihlal edilmesi vs. Komşular ise yalnız bırakılan köpeği dur durak bilmeyen uluma ve havlamalardan tanıyor. Köpeğin bütün bir gün yalnız bırakılmış olması da gerekmiyor, bazen 30 dakika yalnız kalan köpek de tüm bu belirtileri gösterebiliyor. Ve sanki eve dönen sahibinin tüm bu işlerle uğraşması yetmiyormuş gibi, ayrılık korkusunun o bunaltıcı gösterisiyle de karşı karşıya kalıyor.

    Ayrılık korkusundan kaynaklanan davranış sorunları çok yaygın ve ciddi bir boyuttadır. Genelde bu sorunlar, köpeğin saldırganlığı kadar vahim bir durum teşkil ediyor ve çoğu kez hayvan/insan ilişkisini kopartacak boyuta ulaşabiliyor. Sahibi köpeğin bu davranışlarından öyle çok sıkılıyor ki köpeği ya sokağa atıyor ya da başkasına veriyor.

    Sahibinin yokluğu sırasında ev eşyalarına zarar verme durumu, hemen hemen her zaman ayrılık korkusuna bağlanıyor. Korkunun en bilinen ifade türü havlama ve ulama görünürde çok iz bırakmamasına rağmen, çoğu zaman köpek sahibi ile komşular arasındaki ilişkileri zedeliyor.

    Çok şükür, ayrılık korkusuna bağlı sorunları düzeltmenin yolları var ama hayvan davranışı uzmanlarının ifadelerine göre, ayrılık korkusunun neden olduğu sorunlar, özellikle tahrip etme, kolayca çözülemiyor ve çoğu zaman aslında daha tehlikeli olan köpek saldırganlığından daha zor tedavi ediliyor.

    Herhalde ayrılık korkusunun en tatsız ve en yıldırıcı yanı, köpeğin normalde sahibi ile birlikteyken çok iyi, terbiyeli ve kolay baş edilebilen bir köpek olmasıdır- ayrılık korkusunun neden olduğu kötü davranışlar ise sahibinin denetimi dışında oluşuyor. Ama tüm bu güçlüklere rağmen, bazı denenmiş yöntemlerle en umutsuz gibi görünen vakaların bile düzeltilebileceği görülmüştür.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.