Şimdi Ara

Köpek tüyü yuttu hayatı karardı...aman dikkat... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
34.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Köpek- Kedi bunların kılı zararlı. Ama evde bakılmaz, melekler o eve gelmez diye bir şey yok, siz yaratan'ın yerine karar veremezsiniz. Eğer inancınız varsa öncelikle yerinizi bilmelisiniz.
  • Belki de en büyük şehir efsanelerinden biridir ufak dostlarımızın tüyünün bizde kist yaratacağı. Bu yüzden de hep daha bir çekingen yaklaşırız ufak dostlarımıza. Onlara sıcak bir yuva sağlama olasılığını da bu yüzden geri çeviririz.

    Evet, insanlara bulaşan ve “kist hidatik” denen bir hastalık mevcut. Ancak bu hastalık hakkında yanıldığımız birçok nokta var.

    Kist hidatik olarak adlandırdığımız bu hastalığın asıl nedeni, sanılanın aksine; kedi ve köpeklerin tüyleri değil; Cestode sınıfının Taenidae familyasına ait bir parazit olan Echinococcus’dur. E. granulosus, E.multilocularis, E.vogeli ve E.oligarthus olarak adlandırılan 4 türü vardır. Bunlardan en yaygın görüleni E.granulosus'tur. Bu parazitin erişkin şekilleri ana konakçı olan kedi, köpek, kurt, tilki gibi hayvanların bağırsaklarında bulunur. Larva şekilleri ise ara konakçı olan koyun, keçi, sığır, deve, domuz, at, eşek, manda , karaca, geyik, çeşitli kemirgenler ve insanlarda kist içinde yaşarlar. Kedi ve köpeklerin dışkılarıyla atılan bu parazitin yumurtaları ağız yoluyla alındığında insanı enfekte eder. Alınan bu yumurtalar bağırsaklarda açılarak bağırsak duvarını geçer, kan ve lenf yoluyla öncelik sırasıyla karaciğer, akciğer, diğer organ ve dokulara yerleşerek kist formunda yaşamlarını sürdürürler. İşte kist olarak bahsedilen aslında budur. Yani kistler, küçük dostlarımızın tüyleriyle alakalı değildir. Çünkü normal bir tüy bizim kendi saçımızdan farksızdır.

    Peki bu hastalıkta tüyün rolü ne ve niye hepimiz evcil hayvan tüylerinden bu kadar korkuyoruz diye sorarsanız; cevap; tüylerin bu parazitin “yumurtasını” taşıma riski olmasıdır. Biraz daha açarsak, paraziti taşıyan kedi ve köpeklerin tüylerine parazitin yumurtaları yapışır ve yumurtaların yapıştığı bu tüyler havada uçuşurlar. Uçuşan bu tüyleri de ağız yoluyla alma riskimiz bulunur. (Suçlu olan tüy değil; tüye yapışmış olan parazit yumurtasıdır).

    Ufak dostlarımızın tüylerini yok edemeyiz. Ancak bu paraziti 3 ayda bir ufak dostumuza yaptıracağımız parazit tedavisiyle yok etmemiz çok kolaydır. Bu yüzden uçuşan tüylerden hiçbir korkunuz olmasın!

    Ayrıca bu hastalığa yakalanmamızda tüyden ziyade; iyi yıkanmamış çiğ sebze ve meyveler, kirli içme ve kullanma suları daha fazla rol oynar. Paraziti taşıyan kedi, köpek, kurt, tilki gibi hayvanların dışkılarıyla kontamine olan (temas eden, bulaşan) bu tür gıda maddelerinin iyi yıkanmadan tüketilmesi sonucu bu hastalığa yakalanma olasılığımız çok daha yüksektir.

    Alacağımız ufak önlemler ile bu kadar korkulan kist hidatik hastalığından korunmamızın çok da zor olmadığını açıklamaya çalıştım.Siz de bundan sonra bir evcil hayvan sahibi olmak istediğinizde tüylerden korkmayacaksınız.

    Küçük-büyük, 2 ayakli-4 ayakli, kanatli-kanatsiz demeden tüm bedenlerde atan yüreklere saygılı olan herkese sevgilerle…

    Veteriner Hekim Dimitri Malahtari




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B@R!$

    bu kist işinin kedide olma olasılığı yok galiba burda sadece köpek demiş.

    Kedidede oluyor
  • çocuk varsa köpeklerin aşılarını yaptırmaları lazımdı. bakterilerden oluyor. aşı yapılsaydı yutsa da bi şey olmazdı.
  • her köpekte var gibi yazmışsın sırf insanlar beslemesin diye yazılmış birşey bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elmedin

    yazıyı dikkatle bidaha okuyun. kızın ailesi köpeğini aşılamamış. doktor da demiş zaten parazit tedavisi ile hayvandan böyle birşey geçmezmiş. ben yıllardır kedi besliyorum ve aynısı kediler için de geçerli. kızın ailesi gerçekten salakmış. haber de öyle yazılmış ki sanki köpek suçlu çıkacak nerdeyse



    Aynen öyle
    Cahil gibi ''evde köpek kedi beslenmez'' diyenlere de şaşıyorum. 7 senedir köpek var evimde, tüm aşıları yapıldıktan sonra zerre zarar gelmez. Köylerde olanlardan bahsediyorlar, sanki köyde veterinerlik fakültesi var.

    Köpek giren eve melek girmezmiş!!!
    Yuh artık cahillğin dik alası




  • Ailemizde evinde kedi olmayan kişi yoktur,doğduğum günden beri evde kedi vardır en ufak bir sorun yaşamadık şimdiye kadar..tamamen hayvanın bakımı ve aşıları ile ilgili bir durum..
  • Orijinalden alıntı: djdigy5




    Sen öyle san...Hiçbirşeyden haberin yok.Bu senin yazıdğın dipnot mu herneyse uydurma...5 yaşındaki velete sorsan söyler.


    GÜNÜN POLEMİĞİ: KÖPEK BESLENEN EVE MELEK GİRER Mİ?
    Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in ‘Köpek beslenen eve melek girmez’ sözü, yeni bir tartışma başlattı.




    Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ifadeyi yanlış bulurken, hayvanseverler de büyük tepki gösterdi. Hürriyet Gazetesi yazarlarından, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, İslamda köpekler hakkındaki düşüncelerin rivayetten öteye gitmediğine dikkat çekti.

    DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

    Yanlış hüküm

    Konya’daki Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptılar: ‘Hadis kaynaklarında peygamberimizin böyle bir ifadesi olduğu rivayet ediliyor. Ancak bundan neyi kastettiği açık değil. İslamiyet’te köpeğin evin içinde bulundurulmasında hiçbir sakınca yok. Köpek beslenen eve meleklerin girmeyeceği yönünde bir hüküm vermek ise çok yanlış.’

    Büyük talihsizlik

    Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, Prof. Çeker’in bu açıklamasıyla toplumu yanlış yönlendirdiğini belirterek şunları söyledi: ‘Bir profesörün böyle bir açıklama yapması büyük talihsizlik. Köpekler de yeryüzünde Allah’ın yarattığı güzel varlıklardandır. Kimse Allah adına böyle bir hüküm verme yetkisine sahip değildir.’

    PROF. DR. ORHAN ÇEKER

    Köpek beslenen eve melek girmez

    Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, birçok insanın evde köpek beslemenin dini açıdan sakıncası olup olmadığı yönünde sorularıyla karşılaştığını söyledi. Prof. Çeker, İslamiyet’te bir yasaklama bulunmadığını, ancak peygamberimizin konu ile ilgili sözlerinin ölçü alınması gerektiğini bildirdi. İslam hukuku dersleri veren Prof. Çeker, şöyle konuştu:

    Her ne cins köpek olursa olsun evin içinde beslenmemeli. Köpek beslenen eve Cebrail de dahil hiçbir melek girmez. Bunu bize peygamber efendimiz haber veriyor.

    Meleğin girmediği eve de şeytanlar dolar. Şeytanların bulunduğu yerde ise fesat ve huzursuzluk hakim olur.

    Öyle ki köpek beslenen evde biri ölürse onun canını almak için Azrail bile o eve gelmez.

    Ancak, köpekler bahçede ya da evin avlusunda beslenirse bu durum meleklerin girmesine engel olmaz.

    PROF. DR. ZEKERİYA BEYAZ

    Cebrail’in bizim evde ne işi var

    SÖZ konusu hadis, peygamberimizden 200 küsür sene sonra ortaya çıkmıştır. Yok köpek olan eve Cebrail bile gelmezmiş, Azrail girmezmiş... Eve giren çıkandan sana ne? Bunlar saptırmaca yorumlar. Cebrail, peygamberlere vahiy getiren bir melek, bizim evde ne işi var?.. Gelirse de bizden izinsiz niye giriyor içeriye. Köpeğe karşı alerjinin temel sebebi, o dönemdeki sokaklardaki kirli şartlar yaşayan köpeklerin hoş olmayan durumlarıdır. Bizzat köpegin kendisine karşı bir düşmanlık söz konusu değildir. Günümüz dünyasında ise köpekler yeterli kadar temizlik şartlarına uygun şekilde beslenmekte.

    MEHMET NURİ YILMAZ


    :)
    DİYANET İŞLERİ BAŞKANI AÇIKLIK GETİRMİŞ DURUMA...ÖNCE ARAŞTIRALIM...BAK SEN BİLMİYORMUŞSUN...

    KAPAK




  • Hazır konusu varken bu kediler için olan iç parazit haplarını mamasına karıştırıp versek birşey farketmez değil mi? Çünkü direkt hap olarak yutmuyorda bu hayvan Birde iğneyle bu hap arasında fark var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Riqimaru


    quote:

    Orjinalden alıntı: Old_Town

    evet evde köpek beslemek günah bunu camide hoca bir vaazında söylemişti. hatta köpek olan eve iyilik melekleri girmezmiş


    2. kısım yanlış...
    Günah olması da şöyle; hayvanı doğal ortamından alıp 4 duvar arasına hapis ediyorsun.


    dediğinde doğru olabilir ancak bununla ilgili olarak köpeğin kendi pisliğini yemesi diye biliyorum, köpek giren eve melek girmez derler ne derece girer yada girmez bilemiyorum.

    kedi ise başkadır, farklıdır, kedinin fıtratında zaten başlı başına temizlik vardır, yemek yedikden sonra dahi kendini temizler, tüyleri herzaman temiz ve parlak olur, pisliğini her ne olursa olsun açığa yapmaz, pisliğini yaparken bir insan tarafından farkedilirse rahatsız olur, utanır ve gider.




  • aşılı olsun olmasın evde akvaryumdan gerisi pislik yuvası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    aşılı olsun olmasın evde akvaryumdan gerisi pislik yuvası



    Hayvanın bakımıyla alakalı bir durum bu. Bilip bilmeden yapılan bir yorum bu. Hayvanın temizliği düzenli yapılırsa evde koku olmaz, buna adım gibi eminim.


    Ayrıca eve melek girmez olayını anlamak zor. Sonuçta allahın lanetlediği bir hayvan değil köpekler ve belki evine alarak o hayvanın hayatını kurtarıyorsun ve güzel bir hayat sunuyorsun.

    7 senedir köpeklerle içiçeyim ve bir kere bile pislik yediğini görmedim. Hayvan günlerce aç kalsa belki yapar ki bunu her canlı yapar. İnsan dahil. Dolayısıyla körü körüne, olayın iç yüzünü bilmeden yorum yapmak komik.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.