Şimdi Ara

Konya'ya ilk insansı robot fabrikası geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ULYSES

quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

Konya benim de hazzetmediğim bir şehir olsa da her şeyin İstanbulda olmasının da sonu gelmesi lazım. Tabii seçimin konya olması gene düşündürüyor beni. Neden acaba? Tren yolu mu var? Havaalanı mı var? Şehiriçi ulaşım mı çok iyi de insanlar işe gidip gelirken zorlanmasın? Bunlar ihtiyaç duyacağı mal ve personel ihtiyacını Konyadan karşılayacak mı? Umarım muvaffak olurlar.Klavye mühendisi olmak matah olmasa da eğlenceli. Bunun destek/köstek olarak algılanmaması lazım. Garip sosyal mesajlar verenler, şiir yazanlar. Sanırısın kendisi gidip fabrikaya iki kürek atıyor ya da bağışta bulunuyor. G*te g*t demezsek asıl o zaman kötülük ederiz.

Konya özellikle imalat sanayide imkanları bol bir şehirdir. Orta Anadolunun Çin'i diyenler bile vardır. Bu anlamda doğru bir seçim olabilir. Ama robot dedikleri bu garip şeyden bir cacık olmaz, o ayrı konu. Yapabiliyorsa kaynak, punta yapan bir robot kolu yapsınlar da, dışarıdan almayalım böyle şeyleri. Kaş göz çizilmiş garson robot yaparak teşvik ütecekler çok net ortada.

İnsansı robot yerine Kuka Roboter gibi endüstriyel amaçlı montaj robotları yapsalar daha çok para kazanırlar. Ülkemize açılacak,geliştirilecek üst düzey teknoloji firmalarında çok rahat kullanılır. Ha bunun için ne kadarlık bir kaynak gerekir, onuda bilmiyoruz.

• Bildiğin vitrin mankeni lab bu

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Bir şey yazmışsın ama sildin galiba

evet! Yanlış anlamışım!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akınsoft konyada kurulmuş bir şirket sahibide konyalı fabrikanında konyada kurulması normal ama türkiyenin teknolojide gelişmek için yaptığı projelerde bazı salaklar köstek oluyor daha iyisini yapabilecek aklın varsa daha iyisini yap biz ona da destek oluruz. ama o akıl sende yoksa konuşma destek ol..

• Simdi baslar yine begenmezci Türkler burun kivirmaya. Kendileri toplumun katkisi için tas üstüne tas koymazlar, birileri bi seyler yapmaya calistiginda da asagilik duygusundan dolayi yabanciyla karsilastirip asagilarlar. Egitime önem vermeyen kültürümüzden dolayi dünyayi yarim asir geriden takip ediyor olsak da bir yerlerden baslamak lazim.

Akinsoft'un böyle bir alana el atmasi takdire sayan, umarim basarili olur.

• Koyun robot da yapsınlar da Konyalılara arkadaşlık eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Akınsoft Konya şirketidir.Gidip de samsunda fabrika açmaz.Konyalıla konyaya yatırım yapar.Atiker de konya şirketidir.

Selçuk Ecza Deposu da Konya şirketidir bugün Selçuk Ecza Standından çıkan bir ilacı kullanmamış insam yoktur bu ülkede.

Bu işler klavye başında göbek kaşıyarak olmuyor.Bu Akınsoft un sahibi de 0(sıfır) dan başlayıp yazılım ile bugünlere gelebilmiş bir insandır.Yani ahmak değildir.

Eleştirenlere sormak lazım SİZ olsaydınız ne yapardınız?Bir de ilave soru SİZ şu an ne yapıyorsunuz? Son bir soru SİZ akınsoft un sıfırdan başlayarak elde ettiği maddi ve bilgi birikimini yapabilir miydiniz?

Eğer yapabiliyorsan seni tutan yok bilader.

Bende sana sormak istiyorum niye misafirsin kimin yan hesabısın ve bu ülkede niye eleştiriye tahammül yok.

Böyle milletin 75 lerde yaptığı robotları gelişim diye kakalamak moda mı oldu. Millet 2020 leri 2030 ların teknolojisine ilerlerken biz 75 lerin teknolojisini yapanlara alkış tutacak isek ancak 2500 yılında millet dünyayı terk ettiğinde gelişmiş oluruz.

Yapılıyorsa günümüz teknolojisine uygun yapılsın bizim ihtiyacımız sanayide robotik devrim. Robot kolları cnc işlem makinaları çağın teknolojisini yakalamak önemli .

Zor değil gözümüzün önünde bir sürü ülke var illa ben yapacağım yardım almayacağım derseler öyle bir şey yapmalılar ki yapılmışların önüne geçmeliler. Yazılım olarak atılım yapabiliriz mesela. Pardus diye projemiz vardı ne oldu niye mobile dönüşmedi niye tutulmadı . Acaba bunda Microsoft un apple ın etkisi mi var. Niye bizim de bir android tarzı yazılımımız yok. Bu gün yerli üretim iş makinalarında yurt dışında 75 lerde kullanılmış programlar var . Yapılan makinalar da ne estetik ne kolaylık hiç bir şey yok.

Almışlar bir koca demir blok atmışlar kalın kaynak koymuşlar bir iki sözde parça neymiş yerli. 2 seneyi zor gören bir alete mi para verilir bir alınca 25 sene çalışana mı?

Klavye başında millete ahkam kesmek ne iyi siz ne yapıyorsunuz niye gizlisiniz niye misafirsiniz.

ard arda 3 misafir üye maşallah akın soft elemanları dolmuşsunuz konuya tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 18 Aralık 2015; 19:39:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri
    Eleştirenlere sormak lazım SİZ olsaydınız ne yapardınız?

Ben olsam başarılı bir tasarımcıya parasını verir düzgün bir tasarım yaptırırdım. Aldın mı cevabını? Tabi senin derdin soru sormak değil milleti ukala ukala hesaba çekmek. Yoksa öyle büyük harfle SİZ diye diye bağırmazdın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

quote:

Orijinalden alıntı: smegalinternet kafelere sattıkları programlarda sorunlar olan, sorunlarını bir türlü gideremeyen, giderse bile bunu bir sonraki güncellemeye getiren, getirdigi güncellemeyi sorunları hallettik diye para isteyen, sonra başka sorunların çıktıgı ve dejavu yaşadığımız sonu gelmeyen para tuzağı hazırlayan akınsoftun neden bir türlü iyileştirmediğini bu robotlarla anlamış olduk, meğerse daha önemli işleri varmış. basit bir internet kafe programını yıllardır düzeltemeyen akınsoft robot işinde:) şimdi neden gülmeyeyim bana bir söyleyin.robotlar bildiğin kezban olmuş:) biraz bilimkurgu filmleri izleyin, saç ve ruj nedir abi:) gözlerine bittim ama.FRANSIZ ROBOT ÜRETİCİSİ ALDEBARAAN ROBOTICS VE JAPON ŞİRKETİ SOFTBANK CORP TARAFINDAN ORTAK OLARAK HAZIRLANAN BİR ROBOT İŞÇİ OLAN PEPPER ROBOTLARININ EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ KARŞISINDAKİ İNSANIN İFADELERİNİ ANLAYABİLMESİ VE SES TONUNU ANALİZ EDEBİLMESİ. PEPPER ROBOTLARI GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE FRANSA’DA TREN İSTASYONLARINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADImilletin robotu ifade anlıyor, ses analizi yapıyor, merdiven çıkan robot yapıyor, hiç mi takip etmiyorlar dünyada neler yapıldığını, şimdilik bunu satıp, sonra da yürüyen versiyonunu yapıp mı satacaklar acaba? mantıklı aslında, söz konusu para olunca akınsoftun yapacaklarına şaşmamalı.
    İğneleme Bırak yapsınlar, sizin gibi küçük insanlar eleştiriyor diye proje mi dursun O pepper dediğin robotlarda Akınsoftun şirket yaşından daha fazla AR-GE yılı olduğuna eminim Biz de biliyoruz lanet olası, Adamı deli eden o kafe yazılımlarını Ama bu kadar düşman olunmaz Türkiyenin bilimdeki ilerlemesine yardım etmeniz lazım Eleştiri iş bitikten sonra olur, iş yapılırken motivasyon verilir

düşmanlık mı? ne düşmanlığından bahsediyorsun? yorumlara açık olmayı öğrenin önce, körü körüne tutunmayın, yorum çeşitliliktir.bu şekilde ileriyi görürsün...

bana küçük diyorsun ama ben büyük düşünüyorum, küçük düşünen sensin şuan:) tamam destekleyelim ama neyi? ne güzel demişsin ar-ge diye, sende yap argeni? senin tutan ne? bu ne acele? acil para girişimi lazım şirkete? yazdığı programların hatalarını düzeltik diye satan bir firmadan bahsediyoruz burada. şirket itibarını düzelt önce ki, yaptığın işlerde acaba dedirtme insana!!!

önce farklı yap, sonra basına tanıt, şuan araştırmaya devam ediyoruz dersin, prototip olayı yani. gelecekte bunu planlıyoruz olayı, işte sana arge:)

• Robota da türban taksalardı keşke, konya'ya hiç gitmiş mi öyle her tarafı açık şeçik. ayıptır günahtır ya
  • Beyler robotlarin kiyafetlerini aksesuarlarini falan bizzat Agatha Ruiz de la Prada tasarlamis diyorlar

• El teknoloji üretir bizimkiler onun oyuncağını dahi yapamaz
    buna robot diyenler ömürlerinde mutfak robotu bile görmemiştir
    ulen bunun neresi robot :)

çizgi takibi yapan robotu artık bebeler bile yapabiliyor ve parçalarını bir elektronikçiden toplayıp ilgilenen herkes yapabilir (ha bunlar biraz daha büyüğünü yapmış o kadar)

ama en çok güldüğüm olay ,bizimkiler yapınca diye başlayan malum şahıslar :)
    konuyu bilmez,anlamaz,bilgisi de ilgisi de yoktur ama ne zaman yerli diye bir şey duysa hemen atlayıp ,gurur duydum-helal olsun vs. şeklinde göklerde uçurur
    sonra hikaye olduğunu öğrenince özür dileyeceğine tam tersi olarak bu defa da ,ya işte bu bir başlangıç ,ileride daha iyisi yapılır ,Çin bile başlarda taklit ve kopya ile gelişti şeklinde bir yığın masal anlatılır, hele ki verdikleri iphone örneği tam evlere şenliktir
    bu hızla gidilirse 3000 li yıllarda diğerlerinin şimdiki yaptığı robotları yapabilirler
    başka ülkede olsa bunu robot yaptım diye getireni rezil ederler ama bu ülkede ödül dahi verirlerse şaşmayın ,ha bu arada büyük ihtimal ballı bir kredi de kopartacaktır (Konyalı olmanın avantajıyla)

C.Yılmaz'ın tecavüze uğrayan robotu bile bundan hallice :)

• Türk yapımı insansı robot denilince ilk akla gelen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesincır

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri Eleştirenlere sormak lazım SİZ olsaydınız ne yapardınız?
    Ben olsam başarılı bir tasarımcıya parasını verir düzgün bir tasarım yaptırırdım. Aldın mı cevabını? Tabi senin derdin soru sormak değil milleti ukala ukala hesaba çekmek. Yoksa öyle büyük harfle SİZ diye diye bağırmazdın.

aynen öyle gözleri keçeli kalemle yapmazdım ı büyük yazmak lazım .

• Türkiye'de robot olmaz abi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.