Şimdi Ara

konu kapanmıştır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fizisyen

dünyadaki en iyi tıp eğitimi veriliyor cümlesinden yola çıkan bu süreç sayenizde eğitim-teknoloji-gelişmişlik
    kavramlarından tamamen koparak ortalama yaşam süresinde ve eşitsizliğe geldi.
    [[ayrıyetten usa da 350 milyon insan var. kubada 10 milyon.!! mmadem öyle japonyaya gitsin arkadaş. 85 yıl adamların süre.!!]]

sizce bu durum o ülkede tıp okumak için yeterli bir sebebmidir.
    bence vereceğiniz cevap arkadaşa yol gösterecektir......

malumunuz pek çok tıp fakültemizde kadavra veya eşdeğer modeller yok. herkes bu duruma
    **böyle tıp eğitimimi olur** diye isyan ederken burda konuşulan şeye bakın.
    parası olmayan bir ülkede tıp okunmaz.

85 yıl yaşam süresi ile eğitim kalitesini bağdaştırmıyorum. Fakat tıp eğitiminde teknolojik olarak gelişmişlik en iyi olduğunu göstermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teknolojik olarak gelişmişlik demek ekonomik olarak ta gelişmişliktir. o yüzden hiç bir zaman itimat etmediğim
    en iyi üniversite sıralamalarında o listeye girn belkide en iyi 50-100-200 tıp fakültesinin tamamı zengin ve ekonomik durumu çok düzgün olan
    ülkelerdedir.

ayrıca tıp pahalı bir eğitimdir. o yüzdendirki, dünyanın neresine giderseniz gidin normal lisans bölümlerinin 2-3 katı ücret
    talep edilmektedir.!

ben ilk mesajlarımda dedim, eger amacınız iyi bir tıp eğitimi ise küba yanlış tercih.
    ama amacınız ekşın sa küba dogru bir tercih.
    zaten arkadaşata demiş,
    devrim ışıgında okumak istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

teknolojik olarak gelişmişlik demek ekonomik olarak ta gelişmişliktir. o yüzden hiç bir zaman itimat etmediğim
    en iyi üniversite sıralamalarında o listeye girn belkide en iyi 50-100-200 tıp fakültesinin tamamı zengin ve ekonomik durumu çok düzgün olan
    ülkelerdedir.

ayrıca tıp pahalı bir eğitimdir. o yüzdendirki, dünyanın neresine giderseniz gidin normal lisans bölümlerinin 2-3 katı ücret
    talep edilmektedir.!

ben ilk mesajlarımda dedim, eger amacınız iyi bir tıp eğitimi ise küba yanlış tercih.
    ama amacınız ekşın sa küba dogru bir tercih.
    zaten arkadaşata demiş,
    devrim ışıgında okumak istiyor.

Hocam şöyle cevaplayayım. Amerika 'daki eğitim kaka Kübada ki süper demiyorum. Bir öğrenci için Amerika bir cennet şahsen bende gitmem Küba'ya. Fakat arada sadece eğitimsel açıdan açık bir fark yok. Kültürel, ekonomik olarak çok bariz fark var. Ortalama yaşam süresi bir devletin sağlık sisteminin dışardan bakan bir kişi için en sonuca getiren veri olduğu aşikârdır. Sağlık sistemi iyi olan bir devletin de eğitiminin kötü olamayacağını ve merkez kapitalist ülkelerle denk olabileceğini düşünüyorum. Yakınınızdaki tıp fakültelerindeki Halk Sağlığı hocalarıyla biraz konuşursanız. Benim dediklerimi diyeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 26 Şubat 2015; 16:49:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• halk saglıgı hocalarının size örnek sundukları ülkede refah seviyesi almış yürümüş olacaktır.hiçbiri kuzey koreden bahsetmeyecektir.
    bu farklı bir konu.

ben kübada eğitim kısmındayım ve tıp eğitmi orada çok iyi diye gidilmesini dogru bulmuyorum.
    ayrıca bizim ülkemizde bile üniversiteler arasında(aynı şehirin başka semtlerinde bunlar. ayrı ülkelerde değil)
    KADAVRA GÖRMEDEN MEZUN OLUNUYOR-EĞİİTMLERİ YETERSİZ diye bir tartışma varken
    küba ile ekonomik olarak gelişmiş bir ülke arasında EĞİTİMSEL OLARAK FARK YOK demek............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 26 Şubat 2015; 19:18:49 >
  • TKP ye sorabilirsin
  • selamlar kubada tip egitimiyle ilgilenen arkadaslara
    daha onceden kuba burs veriyordu .fakat su an egitim ucretli.ve konaklama ve yemek masraflarinida kenidiniz karsiliyorsunuz.Giris imtihani bizdeki gibi yok.sadece lsie diplomaniz olmali ayrica bir yil ispanyolca ve biyoloji.kimya vs gibi derseleri iceren bri hazirlik sinifi var.eger bilgi isterseniz daha detayli yazabilirm..selamlar
    haluk
  • internet yabanci ogrenciler kaldikalri evlere alabiliyorlar.bizdeki gibi cok hzili olmasada yada postahane gibi birmlerde de internete girebilirsiniz.kalacak yer sizin seciminz.ister yurtta kalirisiniz isterseniz oda yada apartmant tutabilirsiniz..
    ayrioca kubada bir kac sefer bulundum ve kuabnin 50 den fazal modern hastahanesine her yil binler ce yabanci tedaviye gelmekte.ve sagli konsundada bir kac gelismis ulkeden daha iyi sonuclar aldilar.buyrun dunya saglik orgutunun bilgilerini okuyun.
  • komünistlerin uydurmaları onlar yok öyle bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Latinamerikada egitim

internet yabanci ogrenciler kaldikalri evlere alabiliyorlar.bizdeki gibi cok hzili olmasada yada postahane gibi birmlerde de internete girebilirsiniz.kalacak yer sizin seciminz.ister yurtta kalirisiniz isterseniz oda yada apartmant tutabilirsiniz..
    ayrioca kubada bir kac sefer bulundum ve kuabnin 50 den fazal modern hastahanesine her yil binler ce yabanci tedaviye gelmekte.ve sagli konsundada bir kac gelismis ulkeden daha iyi sonuclar aldilar.buyrun dunya saglik orgutunun bilgilerini okuyun.

Küba'da eğitim hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
  • Gittin mi kübaya
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.