Şimdi Ara

Kontrolsüz Kavşak Kaza sizce kim haklı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: erhaniga

yol durumu söyle arkadaşlar, o ana yoldan geliyordu bende kontrolsüz kavsakdan hastane acil levhasının önünden dönüş yapıyordum adam cok hızlı geliyordu ki frenlemesine ragmen önümdekini filan es gecti bana carptı foto daki gibi, ucdan filan deil ben baya yola girmiştim yani onun beklemesi gerekiyordu arkaya yakın orta kapılarıma bodozlama daldı. %80 e % 20 diyorsunuz ama sigorta şirketi 100 e 100 haklı , haksız veya % 50 % 50 veriyomnus baska sonuc yokmus. Birde korkum suki ikimizinkide axa sigorta, benima raç cok tutacağı için onu haklı görebilirler walla

Hem kontrolsuz kavsak diyorsun hem o ana yoldan geliyordu diyorsun
    Kontrolsuz kavsagin oldugu yer ( yani ucgen icinde X veya hic bir isaret yoksa kavsakta kontrolsuz kavsaktir)
    Bir yolun digerinden genis olmasi birinin isminin cadde bulvar sokak cikmaz olmasi fark etmez kavsaga baglanan tum yollar esit haktadir
    Eskisehirde ikamet ediyorum
    Ukome ye defalarca mail atmis olmama ragmen onlarda bilmiyorlar bir kac kavsakta tabela degisikligi yaptirdim ama daha cok duzelecek yer var
    Sen once karar ver kontrolsuz kavsakmiydi yoksa ana yol tali yolmu vardi tabelalari cekmemissin ? Yokmuydu tabela?

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

kusur vw'de
    aa ikisi de vw imiş
    demek ki vw'ler kusurlu

Kontrolsüz Kavşak Kaza sizce kim haklı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grejuva007 -- 28 Şubat 2014; 17:27:51 >
    Hocam iki tane ana yol var ben yukarı dogru cıkıyorum o da asagı dogru iniyor hastane dönüşü diye sola bir geçiş koymuşlar ışıksız kontrolsuz hem u dönüşü hemde sola dönüş mevcut önümdeki araçla kontrol ederek cıktık ben ortadaki araçtım arkamdanda bir tane geliyordu, onu sıgırdı bana carptı.Levha filan cekmedik evet o an aklıma gelmedi sadece hastane acil dönüşü ve sola dönüş gösteren oklar oldugunu biliyorum. Adam cok uzaktan cok hızlı geliyordu ben yolu yarılamıstım ki frenleyemedi carptı

Orijinalden alıntı: Du Hast

Yol durumları eşitse (caddeye cadde, sokağa sokak v.s.) ve geçiş üstünlüğü belirten bir levha yoksa sağdan gelene yol verecektiniz. yani siz sorumlusunuz. Ama hepsini size vermeyecekler. %20 karşıya %80 size verecekler.

+1967

Orijinalden alıntı: grejuva007

quote:

Orijinalden alıntı: degobar

kusur vw'de
    aa ikisi de vw imiş
    demek ki vw'ler kusurlu

Kontrolsüz Kavşak Kaza sizce kim haklı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşırı hız asli kusurdur. Yüksek hızla geleni yeterince erken farkedememeniz çok normal. Farkedilemezdi zaten.

Hızları tahmin edemeyiz, mesafeleri tahmin edebiliriz. 30 metre mesafeyi iyi tahmin edebiliriz. Şehir trafiği de buna göre planlanmıştır zaten. Kavşaklarda 30 metre mesafe kontrol edilebilir veya görünür haldedir. Bazılarında görüş daha uzak da olabilir ama pek çok kavşakta, bekleme yapılmaması gereken kavşak içine çıkmadan daha uzağı görünmez. En çok 50 km/saat hızla giden bir sürücü, kavşakta hata da yapılsa 30 metre içinde intikal mesafesi dahil durabilir.

Her şey uyumlu, öyle değil mi...

• Tahmin edilebilir mesafe: 30 m.
  • Kavşakta en az görünür mesafe: 30 m
  • Kavşak içinde bekleme yapmak yasaktır.
  • Şehir içi azami sürat: sürat 50 km/s
  • Valla ben 100 100 haklıyım demiyorum ama hızının cok yüksek oldugunu kendiside belirtti zaten direk öyle demesede duramadım carptım dedi , bir kere bende araç kullanıyorum şuana kadar özellikle hastane okul bölgesinde hızıma cok dikkat ediyorum . bakalım kimi kusurlu görücekler ama % 100 hatalı oldugumu asla kabul etmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.