Şimdi Ara

Kontakt Lens Kullanalar Yardım Lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
12.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün Acuvue Oasys aylık lens aldım. Ama takıp çıkarmam çok uzun sürüyor. 20 dk da ikisini birden ancak takabiliyorum. sizde de böyle olmuşmuydu?Lens kullanımı ve takıp çıkarma hakkında ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.



  • ilk hafta uzun sürer takman çıkarman sonra alışırsın 2lensi takıp çkarman 3-5 saniyeyi geçmez
  • ilk 3-4 gün etmediğim küfür kalmadı.her lens takmaya çalıştığımda ulan bir daha alırsam lens mens takmıyorum lan diyip bırakıyordum.Ablam uzun zamandır kullanıyordu ilk hafta öyle olur hiç bıkma gerekirse 1 saat uğraş ama tak diye ısrar etti.4.gün bir önceki denememde 20 dk da taktığım lens 2 dk da takıldı ondan sonrada hiç 5 dk yı geçirmedim lens takarken birden bire yöntemini buluyorsun her seferinde oturtuyorsun yerine.gözlerini biraz pörtletmeninde faydası olur göz kapaklarının arası biraz daha açılır genelde ilk takışlarda istemeden kısıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 4 Şubat 2009; 14:51:04 >
  • teşekkürler. peki gece bu lensle yatsam ne olur?
  • night and day olmadığı için sabah ilk kalktığında kendini bolu dağı tünelinden çıkarmış gibi hissetceksin.yani görünmez bir sis tabakası varmış gibin olacak.iğrenç birşey.
  • aylık lenslerle gece yatmanı hiç tavsiye etmem.lenslerle uyursan gözlerin kızarır,lensler gözde kurur lensi çıkarman zorlaşır hatta bazen özel damla damlatıp çıkarman gerekebilir.Sıksık lenslerle yatarsan gözüne zarar verirsin.ama ayrı olarak satılan gece çıkarılmayan lenslerde var onlarla yatabiliyorsun fiyatı farklı oluyor onların
  • teşekkürler. peki alerji olmaması için ne yapmalıyım. alerjiyi geçtim keratit(korneanın saydamlığını kaybetmesi) yapabiliyormuş. şimdiden tırstım ben
  • temiz ve düzgün kullanırsan hiçbişey olmaz
  • ben kornea ile ilgili zarar gören birisini görmedim hiç.Ama göze zarar vermemek için temizliğine dikkat et lensin.Takmadan önce ışığa doğru bir tut ufak toz zerrecikleri falan varsa iyice solisyonla temizle ondan sonra tak takarken mümkün olduğunca kirpiklerine dokunmamasına dikkat et dokunursa tekrar solisyonla çünkü toz kapabiliyor(tabi bi süre takman çok zor olacağı için dikkat etmiyorsun ama alıştıktan sonra dikkat et).Ayrıca doktor söylemiştir belki ama lensi çıkarıp kutusuna koymadan önce takmadan önce yaptığın gibi avcuna koy solisyon dök işaret parmağın ile lensin üzerini fazla bastırmadan hafifçe ovala ondan sonra kutusuna koy (kutusunada solisyon dökeceksin tabi bir miktar)

    Birde bazen solisyonlar alerji yapabiliyor.ablam başka bir marka kullanırken gözü şişmişti aleri yapmıştı solisyon opti-free tavsiye etti doktor onu kullandı bir sorun yaşamadı öyle olunca bende direk opti-free marka solisyon aldım şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmadı.

    Birde tecrübeyle sabittir hafif uykun var yorgunsan az uzanayım dinleneyim diyorsan uzanmadan önce mutlaka lensi çıkar ben uyumam deme kesin uyursun iş alma başına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 4 Şubat 2009; 15:11:46 >




  • teşekkürler.bugün daha kısa sürdü takmak. gözümde lensle yaklaşık 5 saat uyudum hiç bişey olmadı. ama bi daha çıkarırım mutlaka.
  • lensi takmakta zorlanıyorsan ayna karşısında tak ve iki gözünü de açık tutmaya çalış, birini kapalı tutar ötekine takmaya çalışırsan istemsiz olarak o da kapanmaya çalışıyor zorluk yaşarsın, öteki gözün de açık olursa hem nasıl taktığını da görebilirsin

    batma falan yapıyorsa lensle göz arasına hava kaçmış olabilir onu parmağınla oynayarak ya da gözünü kırparak çıkar

    bir de yeni kullandığın için bilmiyor olabilirsin; lensin tersi düzü vardır, ters takarsan süreklü batar gözünden düşebilir, lens kabına hep düz olarak koy
  • verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. şöyle bi sorun ortaya çıktı. bbu acuvue oasys 2 haftalıkmış. pahalıya geliyo böyle olunca. focus night and day 1 aylık gece gündüz neredeyse yarı fiyatına geliyo. bu konuda ne dersiniz?
  • Johnson and johnson un advance modelini öneririm kesinlike süper lensve oksijen geçirgenliği çok yüksek. Benim gözlerim çok hassas olduğu için daha önce kullandığım soft lens 38 ler gözüme batıyordu taktıktan 5-6 saat sonra. Ama bunlarda böyle bir şey yok ve aylık lensler. Piyasada da fiyatı 60 lira olması lazım 3 aylıkların.

    Eğer tavsiye istiyosan J&J advance
  • bende advance in de bi üstü oasys var ama bunlar 2 haftalık.
  • her gun kesinlikle cikarmalisin.

    kuruluk yaptiginda gozunu rahatlatmak icin tears naturalle II diye goz damlasi var gunde bir iki kere tek damla damlatabilirin, gozunun ortasina degil burna yakin ucgen yere,

    lensi ayna karsininda takmali ve cikarmalisin, ellerin cok temiz yikanmalidir. iyice ellerini durlamis olmayi ihmal etme. cikartirken sol elin isaret parmagi ile goz kapagini yukariya cekerken (kasa dogru hafifce) alt goz kapagini sag el orta parmak ile asagiya cekeceksin. Sag isaret parmagin ile ise lensi hafifce yana dogru kaydiracaksin. Gozun kenarina geldiginde zaten kendiliginden cikar. Takarken de lensi isaret parmaginin uzerine koyacaksin, yukarida tarif ettigim gibi goz yuvarlaginin tam uzerine oturtacaksin, bir kac goz kirpa ile yerine tam oturacaktir. Bu uzun uzadiya yazdigim her iki olay alisinca 2-3 saniyede halloluyor. Hijyen ve lensi duzenli solusyon ile temizlemek cok onemli
  • ilk kez lens takıcam ve yarın geliyor siparişim büyük ihtimalle. acaba lens paketinde bir sıvı içinde mi çıkacak? direk ordan alıp takabilir miyiz yoksa solüsyon banyosu yaptırmalı mıyız?

    kendime cevap: sıvı içinde yüzüşken olarak geldi lens.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 14 Temmuz 2009; 12:27:15 >
  • Bende lens kullanmayi dusunuyorum!

    Bakalim, yukarda yazilanlara gore bisiklet binmek gibi birsey lens takmak, ilk sefer 1 saat suruyor, ama bir kere ogrenince hic unutmuyorsun ha!
  • arkadaşlar Ankara da nerden alınır lens ve muayeneyi lensçiler mi yapıyor yoksa dışarda doktora mı gitmeliyiz, doktor ücreti ne tutuyor?
  • Normal göz muayenesine gidiyorsunuz. Fakat orada lens almak istediğinizi belirtin. Lens numaraları gözlük numarasından farklıdır.

    J&J Acuvue lensleri 2 haftalıktır. 2 haftadan fazla kullanmamaya çalışın. Göz bu şakaya gelmez. Kendinizce kurnazlık yapıp daha uzun kullanmayın, ilerde göz hastalıkları çıkabilir. J&J fiyatı fazla gelirse Ciba Vision Air Optix kullanabilirsiniz. Ciba Vision Air Optix'ler 1 aylıktır. En iyi fiyat performans lensleri bunlardır.
  • Neredeyse 1 yıldır lens kullanıyorum tersi ve düzü olduğunu yeni öğrendim. Hayretler içerisindeyim.

    Gözden de düşmüyordu. Ama batma oluyordu. Muhtemelen tersliğinden. Ayrıca bir yıldır 5-6 gün takılı kalabileceğini söylediği için eczacı aylık lensle günlerce uyuyordum. Bir problem olmadı. Ama doktor kontrolüne gideceğim tekrar gözde kızarıklık var şu anda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.