Merhaba arkadaşlar, ben lise son öğrencisiyim, tamamıyla ingilizce ağırlıklı bir eğitim görüyorum ama en başından beri üniversite için tek hedefim sahne sanatları/tiyatro bölümü. Çevremde sorup soruşturabileceğim bir insan olmadığından internetten araştırma yaptım elimden geldiğince ama aradığım sorulara tam bir cevap bulamadım. Bende bir umut buraya geldim; Öncelikle konservatuvara giriş için üniversite sınavından (lys/ygs 1-2-3v.s.) bir puan yapmak gerektiğini biliyorum, peki puanı yaptığımız sınavın bir önemi var mı? Onun dışında yetenek sınavlarına nasıl giriyoruz, nasıl hazırlanmam gerekiyor? Ciddi anlamda ismememe rağmen hiçbir bilgim yok neredeyse. Doğrusu tek bildiğim şey tiyatro dışında bir işle uğraşırken hiçbir zevk alamıyor olmam. Birde özel eğitim merkezleri (İstanbul/Kadiköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi gibi) üniversite geçişinde bir yardımı oluyor mu diye merak ediyorum. Yetenek sınavına hazırlık olarak değilde giriş konusunda bir yardım tabi. Öğretmen lisesinin öğretmenlik bölümüne + puan vermesi gibi yani. Birde hali hazırda okuyan birileri varsa sormak istiyorum, ingilizce okuyan bir öğrencinin sayısaldaki zayıflığından haberiniz vardır. Hangi sınavdan kaç puan yapmam gerekiyor bir Mimar Sinan G.S.Ü.deki yetenek sınavına girebilmek/geçebilmek için. Doğrusu yetenek sınavı boyutunda kendime gerçekten güveniyorum denebilir. Korktuğum nokta okuduğum bölüm dolayısıyla kısıtlanan üniversite sınavı potansiyelim. Böyle güveniyorum dediğimede bakmayın bir soruda oradan geliyor, yetenek sınavı nedir usta? Ben internetten bakındığımda göre (yaşasın youtube) belli bir text var, onu okutup oynatıyorlar. Dikkatimi çeken özellik texti bize okutup hadi oyna demiyorlar kendilerininde rolu var ve yanımızda, bizzat onlara karşı oyun sergiliyoruz. Anlamadığım noktalar ***yetenek sınavı**** denilen şey bu mudur? Başka bir olayı yok mu? Varsa neler var? (bir yerlerde genel kültür sınavı falan bişeyler okumuştum) Birde okuyan birisi bölümün özelliklerinden erinmeyip bahsederse çok minnettar kalırım Cahil kalmış bir insana erinmeyip bütün bunu okuyup yardımcı olmayı deneyen herkese selam olsun, saolun şimdiden.