Şimdi Ara

Kondansatör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tamam önemli değil, çok bilgili sayılmam onun için kızmadım. Temel birkaç bilgi üstünden hareket ediyorum. Referans aldığınız belgeyi öncelikle bildiklerinizi öğrenmek için istedim sizi çürütmeye çalışmak ikinci plandaydı.

Dökümandaki grafiklere bakakalıp şaşırdıktan sonra şu bilgiye ulaştım: Yeni teknoloji plastik film kondansatörler eskileri kadar kolay kısadevre olmuyorlarmış, bir dereceye kadar kalıcı bir yan etkiye uğramadan daha yüksek gerilimleri tolere edebiliyorlarmış. İyi tamam. Ama peki konuyu başlatan arkadaşın sorduğu kondansatörün çeşidini öğrendiniz mi? Hepsini bir saysanız bile fig.2'deki grafikte konuyu ilgilendiren kademede olan 500Vdc etiketli kondansatörün kapasite artışının sadece 240Vac'tan sonra meçhul bir negatif alana geçtiğine dikkat ettiniz mi? Bu teknoloji grafikte çok iyi başlamış, 200Vac'a kadar idare etmiş. Sonra bir yere kadar hızlı bir şekilde çuvallıyor. X7R bile olsa 250Vmax kondansatörün hızlı kapasite düşüşünden dolayı 220~230Vac gerilimde kullanılmaması gerekir.

Bir mesele daha var. Bu kondansatörü Vmax'tan sonra kullanabilseniz bile, enerji sığasının gerilim bileşeni o seviyeden sonra yükselmeyecektir. Böyle bir kullanımda o devrenin eski hesapları ne kadar toleransla geçerli olur ona da bakmak gerekir.

Bir de, henüz farkettim;

Arkadaş ilk mesajda "470nF/250V~" demiş. Bu "~" işaretine ben dikkat etmezken siz haklı olarak Vac olarak yorumlamışsınız. Benim bunu farketmediğimi anlamış olsaydınız keşke. Çünkü sonra siz demişsiniz ki "Kısacası 250vac kondansatör dc de daha yükseğe dayanır. " Yani sanırım demek istemişsiniz ki 250Vac kondansatör rahatlıkla 250Vdc'de kullanılabilir. Ben ne buna karşıt birşey söyledim ne de böyle demek istediğinizi farkettim. Birbirimizi pek anlamamışız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 1 Aralık 2011; 12:32:29 >

• Üniversitedeki hocamada danıştım bu konuyu.AC kondansatör genelde 1,41ile çarpılarak hesaplanır ne kadar gerileme dayanacağı dedi.Bir çok yorum yazanında genel fikri 400volta dayanmayacağıydı.Mecbur 630 volt gibi bir değer kullancam.
    Çok teşekkür ediyorum herkese.

Ben halihazırda uçak elektronik sistemlerinin onarımında çalışıyorum.

AC konusunda görmüşsünüzdür diye düşündüm. Neyse çok önemli değil ama ısrarla kondansatörünün üretici datasheetine bakmak lazım dememin sebebi bu basit görünümlü parçaların da kolayca dışarıdan değerlendirilemeyeceği düşüncesi idi. Bu verilen yazıdaki tablo kullanılan dielektrikler ile ilgili genel bilgi olduğu için verdim. En doğrusunu yine eldeki parçanın üreticisi bilir. birçokları gibi değil anlayışlı yaklaşım ve güzel paylaşımlar için teşekkür ederim.

Bu arada bende 250 Vac değerini 1.414 ile çarparak 350 volta kadar güvenirim demiştim.

Acı Biber
    biraz şaibeli bir durum. çalışabilir de çalışmayabilir de, bugün arıza vermeyebilir yarın verebilir de veya doğrudan patlayabilir de.
    tabi asıl davranışını datasını bulabilirsen görebiliriz. aksi durumda uygun olanla değiştirmek daha mantıklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Anlaşabildiğimize sevindim.

Ben halihazırda uçak elektronik sistemlerinin onarımında çalışıyorum.

AC konusunda görmüşsünüzdür diye düşündüm. Neyse çok önemli değil ama ısrarla kondansatörünün üretici datasheetine bakmak lazım dememin sebebi bu basit görünümlü parçaların da kolayca dışarıdan değerlendirilemeyeceği düşüncesi idi. Bu verilen yazıdaki tablo kullanılan dielektrikler ile ilgili genel bilgi olduğu için verdim. En doğrusunu yine eldeki parçanın üreticisi bilir. birçokları gibi değil anlayışlı yaklaşım ve güzel paylaşımlar için teşekkür ederim.

Bu arada bende 250 Vac değerini 1.414 ile çarparak 350 volta kadar güvenirim demiştim.

Ahanda havacılık sektöründen birini buldum sonunda :)
    Hocam bana U-174/U ya da NEXUS - TP-120'nin dişisi lazım. Nereden tedarik edebilirim acaba?

• Hocam bizim yedek parçalar direkt namsa dan geliyor ben savunma sanayii şirketinde çalışıyorum sivil havacılıkta değilim. İllaki askeri tip cihazlarda da vardır ama benim onarım yaptıklarımda yok Bu tip spesifik parçalar için elkatek yada makrotek yardımcı olabilir. Askeri parçaları yada özel parçaları tam olarak p/n verirseniz bulurlar ama fiyat bazen tuzlu oluyor. Sırf askeri tip diye 1n4001-7 muadili basit bir diyodun fiyatı namsa siz bulun bizde yok dediğinde tanesi için 50 dolara bile çıkabiliyor. Ben bu tip bir soket hiç kullanmadım ve bizim aktivasyon listemizde bulunmuyor.
  • Araştırdım biliyorum. Şimdi benim işim awacs uçaklarının radar sistemleri ile anten-iletişim arabirim kartları. Telsiz yada sesli iletişim sistemleri haricimde kalıyor. Yine de diğer arkadaşlara bir sorayım belki bilgisi olan vardır.

Şuna benzemiş 32 beden pantolon giyiyorum...Yooo sen 28 bedeb giy
    Bu biter ama SONSUZLUK BİTMEZ
    Neye Zar attığımızın farkındamıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Araştırdım biliyorum. Şimdi benim işim awacs uçaklarının radar sistemleri ile anten-iletişim arabirim kartları. Telsiz yada sesli iletişim sistemleri haricimde kalıyor. Yine de diğer arkadaşlara bir sorayım belki bilgisi olan vardır.

O soketin adını öğrenebilirseniz de olur. Olmadı Amerikadaki arkadaşlardan rica ederim gelirken getirmeleri için.

Gördüğüm kadarı ile spesyal malzemeler oldukları için piyasada bulunmaları zor.
    Ancak , nette epey bir firmada satışı görünüyor. Alanıma girmediği için bilemiyorum ama , herkese satışı yapılmayan ürünlermidir acaba bu jack lar ? Şayet öyle değil ise , netten istenebilir diye düşünüyorum.
    Dişisinin adı TJ-101 olarak bulabildim. Ama bu , uzatma şeklinde bir dişi ! nexus un kendi sitesinden bakarak kesin olarak istediğiniz dişi karşılığın adını bulabilirsiniz.

http://nexinc.thomasnet.com/viewitems/microphone-plugs-and-jacks/telephone-jacks?&bc=100|3001014
    http://nexinc.thomasnet.com/item/microphone-plugs-and-jacks/telephone-jacks/tj-101?&bc=100|3001014|3001002#
    http://www.nexus.com/order.htm

http://shop.avionics.co.nz/tp120
    http://store.acousticom.com/tj-101

http://www.pambry.co.uk/uploads/datasheets/Nexus_4_Conductor_Connectors.pdf

Umarım işinize yarar. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 5 Aralık 2011; 0:34:56 >

• Elkatek ve makrotek firmalarından fiyat teklifi alırsanız ki onlar %99 bulurlar fiyata kalır iş. Bizde maalesef yokmuş. Ne malzemeler var ama şans işte bir yerlerde gizli saklı kalmış olabili kayıt dışı ama ona ulaşmak zor. Onun dışında 300m2 depo var milyon dolarlık malzeme var ama aktif olmadığımız (kontrat ile siz yapın denmeyen) bir cihaz olunca o parçalar bizde olmuyor.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.