Şimdi Ara

Konak Selimiye Özel Kız Öğrenci Yurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konak Selimiye Özel Kız Öğrenci Yurdu, İstanbul Üsküdar kız öğrenci yurdu olarak başta Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi olmak üzere Üsküdar ve civarındaki tüm üniversite öğrencilerine kaliteden ödün vermeden maksimum imkanlar ile hizmet vermektedir.


    Üsküdar İlçesi Hakkında Bilgiler;


    Konum & Coğrafi : Üsküdar, İstanbul’un Anadolu yakasında yer almaktadır. İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar’ın komşu ilçeleri Beykoz, Kadıköy, Ümraniye ve Ataşehir’dir. Aynı zamanda İstanbul Boğazında en uzun kıyısı olan ilçelerden bir tanesidir. Toplam 35 km² alan olup, Türkiye’nin en büyük 933. ilçesidir.


    Nüfus & Demografi : 2021 yılı verilerine göre Üsküdar %48,54 erkek, %51,46 kadın olmak üzere 525.022 nüfusuna sahiptir. Üsküdar’da nüfusun yoğun bir kısmı sahil kesim ile 15  Temmuz Şehitler Köprüsü güzergahında bulunmaktadır. Üsküdar’da en yoğun yaş aralıkları ise 20 – 24, 25 – 29 ve 65+ yaş gruplarıdır. Nüfus / Eğitim oranında en geniş kitle üniversite mezunlarından oluşmaktadır. Üsküdar; İstanbul’un en fazla üniversite mezunu ilçelerinden bir tanesidir. Üsküdar nüfusunun % 25’inde fazlasını İstanbul kökenli vatandaşlar oluştururken; nüfusun geri kalan kısımlarını en çok sırası ile Rize, Giresun, Sivas, Kastamonu, Trabzon, Ordu, Erzincan, Malatya ve Tokat kökenli vatandaşlar oluşturmaktadır.


    İmkanlar : Üsküdar, tarihi bir yer olması ve nüfusunun ciddi bir kısmının öğrenciler ile gençlerin oluşturmasından dolayı birçok imkanlara sahiptir. Yılın her haftasında sosyal ve kültürel etkinliklerin olduğu, spor imkanlarının bol olduğu, kütüphane ve araştırma alanlarının çokluğu, mesire alanları ve tarihi mekanları ile Üsküdar herkesin yaşamak isteyeceği yerlerin başında gelmektedir.


    Selimiye Mahallesi Hakkında Bilgiler;


    Selimiye mahallesi de Üsküdar kadar eski ve köklü bir tarihe sahiptir. Selimiye mahallesi, Üsküdar’ın en büyük 3 mahallesinden bir tanesidir. Herkes tarafından bilinen Selimiye kışlası, Harem Otogarı, Harem – Sirkeci Arabalı Vapur İskelesi ve Harem Limanı Selimiye mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Selimiye mahallesi sadece Üsküdar ve İstanbul’un değil Türkiye’deki en nezih mahallelerden bir tanesidir. Geniş parkları, tarihi, kültürü ve coğrafi yapısı ile İstanbul’un ve Üsküdar’ın gözbebeği mahallelerinden bir tanesidir.


    Selimiye mahallesinin komşu mahalleleri; Salacak mahallesi, Zeynep Kamil mahallesi, Aziz Mahmut Hüdai Mahallesidir. Selimiye mahallesi imkanları geniş bir yerdir. Kitap kafeleri, kütüphaneleri, park alanları, spor alanları gibi alanlar ile bir gencin ihtiyaç duyabileceği herşey bulunmaktadır.


    Selimiye mahallesi konumu itibari ile Üsküdar ve Kadıköy meydanına sadece 5 dakika mesafede olduğu gibi Sirkeci – Eminönüne 20 – 25 dakikada, Beşiktaş’a 20 dakikada, Ümraniye 15 dakikada, Marmaray’a 5 dakika, Metrolar & Metrobüse 10 dakika mesafede olduğu gibi Anadolu yakasındaki tüm ilçelere tek vasıta ile ulaşım imkanı bulunmaktadır.


    Konak Selimiye Kız Öğrenci Yurdu Hakkında;


    Üsküdar Konak Selimiye Kız Öğrenci Yurdu; 2016 yılında hizmete açılmıştır. 2016 yılından bu yana ailelerin güvendiği, öğrencilerin evinde hissettiği ender yerlerden biri olmuştur. Üsküdar’ın tarihinin yanı sıra mahalle kültürünün devam ettiği Selimiye mahallemizde öğrencilerimiz için 89 misafir kapasite ile hizmet vermekteyiz. Öğrencilerin her türlü güvenlik, konfor ve okullarına rahat gidip gelebilecekleri toplu ulaşım araçlarının tamamına en yakın mesafede yer almaktayız. Metro, tramvay, vapur, otobüs ve dolmuşların tamamına yürüme mesafesinde, ders çalışma ve dinlenmek için gereken sessizlik ve tüm imkanların tamamını misafirhanemizde bulabilirsiniz.


    Konak Selimiye Özel Kız Öğrenci Yurdu olarak öğrencilerimize;


    24 saat mutfak kullanımı,

    24 saat çamaşır – kurutma makinesi kullanımı,

    24 saat birden fazla geniş ders çalışma alanları kullanımı,

    24 saat mescit kullanımı,

    Sürekli güvenlik, güvenli giriş (yüz & parmak okuma sistemi),

    24 saat sınırsız internet kullanımı,

    24 saat sıcak su,

    Ortak kullanım alanlarında 24 saat kettle / su sebili,

    Kafemizde öğrencilerimize özel tüm yıl boyunca özel indirim ve etkinlikler,

    Yıl içinde öğrencilerimize özel etkinlik / gezi ve diğer organizasyonlar,

    Üniversitelere en yakın yurt Konak Selimiye Özel Kız Öğrenci Yurdu’dur,

    Deniz manzaralı terasımızda dinlenme imkanı,

    Uygun fiyatlar ile sabah kahvaltısı ve akşam yemeği seçeneği


    ve daha fazlası Konak Selimiye Özel Kız Öğrenci Yurdunda…


    Detaylı Bilgi: https://konakselimiye.com/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycompworld -- 23 Haziran 2022; 14:26:43 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.