Şimdi Ara

Komşu İnternetime giriyor bense Modem Arayüzüne Giremiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Pirelli Marka Modem mevcut, bu modemi eski evimden getirmiştim teşındıktan sonra modemin arayüzüne giremez oldum.

Yaptıklarım ;

1) çalıştır,cmd,ipconfig dediğim zaman varsayılan ağ geçidinde şu yazmaktadır;

10.80.14.1 şeklinde adres çubuğunu yazdığımda Modemin arayüzü açılmadı..

2)

192.168.2.1
    192.168.1.1
    10.0.0.2
    10.0.0.3
    192.168.1.2

Bunların hepsini denedim gene açılmadı.

3) En son olarak modemi resetledim gene açılmadı..

Bu nedenlerden ötürü modemin arayüzüne giremediğim için şifre koyamıyorum.Bu nedenle alt ve üst komşum internetime girmekte.

Yardım eli uzatan olursa çok sevineceğim, yada şu arayüze girmeden şifre koymanın bir yolu var mıdır.Neler yapabilirim. Modemin fotoğrafı ve eskiden girebildiğim arayüzü şu şekildedir;

Aynı konuyu modem kısmına yazmıştım ancak yardım eden olmadığı için burayada açma gereği duydum.En doğu yer burası sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baphomett -- 8 Mart 2012; 19:42:33 >

• Şifre koymak için internet tarayıcısının adres çubuğuna şunu yaz : 192.168.2.1 modemin arayüzü orada gelecek senden kullanıcı adı ve şifre isteyecek hizmetini nereden alıytorsan örneğin ttnet

kullanıcı a: admin
    şifre: ttnet

girişi yaptıktan sonra kablosuz menüsüne gelip şifre koyacaksın ondan sonrada hala wireless den nete bağlı ise karşıdan bağlanan cihazın mac adresini engelle böylece netten atmış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Şifre koymak için internet tarayıcısının adres çubuğuna şunu yaz : 192.168.2.1 modemin arayüzü orada gelecek senden kullanıcı adı ve şifre isteyecek hizmetini nereden alıytorsan örneğin ttnet

girişi yaptıktan sonra kablosuz menüsüne gelip şifre koyacaksın ondan sonrada hala wireless den nete bağlı ise karşıdan bağlanan cihazın mac adresini engelle böylece netten atmış olursun.

192.168.2.1'de dahil olmak üzere üsteki mesajımın 2 kısmında yer alan tüm kombinasyonları denedim lakin arayüz gelmedi karşıma dostum..Arayüze ulaşabilirsem senin dediğin adımları uygulayabileceğim...
  • Modemi resetlemen için reset düğmesine en az 30 sn modemin önündeki ledler yanıp sönene kadar basılı tut.
    Başlat-Çalıştır-cmd Gelen pencerede ipconfig yaz. Varsayılana ağ geçidinde yazan ip modemin arayüzüne gireceğin ip'dir. İnterneti hangi sağlayıcıdan alıyorsan onun kullanıcı adı ile şifresini girip kablosuz ağ şifresi bölümünden şifreni değiştirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baphomett

quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Şifre koymak için internet tarayıcısının adres çubuğuna şunu yaz : 192.168.2.1 modemin arayüzü orada gelecek senden kullanıcı adı ve şifre isteyecek hizmetini nereden alıytorsan örneğin ttnet

192.168.2.1'de dahil olmak üzere üsteki mesajımın 2 kısmında yer alan tüm kombinasyonları denedim lakin arayüz gelmedi karşıma dostum..Arayüze ulaşabilirsem senin dediğin adımları uygulayabileceğim...

192.168.2.2-1.2 veya 2.3-1.3 dene çüki bazen bu 2.1 veya 1.1 i modem nete giren pclere ayırıyor,onun içinde modemin
    arayüzüne girilmiyor.

• 10.80.14.1 bu adesten girmesi gerekir bence yazlımsal sorun var modeminde
  • pc de elle verilmiş bir ip adresi mi var yoksa otomatikte mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.