İstanbul Halkalı Toki Akasya konutlarında ev aldım. Evim 4. kat, kuzey doğu cepheye bakıyor. 2+1 , brüt 85, net 65 metre kare. Balkon ile mutfak arasındaki duvarı tamamen yıkıp, balkona pimapen koyup (cam balkon değil normal 2 açılır pencereli, 5 odacıklı COMFORT serisi ısıcamlı pimapen marka) balkonu mutfağa katacağım. Apartmanda mantolama varmış.
Eve komple tadilata giriyorum. Komple her yerini elden geçireceğim epey masraf çıkacak ama bu şart benim için. Mutfak içinde yer alan kombiyi, balkona ve tam balkon bitimine yakın noktaya alıp bacasını kısaltacağım.
Banyo'da bulunan 90'lık peteği alıp balkona takacağım, mutfağı ısıtsın diye.
Kombi olarak demirdökümün eski, önünde siyah çevirmeli 2 düğmesi ve basınç göstergesi olan bir modeli var. 4-5 sene önce TOKİ tarafından takıldığı ve nasıl kullanıldığını bilmediğimden, hazır evde kırılmadık değişmedik en ufak yer kalmadığı için değiştireyim diyorum.
Evim küçük olduğundan yoğuşmalılara gerek yok dediler. Ve 20.000 kcal civarında birşeyin yeterli olacağını söylediler. Siz ne dersiniz?
Kombi olarak BUDERUS alacaktım ama BİR SERVİS İÇİN 500 TL ALIYORLAR, SERVİSLERİ PAHALI dediler. Kesinlikle haftalık saat programlamalı bir model düşünüyorum. Kombi olarak Demirdöküm Nitron HK F 224 modelini düşünüyorum, ne dersiniz?
Her peteğe termostatlı vana ve ayrıcA belli odalara, oda termistatı ekleyeceğim.
Bu konuda önerebileceğiniz termostatlı vana ve oda termostatı var mıdır, kombi önerisiyle birlikte?
Son olarak, petek olarak ADELL marka birşey kullanmışlar. 12 metre kare bir oda için 80 lik, 16 metrekare salon için 1,7-1,8 lik petek kullanmışlar. sizce petekleri de değiştirmeli miyim? Ve değiştirirsem
1) Salon => 16 M2 2) Mutfak => 11 M2 3) Koridor + Hol = 11 M2 4) Banyo 592*700 havlupan 5) 1. oda için => 12 m2 6) 2. oda => 10 M2