Şimdi Ara

Kombinin Sık Devreye Girmesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alarko Trendy Kombim var kombim yaklaşık olarak 30sn bir devreye giriyor. 7 saatlik tüketimi 4 metreküp. Aynı binada babamlar yaşıyor Alarko Siena kombi var.2,5dk bir devreye giriyor. ben ayda 10 - 15 günde 7 saatlik tüketim ile babamların bir ayda geceli gündüzlü yaktığı doğal gaz kadar yaktım 68 metreküp. Ev yeterince sıcak oluyor. 3 petek yanıyor. Ev ısınmasa ondan sık devreye giriyor derdim ama. Ev sıcak 25 derece falan oda ısısı.Sorun sizce nedendir.?Yada bir sorun varmıdır. Bence çok sık devreye girmesi bence norlmal değil.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kombinin Sık Devreye Girmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Kombiniz sık sık devreye giriyorsa bu, enerji israfına ve konforsuzluğa neden olabilir. İşte kombinizin sık devreye girmesinin olası nedenleri ve bunları nasıl çözebileceğiniz:

• Düşük Su Basıncı: Kombinizde yeterli su basıncı yoksa, sık sık aşırı ısınır ve devreye girer. Basıncı kontrol edin ve gerekirse su doldurun.

• Kirli Filtreler: Kirli su ve petek filtreleri, kombinin su akışını engelleyerek sık devreye girmesine neden olabilir. Filtreleri düzenli olarak temizleyin.

• Çok Sıcak Termostat Ayarı: Termostatınız çok sıcağa ayarlanmışsa, kombi daha kısa aralıklarla ateşleme yaparak hedeflenen sıcaklığa ulaşmaya çalışacaktır. Termostatı daha düşük bir sıcaklığa ayarlayın.

• Büyük Radyatörler: Çok büyük radyatörler kombinin kapasitesini aşabilir ve sık devreye girmesine neden olabilir. Radyatörlerin uygun boyutta olduğundan emin olun.

• Yetersiz İzolasyon: Zayıf yalıtımlı bir ev, kombinin daha sık çalışmasına neden olabilir. Evinizin yalıtımını kontrol edin ve gerekirse iyileştirin.

• Hava Cepleri: Peteklerde hava cepleri bulunması, su akışını engelleyerek kombinin sık devreye girmesine neden olabilir. Petekleri havasını alın.

• Arızalı Sensörler: Arızalı sıcaklık veya su basıncı sensörleri, kombinin yanlış okumalar yapmasına ve sık devreye girmesine neden olabilir. Sensörleri kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.

• Kombi Arızası: Bazı durumlarda, kombinin kendisi arızalı olabilir. Bu durumda bir profesyonelden yardım alın.

Kombiniz 4 dakikada bir ateşleme yapıyorsa veya sürekli ateşleme yapıyorsa, yukarıdaki nedenleri kontrol edin. Problemi kendiniz çözemiyorsanız, profesyonel bir teknisyene başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dönüş suyu baya soğuyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil çoğu kombide modülasyonlu pompa kullaniliyor. Modlsynlu kombi giden donen su sicakligi degerleri birbirine yaklastikca hizini kisiyor. Bendeki daikin %50 ye kadar dusuyor pompa hizi. Eski nesil pompalarda 3 kademe vardi 1. Kademe suyu cevirmeye yetmeyince 2 ye hatta 3 e aliniyordu hizi. Bizde bu olmadigi icin olan şu : dönen su biraz soguyunca kombi alev aliyor ama pompa hizi dusuk oldugundan kazandaki su cok hizli isiniyor ve ve tekrar duruyor. Bunun cozumu pompa minimum hizini bi %10-15 arttirmak. Emin olun dur kalk olayi tamamen ortadan kalkacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nafizozbek N kullanıcısına yanıt
    gardaş bunun için servise başvurmanız gerekiyor. kombim 10 saniye çalışıyor 3 dakika duruyor, petekler buz gibi derseniz ücretsiz ayar yaparlar. biraz ballandırın ama. bu ne biçim kombi iyi diye aldık kendini bile ısıtmıyor iade edecem vs. deyin. servislerin çoğu anasının gözü. bunun için para bile isteyebilirler yoksa
  • nafizozbek N kullanıcısına yanıt
    eksik bilgiler var,
    tamamen ısınan petek varmı
    mobil sistemmi, eski sistem boru mu var.
    filitre temizlemek için söktüğünüzde pislik varmıydı.

kombinin en sağdaki kalorifer dönüş suyu borusunun(büyük filitre olan boru) kombiye bağlandığı noktayı elinle tut,
    1. boru ısınmadığı halde kombi set değerine ulaşıyorsa
    a-petek derecesini çok az açtın
    b-tesisat kaynaklı sikülasyon çok yavaş
    c-kombi kaynaklı sirkülasyon yavaş
    2-boru ısınıyorsa reglaj ayarı yapılması gerekiyor
  • 'Benim demirdöküm aden kombi cok sık devreye girmesi 'Aynı sorun bende de arıza sonrası anakart değişti.Yeni kart takılınca kombi 5sn yam 45sn bekle tekrar yan mutfakta duramaz olduk.Ustalar filtre tıkalı dedi temizledik yok .

Eşanjör dediler temizledik yok 300tl gitti arastırıp gelek diye giden bir daha yok.

15gün internette gez akabinde parametre ayarları bozuk olduğuna kanaat getirdim.İnternette araştırma sonunda servis tamir kitapciğinı buldum.Okuyup söktüm kombiyi anakartta mavi ayar yerleri var ordan ateşleme süresini 255sn uzattım ve ilk ateşlemede vuff diye fazla ses geliyordu onu da kıstım düzeldi.Lazım olur diye yorumlara ayarları yazdım.Usta tam anlatamamış.

Kombi Tamir Kursuyoutube
    Kombi Tamir Kursu 0542 418 65 32
    https://www.youtube.com/watch?v=S3d32tGtX0U&t=200s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekniktime -- 16 Ocak 2023; 2:20:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.