Şimdi Ara

Kombilerde Yalanlar ve Gerçekler Mutlaka Okuyun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
10.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • silopya S kullanıcısına yanıt
    quote:

    Kolay gelsin.

    Kombime su yerine antifiriz koysam dahamı verimli + tasarruflu + uzun ömürlü olur?

    sorular
    peteğe zarar verir mi?

    yoğun olduğundan pompa yeter mi?

    özgül ısı değerlerinden sağladığım kar antifirize verdiğim paraya değer mi (3-4 teneke 30-40 lt antifiriz almam gerekir)

    direkt olmaz demesin kimse, kat kaloriferinde kullanıp olumlu sonuç alan duydum. açıklayıcı bilgiyle lütfen?

    Silopya yazalı 4 ayı geçmiş ama tecrübemi paylaşayım. 6 yıl önce kombi ve dairemi sıfır olarak kullanmaya başladım. Önce ki evimde eski bir kombi vardı. Tesisatta simsiyah ve pis kokan bir su dolaşırdı. Arada bir boşaltıp yenilerdim. Ama nafile. Şimdi bazı arkadaşlar tesisat suyunun değiştirilmemesi gerektiğini söyleyebilirler. Ama artık çamurlaşıyordu neredeyse. Ayrıca bazı petekler de tıkanıyordu.

    Yeni evime dönecek olursak. İki kutu şu arabalarda kullandığımız mavi antifirizden koydum sisteme. Banyodaki havluluğun üstündeki hava alma aparatını sökerek. Sonra tesisata su bastım. Tam 6 yıldır aynı suyu kullanıyorum. Yılda bir kez sudan örnek alıp bakıyorum. Hala pırıl pırıl. Ne bir pas, ne bir siyahlık. Contaları bozacağını iddia edenler var. Bu yıl da olmadı ama 7. yılında bozulacaksa bozulsun. Kombimin içinin de passız olduğunu tahmin ediyorum. 6 yıldır evime servis gelmedi.

    Antifirizle tasarruf konusu, kuyruklu alan. Ne alakası var. Antifiriz korozyonu önler. Kireçlenmeyi önler. Arabalarınızda da öyle değil mi? Radyatörde sırf su kullanıldığında her tarafı kireç ve pas kaplar. Kış gelir de antifiriz konduğu zaman her taraftan su kaçırır. Çünkü antifiriz, biriken kireçleri çözer. Başına gelenler bilir.

    Valla arkadaşlar ben denedim. Her şey yolunda. Başlangıçta kombim sıfırdı. Yani içinde pas, kireç birikmesi yoktu. Şimdi paslanmış, kireçlenmiş kombiye konursa ne olur? Orasını bilemem. Bildiğim tek şey var 6 yıldır tesisatım pırıl pırıl. Komple antifiriz koymak da akıllıca değil. Yoğunluğu farklı, genleşmesi farklı olacaktır.

    Kombim baymağın en basit kombisi dolcevita.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 31 Ocak 2014; 3:56:09 >




  • silopya S kullanıcısına yanıt
    kombi fabrikasında arge md yardımcısıydım
    o tersti yaptık %3 kadar zarar etti.baca sıcaklığımız 138 den 152 c ye cıkmıstı
  • Tamir'e gelen kombinin servis'i ücret almak için mi yoksa bilmediğinden midir bilmiyorum yaptırmadık,bu markanın servisinde çalışmış başka bir usta kombi'ci ufak fiyatlı olan arızayı çözdü,yoğuşmalı pek farketmiyor dedi,araştırmalarıma göre kısa zamanda bozulma ihtimali yüksek,çıkardığı masraflar dolayısıyla verimsiz ve getirisinden çok gideri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 7 Ağustos 2019; 19:9:41 >
  • yerli kombi yalanını yazmayı unutmuşsun

    hiç bir kombi yerli olarak üretilmiyor yerli olan yeri dış ve iç saçlarıdır :)

    diğer tüm parçalar italya ve alman malı

    ordan alıp burda montajlıyorlar üstüne %100 yerli üretim yalanını yapıştırıyor

    10 tane fabrika varsa 1 tanesi 1 parçasını üretmiyor

    üretmeden nasıl fabrika oluyor onuda bilmiyom
  • Genel olarak kombi yada ısıtma sistemleri hakkında fazlaca yanlış bilgi vermişsiniz düzeltme gereği duydum;

    oda termostadı bağlantısı garantisi
    Elektronik karta zarar verebileceği için bazı markalar haklı yada haksız olarak garanti dışı bırakabiliyor.

    oda termostadı uyumsuzluğu yalanı
    Her oda termostatı On-Off çalışmaz. Bazıları veri iletişimi ile çalışır bu tür termostat yada cihazlar diğerleri ile uyumlu değildir.

    ben istediğim marka termostadı kullanırım
    Kesinlikle haklısınız. Markalara ait termostatlar ile aynı özelliği taşıyan oem ürünler neredeyse üçte bir fiyatına temin edilebilinir.

    modülasyon gerçeği
    Oda termostatlarının genel olarak amacı tasarruf ve konfordur. Fakat bunların çok çeşitleri vardır. Alacağınız termostatta dış hava duyargası yada benzeri aksesuar mevcut ise çatır çatır modülasyon yapar.

    başka bir yalan alev boyu otomatik ayarlanır;
    Alev boyu otomatik ayarlanmayan kombiler 25 yıl önce ülkemize gelen ilk serilerdi. Baymak, Buderus, Baykan, Vaillant.. Şuan hangi marka olursa olsun eğer kombinizin üzerinde sıcak su ayar düşmesi varsa alev boyu otomatik ayarlanıyordur..

    sıcak su kullanımı alev alev gelen su gerçeği;
    Üretici firmaların kılavuzlarında sıcak su ısıtma litresi ve gücü bellidir. Yaz aylarında musluğunuzdan 4-5lt/dk su akıyorsa ve cihazınızın gücüde fazlaysa dereceyi en dibe çekseniz bile musluktan akan su elinizi yakacak kadar sıcak olacaktır.

    yoğuşmalı kombi yalanı
    Hermetik cihazlar %93 Yoğuşmalı cihazlar %98 verimle çalışır ve sadece belli derece aralıklarında. %108 olayı biraz satış politikasına giriyor fakat cihazları enerji sınıfına sokarsanız iyi bir yalıtım ve termostat gibi aksesuarlarla faturanızı %30 kadar düşürebilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.