Şimdi Ara

kombi yanmadığı halde petekler sıcak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
75.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sayın üstadlar,,benimde sorunum peteklerin ısısından ama kombiden değil,,gündüz 21c yakıyorum,akşam yatarken 19c alıyorum,salonu kullanmadığımdan dolayı,term vanalarını tam kısıyorum,yatana kadar sorun yok hepsi soğuk,,sabah 21c alınca kapalı olan salon petekleri açıkmış gibi diğer oda sıcaklığına geliyor,,bir müddet sonra kendi kapatıyor ve sıcak su girişi kesiliyor,normal soğuk oluyor,nedeni nedir acaba,,ve çaresi,,teşekkürler,,
  • Kombi ustası bu soruyu görmediniz heralde cevaplayabilirmisin,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombici06

kombin çok güzel ferrolinin en çok satan ve tutulan kombisi. bu cihaz tek eşanjörlüdür onun için bu modelde 3 yollu vana olmadığından bu tarz arızaları yaşamassın şanslısın yani. senin sorunun banyo veya bulaşıkta sıcaksu aldığın zaman kombinin kalörifer devresine giden suda kaynama olmamaması için kombi otomatik olarak pompayı çalıştırarak peteklere su göndermek zorundadır.aksi halde kombideki su aşırı ısınmadan dolayı kombiyi patlatabilir.bu gayet normal bir durum endişelenecek bir durum söz konusu diil. tek eşanjörlü cihazların hepsi aynı yazılıma sahiptir. yani kombi yandığında hem kullanım suyunu ısıtırken kalörifer borularıda yanyana geçtiği için onlarda ısınır ve eşanjörde bir sıcaksu yığılması oluşur kombinin bunu peteklere göndererek kombiyi rahatlatması gerekiyor onun içinde pompayı en alt devire alarak çevirmeye başlar ve kombinin su kaynatmasını veya patlamasını engeller inşallah anlaya biliceğin seviyede anlatabilmişimdir sevgiler.

uSTAM MERHABA 2007DEN BERİ ECA CONFEO PREMIX KULLANIYORUM. KOMBİMDEN ÇOK MEMNUNUM. 1 GÜN ÖNCE GECE 35TE KALORİFERLERİ YKTIM AMA SABAH TEKRAR SIFIR KONUMUNA GETİRDİM. BUGÜN KALORİFER SIFIRDAYKEN PETEKLER ISINMIŞTI. HANIM SICAK SUYU KULLANIRKEN OLDU BU DURUM. SICAK SU KULLANIMI KESİLİNCE TEKRAR PETEKLER SOĞUDU. 3 YOLLU VANA DA PROBLEM OLABİLİR Mİ?ACABA SERVİS ÇAĞIRSAM MI? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

• kombici06 kullanıcısına yanıt

Abi merhaba benimde kombi peteği kapalıyken bi baktım petek cayır cayır göstergeyi kontrol ettiğimde 60 lara kadar çıkmış ama derece dediğim gibi kendi yükselmiş şarteli indiriyorum tekrar kaldırıyorum düzelmiyor hala aynı neyden olabilir ? Şuan sıcak suyuda kullanamıyorum şarteli kapadım açılmasın petekler diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glnrdmn G kullanıcısına yanıt
    servisi çağırman lazım. senın yapabılecegın bir şey yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.