Şimdi Ara

KOMBİ KULLANAN FORUMDAŞLAR:'TASARRUF YÖNTEMLERİMİZİ' PAYLAŞIYORUZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bence kombi hava almayacak şekilde kapatılmamalı yani ne kadar temiz hava alırsa hatta soğuk hava alırsa yanma o kadar kaliteli yani verimli olacağı için az gazla çok ısı elde edilecektir, soğuk hava olayına gelince hava soğudukça birim hacme düşen oksijen miktarı çoğalır soğuk havada moleküller birbirine daha yakındır.

kombiniz dışarıda ise sopuk gören sıcak suların geçtiği boruları bir yalıtım malzemesi ile kaplamak faydalı olacaktır, bu şekilde evin dışında çalışan bir peteğin vanasını kapatmış kadar tasarruf sağlarsınız, evin içindeki borulara yalıtım yapmanız mantıklı olmayacaktır zaten boruların ısıttığı tabanlar veya ev içindeki duvarlar sonuçta evi ısıtacak ısı yine evin içinde kalacaktır, petekler ile duvarlar arasına yalıtım malzemesi koymak pek bir işe yaramayacaktır petekler aşağıdaki soğuk havayı alır yukarıya biraz daha ısınmış olarak verir, yani yandan pek bir ısıtma sağlamamktadır, ancak evin dış duvarlarına bakan peteklerde yalıtım malzemesi koymak hissedilir derecede olmasada tasarruf sağlayabilir. bazı vanaları kısıp bazılarını açmak şöyle olmalı: evin içinde fazla ısınan odalardaki vanaları biraz kısarak fazladan enerji harcamayı önlemektir mantık bunu deneme yanılma yöntemi ile yapın bazı vanalar çeyrek tur döndüğünde bile aynen ısıtmaya devam ederler daha az çevirmeniz gerekebilir, sizin kombiye en yakın odanız zaten çok iyi ısınmıyorsa o peteğin vanasını kısmak hiçde mantıklı olmayacaktır. amaç ısının ulaşmadığı odalara ısının ulaşması için diğerlerini kısmaktır.

banyolarda havalandırma menfezleri bulunur genelde pek ısınmazlar fazla hava alırlar bu soğukluğun evi soğutmaması için banyo ve tuvalet kapıları kullanılmadığı zamanlarda kapalı tutulabilir.

şimdilik aklıma takılanlar bunlar, bu arada merak ettiğim birşey var lütfen iyi bilenler cevaplasın: kombilerdeki yanmış gazın atıldığı borular dikkat ederseniz çift katman. birinci katmandan tamam kesin kirli hava dışarı atılıyor peki diğeri ne işe yarıyor acab kombinin yanmada kullandığı hava ordan mı alınıyor? eğer oyle ise kombileri havalandırmak kombilerin bulunduğu yeride menfezleri açık tutarak o odayı soğuk tutmak tasarruf için mantıklı olmayacaktır zira herkesin ocakları artık otomatik bir gaz kaçağında zaten anında kapanıyorlar.

• bu arada biraz araştırdım bizim kullandığımız (borusu çift katman olan kombiler) iç kısmındaki boru kirli gazı dışarı atıyor dış kısmındaki boşluk ise dışardan temiz hava alıyor, yani kombi bulunduğu ortamdan değilde bu boru sayesinde dışardan temiz hava alıyor ancak yinede tıkanma buzlanma vs olaylarına karşı kombinin havasız ortamda bırakılmaması iyice kapatılmaması gerekiyor. bir arkadaşım özel mesaj atmış ben balkonu katatacağım kombi balkonda bir faydası olmazmı diye, sms onayım mı ne yokmuş özelden cevaplayamadım burdan yazayım, kombinizden dağılım yapan borular çıplakta duruyorsa balkonu kapatmanız biraz olsun fayda sağlayabilir o boruların yaydığı ısı dışa kaçmamış olur en azından balkonunuz biraz olsun ısınır ve balkona bakan odalarınızda artık daha fazla ısınır.
  • Takip..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

bu arada biraz araştırdım bizim kullandığımız (borusu çift katman olan kombiler) iç kısmındaki boru kirli gazı dışarı atıyor dış kısmındaki boşluk ise dışardan temiz hava alıyor, yani kombi bulunduğu ortamdan değilde bu boru sayesinde dışardan temiz hava alıyor ancak yinede tıkanma buzlanma vs olaylarına karşı kombinin havasız ortamda bırakılmaması iyice kapatılmaması gerekiyor. bir arkadaşım özel mesaj atmış ben balkonu katatacağım kombi balkonda bir faydası olmazmı diye, sms onayım mı ne yokmuş özelden cevaplayamadım burdan yazayım, kombinizden dağılım yapan borular çıplakta duruyorsa balkonu kapatmanız biraz olsun fayda sağlayabilir o boruların yaydığı ısı dışa kaçmamış olur en azından balkonunuz biraz olsun ısınır ve balkona bakan odalarınızda artık daha fazla ısınır.

tşkler. tam benim istediğim şey. ön cephem çok geniş ve balkon ön cephemin büyük kısmını kaplıyor.otrma odam ve salonum var ön cephede. ayrıca ön cephem boş olduğu için çok rüzğar alıyorum.

• sizin için çok iyi bir yalıtım olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

sizin için çok iyi bir yalıtım olacaktır

ısıcam konfor diye bi meret varmıs. camlarını değiştircek arkadaşlara mutlaka baksın
    hem kışın soğuğu yazında sıcağı engelliyormus. daha kurulmadı kurulunca burdan paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogandd -- 29 Aralık 2011; 18:09:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.