Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (701. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.660
Cevap
320
Favori
1.501.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    confort modu doğrudur, düğmeyi en sona çevirip sonra istedğin yere getirirsen istedğin sıcaklığın 5 derece fazlasına kadar kullanım suyunu ısıtır ortalama 3 dkda kontrol yapar -5 derece soğumuşsa çalışır +5de durur. confort modunda kombi anlık sıcak su kontrol etmez, vaillantta kaç bilmiyorum ama 3 dk bir kontrol yapar ve ona göre sıcak su hazırlar yani musluğu açtığın an ile kombinin comfort modunda su hazırlaması çalışmaya başladığı anda denkgelirsen devamlı çalışır bekleme modunda denkgelmişsen kombinin içindeki su soğusada dahi comfortdan dolayı sıcak su alamazsın. o yüzden bazen çalışıyor bazende çalışmıyor gibi hissediyorsun.
    sıcak suyu normal alamamanın sebebi akış turbininden kaynaklı eğer 3 yolluda sorun olsa comfort modundada sıcak su alamazsın, 3 yollu arızalansa kombi comfortta devreye girince peteklerin tamamı 60-70 dereceye çıkar. akış turbinini değiştirmek çok basittir ama bazen çok zordur, hele hele seninki gibi 15 yıllık olunca parça bloka kaynıyor. servis çağır.
    NOT; KIŞ MODUNDA COMFORT MODUNUN HEMEN HEMEN HİÇ Bİ ANLAMI YOKTUR.

• Alttan ısıtmalı evimizde 5 yıldır baymak kombi kullanıyoruz.Fakat kombi her yıl arıza veriyor gelen servis suçu tesisata atıyor ve ücretli tamir ettiriyoruz.Kendilerine komple tesisat temizliği de yaptırdık kombi yine tıkanma pompa arızası veriyor.Ayrıca apartmanda su kireç önleyici sistem olmasına rağmen kombi parçası kireçlenmiş yine arıza verdi.Servis ücret istiyor.Bıktık usandık. Bize ne tavsiye edersiniz yeni kombi de dahil.
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    alttan ısıtmalı tesisatlarda oksijen bariyerli boru kullanılmadığı zaman sürekli olur, eğer oksijen bariyerli olsa başınıza bunlar gelmeyebilir, eski tip boru tesisatına göre 20-40 kat daha fazla boru kullanılıyor ve bu çok ince daha olduğu için boruların yapısı gereği içine oksijen giriyor ve suyun içindeki partiküllerin ve ağır metaller çamur yapıyor. gelelim hali hazırda olanı şeyleri kullanmaya. kalorifer tesisatına imkanınız varsa temizken en az 2 litre koruma sıvısı koyun, imkan yoksa kirlide olsa koyun, kullanım suyundan kaynaklı kireçlenmeyi önlemek içinde kullanım suyunu ılıştırma yapmadan kullanacağınız sıcaklığa ayarlayın çünkü sudaki kireç 50 li derecelerde sudan ayrışır ve metala yapışır normalde 43-45 iyidir, tecrübe ederek ayarlayın
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim hocam. Bugün yakınımızda bulunan kombici ustayı çağırdık durumu izah ettim, aynı kombiden abimde var ve aynı sorun geçen yıl onda olmuş bu usta tamir etmiş, usta bizi tanıyormuş ortak arkadaşımızda varmış, sağolsun orijinal akış türbini varmış elinde 2dk da taktı gayet düşük ücrete halletti. Şuan süper çalışıyor.
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    İdee servis tip b arızası veriyormuş evde. Sorun ne olaki
    Kombi üzerindeki ışık kırmızı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ehlisafa kullanıcısına yanıt
    arızanın içeriğini kendi tespitiniz şeklinde değilde bizim yardımcı olabileceğim şeklinde söylerseniz yardımcı olabiliriz, yani kırmızı ledin yanma sayısı. 6 çeşit ana hata kodu var, bu hata kodlarıda kendi arasında biçok sebebi olabilir ve öyle kolayca ledlerden arıza tespit edilemez. bi hata kodu birbiriyle alakası olmayan parçaların birisinde arıza var demek oluyor oyüzden servis bakmalı, tabi basit su doldurma işlemi falan değilse
  • Merhaba, eski tip mavi kapak alarko serena kombi sıcak su çok dengesiz bir kaynar bir soğuk. Kombiyi takip ediyorum, sıcak su açıkken led lamba 80 geliyor kombi duruyor su soğuyunca tekrar çalışıyor. Hararet yapıyor sanırım.Bu da suda dalgalanma yapıyor.
    Kalorifer çalışmasında sorun yok ama.
    Sıcak su ntc değiştirdim ama sorun düzelmedi. Ntc su sıcaklığını ölçmüyor, dışardan kablonun ucuna başka ntc bağladım, sıcak suyu açtım kombi gene 80 çıktı ve durdu.
    Eşanjör temizliği mi gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • magellan74 M kullanıcısına yanıt
    eşanjör temizliği ve gaz ayarı, serananın eşanjörü sökmesi zor olabilir. kombici bulman gerekebilir. kullanım suyu kumanda düğmesindende yapma ihtimali azda olsa var
    Hızlı cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
    Bugün eşanjörü söküp porçöz koyacağım bakalım.
    Eşanjör temizleyip sorun düzelmezse neye bakmam gerekir.Yeni eşanjör alıp denemem gerekir mi.
    Baca fan motorunda da ses var onu da temizleyeceğim. Ama peteklerde sorun yok kalariferde Isı sabit kalıyor.

• İyi forumlar.
    Arkadaşlar evimde Demirdöküm Neva kombim çok sorunlu. Sıcak su neredeyse hiç gelmiyor. Gelmesi için bir iki tane musluğu sıcak konuma getirip 5 dakikadan fazla bekliyorum belki öyle geliyor. Gelince de sıcak su 5 dakika ise 5 dakika da soğuk su geliyor. 3-4 ay önce servis çağırdım müşürü değişecek dedi 150 lira civarı bir paraya değiştirdim. Ancak yine aynı sorun. Evin konumu ve yalnız yaşamam sebebi ile petekleri kullanmıyorum ancak misafir geldiği zaman açıyorum orda da sorun aynı 5 dakika ısınıyor sonra yine soğuk. Ve genel olarak F04 hatası veriyor. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum şu parasızlıkta kombiyi değiştirmeyi bile düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar . Ferroli kombinin eşanjörü 7. Senede evde basınç düşürücü takılı olmasına rağmen delindi. Servis 1700 TL. Masraf çıkardı. Sikayetvar.com sitesinde yaptığım araştırmaya göre bu arızanın kronik olduğunu gördüm. 7 senede kombi çöp oldu yani. servis 400 tl ye kaynak yaparız dedi ama güvenmedim. galiba yenisini alacağım.

BOSCH Condens 2000W
    Buderus GB 012-25 kw Basic Plus
    Vaillant ecoFIT Start VUW 246
    Eca Proteus Premix 24 Kw

hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutbaran -- 15 Nisan 2020; 19:56:1 >
  • umutbaran kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun ana eşanjör mü delindi?öyleyse ana eşanjör de şebeke basıncının işi yokki ?Tabi çift eşanjör lümü cihaz?Plaka eşanjör var mı?

• Paco de Lucia kullanıcısına yanıt
    benzer sorun ilk kombimde vardı.Gaz valfine ayar yapılmamış olabilir.Kombiyi de müteahhit in tesisatçıları takmış bizede kimse dememişti servis açılışı yapsın diye öyle kullandık.Sonra birkaç kere servisi geldi hatta 1 yıl geç açıldı garantisi ama sorun çözülmemişti.Sonra klima takılıtken arkadaşa dedim anlarmısım diye geldi baktı 2 dk abi buna gaz ayarı yapılmamış dedi yaptı değiştirene kadar mükemmel stabilete de kullandık.Usta değilim anlamam ama bir ihtimal yani.Piyasa da işten anlayan usta bulmakta zor yani.

https://kombitamircisi.com.tr/demirdokum/atron/f04/

gb012 yarı yoğuşmalı diye biliyorum.

Condens 2000 giriş seviyesi galiba buda yarı yoğuşmalı

Vaillant özelliğine göre pahalı ,sağlam ama bozulursada maliyeti yüksek diyorlar.

eca nasıl bilemem ama şuan baymak ın 7 yıl garanti kapmanyası varmış değerlendirebilirsiniz.Duo tec güzel model.Ben de 1 ay önce kadar değiştirdim dolaba sığsa alabilirdim servisi de tanıdıktı ama ben bosch 2300 aldım memnunum ama aklım warmhaus enerwa 24 te en kötü ewa 24 te kalmadı da değil.araştırabilirsin warmhaus güzel marka.

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

gb012 yarı yoğuşmalı diye biliyorum.

Condens 2000 giriş seviyesi galiba buda yarı yoğuşmalı

Vaillant özelliğine göre pahalı ,sağlam ama bozulursada maliyeti yüksek diyorlar.

eca nasıl bilemem ama şuan baymak ın 7 yıl garanti kapmanyası varmış değerlendirebilirsiniz.Duo tec güzel model.Ben de 1 ay önce kadar değiştirdim dolaba sığsa alabilirdim servisi de tanıdıktı ama ben bosch 2300 aldım memnunum ama aklım warmhaus enerwa 24 te en kötü ewa 24 te kalmadı da değil.araştırabilirsin warmhaus güzel marka.
    teşekkür ederim. Ferroli Domitech F24 - 32D modeli . eşanjör tipini bilmiyorum . servis eşanjör delik dedi sadece . en fazla 40 derecede çalıştırıyorum nasıl delindi dedim. bazen basınçtan da delinir dedi o yüzden şebeke basıncınını söyedim. Dediğiniz markaları inceleyeceğim.

Bu arada internette yan sanayii galiba eşanjörler var 600-700 TL. civarında. Bunları taktırsam sorun olur mu? Evi su basmasın sonra.

Şikayetvar da eşanjör aratınca şikayet sayısı :

Ferroli :131
    Buderus :71
    Baymak :62
    Bosch :49
    Viesmann:35
    ECA :17
    Vaillant:16

sanırsam bu şikayet normal hocam.

http://kombiparcafiyati.net/ferroli-domitech-f24-ana-esanjoru
    Ferroli Domitech F24 Ana Eşanjörü
    https://kombiparcafiyati.net/ferroli-domitech-f24-ana-esanjoru

sizin kombide tek eşanjör var ve yapısı alüminyum gibi dayanıksız bir malzeme.Birde yapısı gereği sıcak su da aynı eşanjörde ısıtılıyor.Çift eşanjörlü denilen kombilerde sıcak kullanım suyu plaka eşanjör denilen parça da ısıtılıyor.Bu parça da kombi petek suyu parça dan geçilirerek ısıtılıyor.Yani suyu suyla ısıtma mantığı.Kireçlenme vs olursa da plaka eşanjörde oluyor.

bence Internetten ucuza alabilirseniz alın usta ile anlaşın .Yalandan kim ölmüş dayım kombici parçayı gönderecek falan sallayın gitsin yoksa bu kombiden kurtulun derim.

eşanjör arıza istatistiği yanlış hocam.Yani eca veya vailant az olması pazar payı ile alakalı,
    Aynı şekilde viesman en kaliteli markalar arasında .

bosch buderus zaten aynı.Ama en çok satan modeli gb012 ile gb062.Birde buderus Bosch alimünyum silisyum alaşım silindirik kazan kullanıyor.Tüm ustaların tabiri taş gibi kazan deyimi yerindeyse diyorlar yani.

Ama şuan birçok üretici sermeta denilen bir marka kullanıyor.

http://kombiparcafiyati.net/ferroli-domitech-f24-ana-esanjoru
    Ferroli Domitech F24 Ana Eşanjörü
    https://kombiparcafiyati.net/ferroli-domitech-f24-ana-esanjoru

bosch buderus dışında artık çoğu üretici kendi eşanjör tasarımı argesiyle uğraşmıyor.Bosch un sebebide buderus u satın almasıyla 400 yıla yakın bir döküm tecrübesi ve patent lerini de alması
    https://sermeta.com/tr/biz-kimiz/

Teşekkürler. Baymak idee kombi
    Sağdaki ışık yeşil. Soldaki ise turuncu iki defa yanıp sönüyor sonra 10 saniye kadar sönük tekrar 2 defa yanıp sönüyor 10 saniye devam bu şekilde
    Servis tip b diye oda termostatında gözüküyor anahtar işareti ile birlikte
    Ama kombi normal çalışıyor şu anda
    Su ısıtıyor ev ısınıyor
    Bilemedim durum ne
    Dediğiniz gibi servis çağıracağız belki.
    Bu arada kombiyi açıp kapattım Reset yaptım durum aynı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi forumlar Alarko Harmony kullanıcıyım bugün fark ettim kombi kış modun da 35 derece de yanıyor 5 dk içinde 3 kere ateşleme yapıyor önceden böyle değildi Ankara da kombi için önereceğiniz usta var mı (Keçiören)

• Paco de Lucia kullanıcısına yanıt
    Kullanım suyu ile alakalı bir sürü sorun olabilir. Sadece kullanım suyu sensöründen kaynaklı olmayabilir. Neva kombi kullanım suyunda 4-5 saniye gecikmeli çalışır. Yani musluğu açtıktan 5 saniye sonra kombi harekete geçmiyorsa akış turbini sorunlu, hatirekete geçiyor fakat ekranda 70 ve üzeri derece yazıyorsa ntc arızalı, alev oluşuyor fakat alev boyu yükselmiyorsa gaz valfi arızalı(nadiren kart), alev oluşuyorken anlık sönüyorsa gaz valfi yada kart(genelde ekranda anlık sönme olur yeniden başlar, alev oluşuyor 4-5 saniye sonra alevin şekli bozulup sönüyorsa baca çıkmış, alev oluşuyor fakat çakmak çakmaya devam ediyor ve ekranda alev simgesi görünmüyorsa kart arızalı yada iyon çubuğu pozisyonu hatalı. . . . . . . .
    Su ısınmama sorunların peşinde F04 arızası varsa kart, gaz valfi, iyon çubuğu/trafosu

• 
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.