Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.261
Cevap
313
Favori
1.447.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Efsunger hissi kullanıcısına yanıt
    Fizik kurallarına göre petek çıkış vanası muhtemelen alt vana bir yanlışlık olmamışsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sayın aliance21 verdiğiniz cevap için uzun zamandır forumu takip etmiyorum yeni gördüm sağolun tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kombiyle ilgili sorunum var. Yazın bu hatayı 1-2 haftada bir almama rağmen, kışın kalorifer çalışmaya başlayınca çok sık almaya başladım. E05 hatasına baktığımda:

    quote:

    E05 Arıza Kodu Çıkış suyu sensör arızası.
    Çözüm Kalorifer çıkış suyu sensöründe sorun olabileceğini bildirir. Bu arıza durumunda kalorifer sensörü arızalı olabilir, sensör boruları nem yapmış olabilir ya da sensör bağlantılarında bir sorun olabilir. Arıza ancak yerinde teşhis edilerek çözümlenebilir. Bu yüzden önerimiz uzman yardımı almanızdır.



    karşıma çıkıyor. Sorunu kısaca şöyle açıklayayım; Sıcak su ve kalorifer açıkken, banyo yaptığımızda, 1-2 banyodan sonra cihaz arıza durumuna geçip, E05 hatası veriyor. Şalteri indirip, soldaki sıcak su butonunu ingiliz anahtarı konumuna getirip, kalorifer butonunu da off/reset konumuna getirip açıyorum ve hata devam ediyor. 10-15 dk komple kapatıp bekliyorum, ondan sonra açtığımda düzeliyor ancak sıcak su kullandığımızda bir süre sonra yine aynı hatayı alıyoruz. Ben de şu anda sıcak suyu kapadım, sadece kaloriferi açtım ve bu şekil sorun vermiyor. Sanki sıcak su açıkken bir şey çok ısınıyor ve soğuması gerekiyor. Soruna bakınca NTC değiştirmek gerektiği gözüküyor. Arçelik servisinden usta geldi, fanı temizledi ve yağladı. Proastat'a giden kabloyu temizledi ve birkaç gün düzgün çalıştı ve sorun yine başgösterdi. Usta NTC'yi de değiştirdi ancak sorun devam ediyor. Yine söyleyim, kalorifer ile ilgili hiç bir sorunum yok. Sorun sıcak suyu açınca oluyor. E05 hatası aldıktan sonra, kombiyi komple birkaç dk kapatıp açtığımda sorun düzeliyor. Sanki bir parça çok ısınıyor ve soğuması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 19 Ocak 2020; 2:13:10 >




  • Selamlar. Baymak Luna5 kombimiz var. Oda termostatiyla kullaniyorum. Bar ayarini 1.5 yaptigimda kombi yanarken bar 3 seviyesine cikiyor ve su damlatiyor. 65 derecede ayarli kombi bu arada. 1.5 altinda da birakirsam bu sefer 0.5 civarina dusuyor. Hatta ariza kodu uyarisi veriyor. Bari yukseltince calismaya basliyor. Bu neden oluyordur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myfranco kullanıcısına yanıt
    Baymak kombilerde İki çeşit arıza kodları var. Kalorifer sensörünü sökersin E31 veriyorsa bi grup, E05 veriyorsa diğer grup.
    Sensörü değiştirmeden önce soketini sökünce E05 verdiyse ve sensör değişiminden sonra E05 devam ediyorsa soket/kablo veya kart, ama bu kombi bu arıza grubu değil baca arızası olan E05 grubu kombilerden sanırım. Fan temizlendiği halde arızaya geçiyorsa kart arızalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 19 Ocak 2020; 11:50:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 litre genleşme tankı o sıcaklıkta kullanmaya gelmez. Kullanmasanda zaten patlama zamanı gelmiştir. Tankın değişmesi gerekebilir. Patlamamışsada zaten hava tutmaz kısa sürede havasını kaçırır.
    Kısaca. Tank ve emniyet ventili değişmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baymak ecos kombiye yetkili servis bakım yaptı. 80 m2 yeni bina izolasyonlu evde hiç kapatmadan 32 derecede yanıyor kombi. Ev 22.5 derece ve 20 m3 günlük gaz tüketiyor. 800 tl fatura gelmiş! m3 hatırlamıyorum ama geçen yıl bakım yapılmadan 200ü geçmiyordu faturamız.
    Bu tüketim problemi neden kaynaklanıyor olabilir? Çözüm öneriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dabu D kullanıcısına yanıt
    gerekli bina yalıtımı vede oda termostatı taktır
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Baymak larda bacada bir contadan bahsediliyordu sorun bu olabilirmi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dabu D kullanıcısına yanıt
    yeni bina ve 32 dereceyle ev 22.5 derece oluyosa valla bravo bence yalıtımınız iyi.Kombiyi daha yüksek sıcaklıkda yakıp termostat takdırmanızı öneririm.
  • ayavas kullanıcısına yanıt
    Hocam Baymak servis pazar günü çalışmıyor diye armuttan teklif istedim problemin çözümü için. Mertoğlu Teknik diye bir firma geldi. Bahsettiğiniz o pulu da sordum. Modülasyon problemi olabilir mi dedim. Pompası bozuk, petek bakımı yapılması lazım o zaman düzelir dedi. 800 lira para aldı bu işlemlere. Akşamdan sabaha 10 m3 yakmış yine. Dolandırıldık resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    Evet bina 5 yıllık ara kat çok iyi yalıtımı. Hiç yakmadan 20 derece oluyor. Bebek var diye yakıyoruz ama böyle giderse 1000 tlyi geçecek bu ay fatura. Honeywell t3r oda termostatı sipariş ettim yorumlara bakarak. Umarım çözülür.
    Bu kombide bence bir problem var ama benim bu dolandırıcı servisler yüzünden ev sahibine söyleyecek yüzüm kalmadı son 6 ayda adam 1500 tl para harcadı bu dandik kombiye. Hala çözüm yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Ariston Egis model kombide sıcak suyu açtığımızda kombi ateşleme yapmıyor. 5-6 defa aç kapa yaparsak bazen çalışıyor. Çalıştığında da basınç göstergesi titriyor ve hafif bir pat pat sesi var. Bildiğim kadarıyla akış şalterinden gelen kablonun su açıldığı zaman kısa devre göstermesi gerekiyor. Ama ölçtüğümde tam bir kısa devre göstermiyor, kesik kesik bir sesi veriyor. Arıza akış şalterinden veya okuyucusundan kaynaklı olabilir mi? Bir de anakart üzerindeki akışı kontrol eden röle var. Bu röle de sık sık bozuluyor. Yine röle mi arızalanmıştır acaba? Bir servise sordum eşanjor değişmesi gerekli dedi ama bana çok mantıklı gelmedi. Bu arada peteklerin ısınmasında bir problem yok.
  • Aynı sorun benim kombidede vardı genleşme tankına hava basılması lazım tankta sorun varsa değişebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derrreci D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Dün hallettim hocam tankta hava kalmamış. Hava bastım ve düzeldi.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Kombi Arçelik DGD 20 HK. E05 için kalorifer sıcak su sensörü diyor. Ancak bunlarda tek sensör var bildiğim kadarıyla. Bir de sıcak suyu 35-36 derece açarsak sorun olmuyor. MAlum bu havalarda ılık oluyor o zaman. 43-45 derece açınca hata veriyor bir süre sonra.Kaloriferde hiç sorun yok, gayet güzel ısıtıyor. Sıcak su 35-36 derecede tutunca da sorun yok. Yıkanmak için 43-45 derece yapınca arıza veriyor bir süre sonra. Kaloriferi kapatıp 30-40 dk bekleyip, sıcak su açarsak genelde arızasız yıkanıyoruz.
  • myfranco kullanıcısına yanıt
    baymak ürettiği için baymak demiştim. baymağın ürettiği kombilerde kesin teşhis için ntcnin soketini sök veya ısıttığın zaman e05 arızası verecekmi. kartın görüntüsü tamamen aynı olmasına rağmen arıza kodları farklı ve ısı düğmelerinin yerinin farklı olduğuna rastladım. kullanım suyunun 45 derece olması için kalorifer suyunun 55-65 derece olması gerekiyor. bazen ntclerde bu derecelerde devre kesme olayı olabiliyor, fakat ntc değişti demiştiniz, ya yeni takılan ntcde bozuk yada başka bi sorundan dolayı bu arızayı verebilir yada soketleri sökülüp dikkatlice incelenmeli. ntc sol kol çıkış borusu üzerinde olduğundan kombi ısınınca su akıtıyor olabilir(sökülen ntcde kireçlenme falan varmıydı) veya limit sensör tam bozulmamışsa bazen tuhaf arızalara neden olabiliyor
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Harika bilgiler verdiniz çok teşekkürler.

    Önce NTC'yi çıkartıp, sonra da onun soketi sökelim diyorsunuz doğru mu anladım?
    43-43 derecelerde de hata veriyor ancak kaloriferi kapatıp 15-20 dk bekleyip öyle giriyoruz banyoya. Kalorifer açıkken daha çabuk veriyor arızayı.
    Su akıtmaya baktık, nem bile yok kombinin altında.
    NTC'de kireçlenme yoktu. Ucunda hafif bir renk değişimi vardı. Ciddi bir şey görmedik eski NTC'de.
    Limit sensör olayına bakalım.
  • myfranco kullanıcısına yanıt
    dur bakalım
    siz hangi ntc değiştirdiniz. ucunda denk değişimi falan olmaz, ana eşanjör çıkışında sol boru üzerinde boru üzerinde geçme şeklinde olur. blok üzerindeki kullanım suyu sensörü. onun arıza kodu e6
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    dur bakalım
    siz hangi ntc değiştirdiniz. ucunda denk değişimi falan olmaz, ana eşanjör çıkışında sol boru üzerinde boru üzerinde geçme şeklinde olur. blok üzerindeki kullanım suyu sensörü. onun arıza kodu e6
     KOMBİ ARIZALARI BURAYA

    Bakınız bunu değiştirdik. Ona da ince bir soket girdi usta.

    çıkan parça tam olarak bu:

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA KOMBİ ARIZALARI BURAYA KOMBİ ARIZALARI BURAYA

    Bir de bu kombilerde baktım, 2 sensör gözükmüyor. Sadece NTC gördüm kullanım klavuzunda. Tam model Arçelik DGD 20 HK kombinin modeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 20 Ocak 2020; 23:9:58 >




  • 
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.