Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (339. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.608
Cevap
319
Favori
1.498.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Qklavye

bosch eurosmile kombi var.3 gün fişe takılı değildi.Bugün taktım ve üçgen arıza lambası ile 60 derece ışığı yanıp sönmeye başladı.Daha önce kartı tamir olmuştu acaba gene mi arızalandı kart?

gaz açıksa cihazı resetlediysen elk kart veya diğer komponentler arızalı
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal_jackal

Sayın dryman72,
    kombiden fazlaca çekmiş bir kişiyim ama usta değilim. O yüzden su almasını nasıl durdurabileceğinizi bilmiyorum Lakin su aldığından emin misiniz? Yani basınç, su aldığı için mi artıyor yoksa arkada yer alan ismini bilmediğim bir depodaki hava basıncı mı azalmışta ondan mı değişiyor. Su aldığını kesin olarak tespit edebiliyorsanız nasıl düzeltileceği hakkında bir bilgim/fikrim yok ama vanayı o kadar sıkmanıza rağmen hala basınç oyunuyorsa depoyla ilgili olabilir. Bizim kombide de sürekli basınç değişimi vardı, servis geldi ve depoya hava bastı şimdilik basınç oynamıyor. Hava bastıktan sonra eğer basınç düşerse su kaçağındandır dedi ancak arkadaki deponun havası tam olduğu halde basınç yükselirse, depo gidiktir ve deponun değişmesi gerekir dedi. Yani 3 yollu vana grubunun değişiminin üstüne bir de depo değişecekse kombiyi değiştir daha iyi dedi. İkisi yaklaşık 600-700 TL tutar dedi.

Bu yazdıklarım tecrübi bilgiler olup bu seçeneği de değerlendirmeniz adına yazılmıştır.

Sorunuzu forumdaki ustalar daha iyi değerlendirir.
    Umarım herşey yoluna girer.
    İyi bayramlar

Kesinlikle kendi kendine su aldığına eminim, özelliklede sıcak su kullanımı sırasında alıyor. Aldığı suyu petekten boşaltıyorum basınç normale dönüyor ve süreç şimdilik böyle devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dryman72

quote:

Sayın dryman72,
    kombiden fazlaca çekmiş bir kişiyim ama usta değilim. O yüzden su almasını nasıl durdurabileceğinizi bilmiyorum Lakin su aldığından emin misiniz? Yani basınç, su aldığı için mi artıyor yoksa arkada yer alan ismini bilmediğim bir depodaki hava basıncı mı azalmışta ondan mı değişiyor. Su aldığını kesin olarak tespit edebiliyorsanız nasıl düzeltileceği hakkında bir bilgim/fikrim yok ama vanayı o kadar sıkmanıza rağmen hala basınç oyunuyorsa depoyla ilgili olabilir. Bizim kombide de sürekli basınç değişimi vardı, servis geldi ve depoya hava bastı şimdilik basınç oynamıyor. Hava bastıktan sonra eğer basınç düşerse su kaçağındandır dedi ancak arkadaki deponun havası tam olduğu halde basınç yükselirse, depo gidiktir ve deponun değişmesi gerekir dedi. Yani 3 yollu vana grubunun değişiminin üstüne bir de depo değişecekse kombiyi değiştir daha iyi dedi. İkisi yaklaşık 600-700 TL tutar dedi.

Bu yazdıklarım tecrübi bilgiler olup bu seçeneği de değerlendirmeniz adına yazılmıştır.

İyi bayramlar

Kesinlikle kendi kendine su aldığına eminim, özelliklede sıcak su kullanımı sırasında alıyor. Aldığı suyu petekten boşaltıyorum basınç normale dönüyor ve süreç şimdilik böyle devam ediyor.

cihaznın plakalı eşanjörüde delinmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

quote:

Sayın dryman72,

İyi bayramlar

cihaznın plakalı eşanjörüde delinmiş

Cevabınız için tşk. Çözüm ve öneriniz nedir acaba ?
    Masrafı ne olur ?

• kendin alır taakrsan 100 tl piyasada 220
  • quote:

kendin alır taakrsan 100 tl piyasada 220

Nereden temin edebilirim ustam ?

• quote:

quote:

kendin alır taakrsan 100 tl piyasada 220

Nereden temin edebilirim ustam ?

Bana ulaşırsan var

• Arkadaşlar Öncelikle Merhaba;
    Konuyu Araştırdım Ama Aradığım Cevabı Bulamadım Ve Sizin Gibi İşin Piri Olan Arkadaşlara Sormak İstiyorum
    Viessmann Vitopend 100 Kombim Var Kombiye 3-4 Senedir Bakım Bile Yapılmadı Haliyle Kombi Pes Etti Ve Arıza Verdi Arızanın Nedenini Bilmiyorum Yetkili Servis Cağırdım Adamlar Geldi 10 Dk Bile Uğraşmadan Açıp Bi Baktılar Sonra Direk Kart Değişcek Kartı Değiştiriyoruz Falan Dediler Ne Kadar Peki Kartın Fiyatı Dedim 380 TL Fiyat Çektiler Bende Adamlara İnanmadım Yaptırmadım Kendim Açtım Brülör ü içini Falan Ulaşabildiğim Yerleri Temizledim Kartı Komple Söküp Baktım Yanık Çürük Vs Bişey Varmı Diye Ama Sapa Sağlam Duruyodu Sigortalar Dahil Ben Kartta Sorun Olduğunu Düşünmüyorum Kombiyi Geri Topladım Çalıştırdım Bi Süre Normal Olarak Çalışıyor Suyu Kapatıyorum Yarım Saat Sonra Tekrar Açtığımda Sıcak Su Gelmiyor Yani Kombi Ateşleme Yapmıyor Reset Tuşu Yanıyor Tekrar Reset Atıyorum Ateşleme Yapıyor Sıcak Su Veriyor Ama Bi Müddet Sonra Kombi Arıza Moduna Geçiyor Uzun Süre Sıcak Suyu Açtığımda ( Örneğin Banyo Yaparken ) Sıcak Su bi Müddet Akıyor Sonra Soğuk Su Geliyor Kombi Tekrar Kapanıyor Gene Reset Tuşu Yanıyor Yani Bence Çok Basit Bi Arızası Var ama Ne Arızası Var Bilmiyorum Bu Konuda Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar

Buda Kullandığım Kombi Arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lWreckeDl -- 22 Temmuz 2015; 0:26:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lWreckeDl

Arkadaşlar Öncelikle Merhaba;
    Konuyu Araştırdım Ama Aradığım Cevabı Bulamadım Ve Sizin Gibi İşin Piri Olan Arkadaşlara Sormak İstiyorum
    Viessmann Vitopend 100 Kombim Var Kombiye 3-4 Senedir Bakım Bile Yapılmadı Haliyle Kombi Pes Etti Ve Arıza Verdi Arızanın Nedenini Bilmiyorum Yetkili Servis Cağırdım Adamlar Geldi 10 Dk Bile Uğraşmadan Açıp Bi Baktılar Sonra Direk Kart Değişcek Kartı Değiştiriyoruz Falan Dediler Ne Kadar Peki Kartın Fiyatı Dedim 380 TL Fiyat Çektiler Bende Adamlara İnanmadım Yaptırmadım Kendim Açtım Brülör ü içini Falan Ulaşabildiğim Yerleri Temizledim Kartı Komple Söküp Baktım Yanık Çürük Vs Bişey Varmı Diye Ama Sapa Sağlam Duruyodu Sigortalar Dahil Ben Kartta Sorun Olduğunu Düşünmüyorum Kombiyi Geri Topladım Çalıştırdım Bi Süre Normal Olarak Çalışıyor Suyu Kapatıyorum Yarım Saat Sonra Tekrar Açtığımda Sıcak Su Gelmiyor Yani Kombi Ateşleme Yapmıyor Reset Tuşu Yanıyor Tekrar Reset Atıyorum Ateşleme Yapıyor Sıcak Su Veriyor Ama Bi Müddet Sonra Kombi Arıza Moduna Geçiyor Uzun Süre Sıcak Suyu Açtığımda ( Örneğin Banyo Yaparken ) Sıcak Su bi Müddet Akıyor Sonra Soğuk Su Geliyor Kombi Tekrar Kapanıyor Gene Reset Tuşu Yanıyor Yani Bence Çok Basit Bi Arızası Var ama Ne Arızası Var Bilmiyorum Bu Konuda Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar

Yolla veya getir yapalım kartını kart arızalı senin

• Arkadaşlar benim kombi arızalandı. Kombi gaz olmasına rağmen gaz yok uyarısı veriyodu kombiyi resetledim şimdi de kombi ateşlemiyo. Resetledikten sonra bir süre ateşlemeye çalışıyo çıt çıt diye ses geliyo sonra da tekrar gaz yok uyarısı veriyo. Doğalgaz saatinde gaz var zaten ocağa gaz geliyo ve yanıyo. Sorun nerdedir acaba nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syttnc

Arkadaşlar benim kombi arızalandı. Kombi gaz olmasına rağmen gaz yok uyarısı veriyodu kombiyi resetledim şimdi de kombi ateşlemiyo. Resetledikten sonra bir süre ateşlemeye çalışıyo çıt çıt diye ses geliyo sonra da tekrar gaz yok uyarısı veriyo. Doğalgaz saatinde gaz var zaten ocağa gaz geliyo ve yanıyo. Sorun nerdedir acaba nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

elk kart arızalı gibi
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    nasıl haledebilirim, maliyeti bana ne kadar olur tahminen.
  • marka model nedir tahmini max 200 tl
  • Baymak maxi main 24fi eski bir kombi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syttnc -- 23 Temmuz 2015; 21:35:25 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lWreckeDl

Arkadaşlar Öncelikle Merhaba;

Yolla veya getir yapalım kartını kart arızalı senin

Usta Yani Eminmisin Kart Arızası Olduğundan Yani Bu Konudaki Mesajlarına Bakıyorum Herkesin Sorununa Kart Arızasıdır Falan Demişsin Yani Başka Bi Problem Olmazmı Kombide Hava Basıncı Düşmüş Olamazmı Yada Ateşleme Sisteminde Bi Arıza Olamazmı Vs vs Yani Kart Arızası Olduğunu Sanmıyorum Nedenide Kartı Açıp Baktım Hiç Bi Problemi Gözükmüyor Zaten Kombi Alındığından Beri Sabit Bi Şekilde Kart Yerinde Duruyor Direk Fişede Bağlı Değil Sigortaya Bağlı Elektrik Akımıyla İlgili Sorun Olup Karta Zarar Verme Olasılığıda Yok Ki Öyle Bişi Olsa Kartın Üstünde Bi İz Yara Bere Falan Olurdu Diye Düşünüyorum

• iyi düşünmeye dewam et
  • Selamlar,

BOSCH ZWC 24-3 MFA kombi c1 - c6 hatası veriyor , sıcak su ilk başta veriyor sonra kesiliyor ateşleme yapmıyor bazen hiç sıcak su vermiyor sorun nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow1907

Selamlar,

BOSCH ZWC 24-3 MFA kombi c1 - c6 hatası veriyor , sıcak su ilk başta veriyor sonra kesiliyor ateşleme yapmıyor bazen hiç sıcak su vermiyor sorun nedir acaba ?

elk kart arızalı
  • Merhaba;
    5 yıldır kullandığım Baymak Eco 4 24 Fi model kombim var, bu zamana kadar hiç bir sorun çıkartmadı ama bir süredir sıcak su gelmemesiyle alakalı sorun yaşıyorum, kalorifer sistemiyse çok iyi ısınıp, sorunsuz çalışıyor

Sıcak suyu açtığımda ilk başlarda bir süre sıcak su gelirken, bir süre gelmiyordu daha sonraları kalorifer sistemini açmadan sıcak su gelmemeye başladı, bir zaman sonra ise motor sesi gibi bir ses gelip kesinlikle ateşleme yapmadı lcd göstergede de 80 derece gibi bir rakam yazıyordu. Şimdiyse sıcak suyu açtığımda direk lcd de 99 dereceyi gösteriyor, ne motor sesi geliyor ne de ateşleme oluyor, yani lcd dışında hiç bir hareket yok sizce sorun ne olabilir.
  • Sensör veya elk kart arızalı

• 
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.