Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.660
Cevap
320
Favori
1.500.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buderus kombi kullanıyorum.. dün gaz bitince kombi çalışmadı, aç kapa yapınca çalışmıştı.. bu sabah tekrar hata verdi, aç kapa işe yaramayınca basıncı kontrol ettim 1 den düşüktü, onu düzelttim ama halen çalışmıyor.. resetledikçe ya 4A kodu çıkıyor yada 7C.. birçok kez resetledikten sonra E3 kodu gördüm bir kere de.. bunların anlamları nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayigit -- 23 Kasım 2014; 11:24:11 >
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Vanalar açık eminim ustam, sistem tıkalı derken biraz açabilir misiniz sana zahmet.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayigit

buderus kombi kullanıyorum.. dün gaz bitince kombi çalışmadı, aç kapa yapınca çalışmıştı.. bu sabah tekrar hata verdi, aç kapa işe yaramayınca basıncı kontrol ettim 1 den düşüktü, onu düzelttim ama halen çalışmıyor.. resetledikçe ya 4A kodu çıkıyor yada 7C.. birçok kez resetledikten sonra E3 kodu gördüm bir kere de.. bunların anlamları nedir acaba?

cihazının modeline göre kullanım klavuzu bul netten orda anlamları yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokpuye

Vanalar açık eminim ustam, sistem tıkalı derken biraz açabilir misiniz sana zahmet.
    Teşekkürler

dönüş filtresi tesisat vs tıkanıklığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: K_U_Z_E_Y

quote:

Orijinalden alıntı: Campolist

beyler merhaba . resimdekinin aynısı görünüme sahip eski baymak 240 fi kombi sahibiyiz. bugüne kadar sorunsuz çalışıyordu. bugün kombi arızalandı. arızasını şu şekil anlatırsam belki hangi parçası bozuldu neresi tamir istiyor bilen arkadaşlar yardımcı olur .
    sabah yanmamıştı akşam tekrar deneyim dedim.kombiyi açınca ateşleme yaptı fakat bütün gözlerde alev varken 15 -20 saniye sonra yavaşça alevler söndü. daha sonra aç kapa yapsamda bir takım sesler geliyor ( fan sesi gibi, tahminim su devir daim pompası falan ) tık tık diyede ses geliyor . bir türlü alev almıyor yanmıyor. pilot alevi denen tek bir alevde yok hiç bir şekilde ateş göremiyorum . ön kapaklarını açtım biraz kurcaladım. aşırı bir tozlanma sözkonusu . temizliğini elektrik süpürgesi ile yapmayı düşünüyorum fakat gözeneklerin tıkalı olması gibi problem olduğunu sanmıyorum.

basıncı 1.5 ta , gaz vanası açık , petekler değilde normal çeşmedende denediğimde sıcak su gelmiyor ondada ateş yok. acaba sorun nedir? serviside ilk etap aramak istemiyorum çok para istiyorlarmış. belki ufak bir problemse karaköye yakın sayılırım kendim uğraşıp halledebilirim.
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

buyuk ihtimalle prosestatta ptoblem var fan kirli kapak acikken yanardi deneseydin cok para verme bende tertemiz olani 1 yil garantili 450 ye satiyorum guzel kombidir en buyuk sorunlari mekanik 3 yollu olmasi yardim edebilirim kombinin basina gectiginde filan 0533 417 41 98

ilginiz için teşekkürler. kombi çalışmıyor diye başka yerde kalıyoruz. bozuk kombinin başına geçtimi yardım için numaranızı aramayı düşünüyorum. tekrardan çok teşekkürler

• merhabalar.

hocam prosestat ı devreden çıkarırsak ne olur. prosestatın arızalı olduğundan nasıl emin olabiliriz. airfel ecofel kombi markası
    Evet presostatı değiştirdim kombi çalışıyor fakat şuan mutfaktan akan su çok ılık yani sıcak akmıyor.Bunun sebebi ne olabilir hocam
  • Şu an petekler çok güzel ısınıyor.
  • Nitron arada sirada f5 veriyor presostat normal fani temizledim okuzun onde gideni faz notr ters baglamis birde carpildim ama gene verdi fanin sesi boguk gibi geldi disarda da calistirmadim role mi tam gecirmiyor acaba tum dandik arizalar beni mi bulacak arkadas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliamca

Evet presostatı değiştirdim kombi çalışıyor fakat şuan mutfaktan akan su çok ılık yani sıcak akmıyor.Bunun sebebi ne olabilir hocam

ntc veya modulasyon ayarı bozuk
  • Emas marka kombi power modeli. Kombinin isi ayarini ne yaparsam yapayim 50den asagi cekemedim. Peteklere ya 50derece su basiyor yada kendini kapatiyor. Sorun ne olabilir?

Kombinin sifir ile min. Arasi yazlik modu. Mininumdan sonra da kislik mod. Ama sifir minimum arasinda hep nerede olursa olsun hep 50derece su basiyor. Minimumdan biraz yukari acsam gene 50 derecede peteklere su basiyor. Minimuma aldimmi petegi kapatiyor. Deli etti beni. Birde 50derece de 5saatte 3m3 gaz cekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: K_U_Z_E_Y

Nitron arada sirada f5 veriyor presostat normal fani temizledim okuzun onde gideni faz notr ters baglamis birde carpildim ama gene verdi fanin sesi boguk gibi geldi disarda da calistirmadim role mi tam gecirmiyor acaba tum dandik arizalar beni mi bulacak arkadas

cihazda lev kopması yoksa huba prosestatı deyiştir düzelir düzelmezse elk kart arızalı
    dandik arıza değil mümkün olan bir arıza

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

Emas marka kombi power modeli. Kombinin isi ayarini ne yaparsam yapayim 50den asagi cekemedim. Peteklere ya 50derece su basiyor yada kendini kapatiyor. Sorun ne olabilir?

Kombinin sifir ile min. Arasi yazlik modu. Mininumdan sonra da kislik mod. Ama sifir minimum arasinda hep nerede olursa olsun hep 50derece su basiyor. Minimumdan biraz yukari acsam gene 50 derecede peteklere su basiyor. Minimuma aldimmi petegi kapatiyor. Deli etti beni. Birde 50derece de 5saatte 3m3 gaz cekiyor.

cihazının ısıtma rezistörü ölçüldükten sonra potansiyometresi deyişecek

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicceker

merhabalar.

hocam prosestat ı devreden çıkarırsak ne olur. prosestatın arızalı olduğundan nasıl emin olabiliriz. airfel ecofel kombi markası

devreden çıkaramazsın cihaz her fan açtığında kontakları birleştirmen gerekir prosestatı ağzınla üfle tık diye siviç sesi geliyormu bak

Ustam peki ne gibi bir fiyati vardir bunun. Sutlucede oturuyoruz siz bakiyormusunuz? Hemen yapilabilecek birseymi?

Yalniz ben o dugmeyi bi yarim cm kdr bosluklu hassasiyetsiz gordum. Ceviriyorim ceviriyorum makina umursamiyor sonra algiliyor.

• quote:

Ustam peki ne gibi bir fiyati vardir bunun. Sutlucede oturuyoruz siz bakiyormusunuz? Hemen yapilabilecek birseymi?

Yalniz ben o dugmeyi bi yarim cm kdr bosluklu hassasiyetsiz gordum. Ceviriyorim ceviriyorum makina umursamiyor sonra algiliyor.

elk kartta işlem yapılacak sütlüceye servisimiz yok maaleseff burda olsaydın 100 tl ye yapardık bu arızayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

elk kartta işlem yapılacak sütlüceye servisimiz yok maaleseff burda olsaydın 100 tl ye yapardık bu arızayı

Halicioglundayim @kombiustasi tarif ederse yaparim kendi basima gormedigim bir kombi oldugu icin pek girmek istemem

• Bendeki nitromix, sesli veya uğultulu çalışmasının yanısıra zaman zaman da sanki pompa fork fork şeklinde yan odadan bile duyulabilen bir ses de çıkarıyor, zaman tutmadım ama bu ses sanırım 1-2 dakika devam edip geçiyor,bu nedir normal mi, bir sorun veya sorun başlangıcı mı? kombi daha 2 aylık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

Bendeki nitromix, sesli veya uğultulu çalışmasının yanısıra zaman zaman da sanki pompa fork fork şeklinde yan odadan bile duyulabilen bir ses de çıkarıyor, zaman tutmadım ama bu ses sanırım 1-2 dakika devam edip geçiyor,bu nedir normal mi, bir sorun veya sorun başlangıcı mı? kombi daha 2 aylık.

Az petek calistiriyorsun yada tesisatin cok kirli peteklerin az ise yetkili servisin ilk calistirmada pompa kademesini ikiye almasi gerekirdi

• Merhabalar. kombiye yakın olan 3 kalorifer peteğinin üst kısımları %100 ile yanarken alt kısımlar %50 verim ile yanıyor. kombiye uzak olan 2 kalorifer peteğinin birinin altı hiç yanmıyor, biri çok az yanıyor. Kalorifer peteklerini yıkatma işlemini gerçekleştirdik fakat verimde bir değişme olmadı(kaloriferlerin gazını alma işlemini sürekli yapıyoruz ayrıca).

Ariston servisi geldi baktı kombiye, kombinin motorunun değişmesi gerektiğini söyledi. Fakat 400 lira gibi çok pahalı bir fiyat biçtiler bize. Bu değişimin alternatif bir yolu var mıdır, yoksa eğer bu değişimi gerçekleştirirsek bu problem çözülür mü? (model egis)
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.