Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.608
Cevap
318
Favori
1.498.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mefsa

Merhaba

ECA marka bir kombimiz var uzun yıllardır sorunsuz kullanıyoruz.
    Petekleri açmıyoruz sadece sıcak suyunu kullanıyorduk ama dün gece sıcak suyu kesildi ısıtmıyor ve kombi ateşlemiyor.
    ama petekleri yakınca sıcak su akıyor. 2 gündür evdeki tüm petekleri kapatıp sıcak suyu o şekilde kullanıyor diğer türlü sadece sıcak su açıkken ateşlemiyor.
    sorun neden yapmaktadır bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ne kadar patlar ücret olarak. Ayrıca Sıcak su kapalı petekler açıkken fatura çok değişir mi?(PEteklerin hepsi kapalı durumda sadece sıcak su için açık)

resimdeki kombi modelinide bilmiyorum :)

bu arada kombi üzerindeki arıza tuşuna basılı tutunca E2 yazıyor arıza kodu veriyor normalde vermiyor.
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

diyafram veya ntc sensörü arızalı

• kombiustası kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim cevabın için.

bize tahmini ne kadar patlar ?
    bu kombinin modeli ne acaba ECA ama. son kez petek ısıtma modunda kullanıyoruz sıcak su moduna göre daha çok yakarmı acaba.
  • Baymak Luna-3 24of marka kombisini kullanmaktayım. 2011 yılında taktırmış olduğum kombi, aradan bir yıl geçmeden 2012 yılında yetkili servis Ereğli teknik servis tarafından eşanör arızalı kireçlenmiş diyerek garanti kapsama dışı tutularak değiştirildiği söylenerek tarafımdan 270 TL. tahsil edildi. a Gene Garanti süresi dolmadan 2013 yılında aynı teknik servis tarafından 2013 yılında NTC arızası değişti denilerek 120 TL. tahsil edildi. aradan altı ay geçmeden meydana gelen arızada Mega teknik servisi arayarak evime getirmiş olup, servis tarafında yine eşanjör arızası denilerek eşanjör Kimyasal (kireç çözücü) ile temizlendi ve tarafımdan 70 TL. tahsil edildi. aynı servis ana eşanjöründe değişmesi gerektiğini onUnda 600 TL olduğunu söyledi.

Yetkili servislerle yaptığım görüşmelerde Baymak tarafından en ufak bir arızada bile parça değiştirilmesi söylenmiş. yani kesinlikle tamirata değil parça yönetimine gidilsin denildiği tarafıma söylendi. Kısacası BAYMAK firmasının gözü cebimizdeki parada, ama ben verdiğim paraları Baymak çalışanlarına ve sahiplerine helal etmiyorum. Öbür tarafta iki elim yakalarında olacak. Kesinlikle tavsiye etmediğim marka

Baymak'ın müşteriye hizmet ve kalite anlayışı bumudur. 3 sene içinde yaptığım masraf bir kombi parasını geçti.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: mefsa

çok teşekkür ederim cevabın için.

bize tahmini ne kadar patlar ?
    bu kombinin modeli ne acaba ECA ama. son kez petek ısıtma modunda kullanıyoruz sıcak su moduna göre daha çok yakarmı acaba.

orijinal diyafram contası ve ntc toplam 15-25 TL tutar, kendiniz değiştiremeyecekseniz işçiliği çok ağır değildir;ciddi paralar vermeyin....büyük ihtimalle diyafram contası deforme olmuştur.

ölçü aletiniz varsa ntc'nin ohm değerini ölçebilirsiniz.sağlam olanı soğukken yaklaşık 10-11 civarı değer verir, ısındıkça değer düşer.

kombinin sağlığı açısından kış konumunda peteklerden en az 3 tanesinin açık halde çalıştırılması önerilir.

koydugunuz resim linkinde ismi eca eurostar diye yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 4 Mart 2014; 3:27:39 >

• MERHABALAR,

Vaillant VCK serisi kombide yaz-kış modu anahtarında temassızlık yapmakta (yaz konumuna aldığımda anahtarı hafif dokunmada petekleride devreye sokmakta) kart üzerindeki anahtarı değiştirmem gerekiyor. Fakat ürün ile ilgili herhangi bir şey bulamadım, anahtar üstünde de sadece kod bulunmakta , bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seke -- 6 Mart 2014; 14:40:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seke

MERHABALAR,

Vaillant VCK serisi kombide yaz-kış modu anahtarında temassızlık yapmakta (yaz konumuna aldığımda anahtarı hafif dokunmada petekleride devreye sokmakta) kart üzerindeki anahtarı değiştirmem gerekiyor. Fakat ürün ile ilgili herhangi bir şey bulamadım, anahtar üstünde de sadece kod bulunmakta , bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

ön panel kartı tamir edilecek konum anahtarı extradan satılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 6 Mart 2014; 23:57:46 >

• Merhaba, Demirdöküm HK 323 hermetik kombi kullanıyorum. 14 yıllık bir Kombi ve şu ana kadar bir arıza çıkarmadı desem yeridir. Ama tabi uzun kullanımdan dolayı bir problem meydana geldi, kombinin alt kısmından su damlıyor. Demirdöküm yetkili servisten uzman arkadaş resimde de göreceğiniz gibi pompanin hemen altındaki parça grubunun degistirilmesi gerektiğini söyledi. Ancak bu işlem atolyede yapılacakmış. Bu nedenle Kombi yerinden sökülerek goturulecek. 350 tl masraf olur dediler. Buradaki uzman arkadaslara da bir danışmak istedim, bu konudaki fikirleriniz nedir ?
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan1983 -- 8 Mart 2014; 10:18:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertan1983

Merhaba, Demirdöküm HK 323 hermetik kombi kullanıyorum. 14 yıllık bir Kombi ve şu ana kadar bir arıza çıkarmadı desem yeridir. Ama tabi uzun kullanımdan dolayı bir problem meydana geldi, kombinin alt kısmından su damlıyor. Demirdöküm yetkili servisten uzman arkadaş resimde de göreceğiniz gibi pompanin hemen altındaki parça grubunun degistirilmesi gerektiğini söyledi. Ancak bu işlem atolyede yapılacakmış. Bu nedenle Kombi yerinden sökülerek goturulecek. 350 tl masraf olur dediler. Buradaki uzman arkadaslara da bir danışmak istedim, bu konudaki fikirleriniz nedir ?
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

yapılırmı yapılır değermi değmez at çöpe vereceğin paraya yazık olmasın

• ECA White Plus kombim var, ateşleme yapmıyor, sıcak su veya peteklerin düğmesini açtığımda çıt diye bir ses yapıyor, fan sesi geliyor çalışmıyor, 10-15 saniye sonrada C6 hatası veriyor, ne olabilir abaca, arasına kaç para sıkışmıştır, Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Şansımıza pazar günü arıza yaptı, hava da soğuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: zabit_ersin

ECA White Plus kombim var, ateşleme yapmıyor, sıcak su veya peteklerin düğmesini açtığımda çıt diye bir ses yapıyor, fan sesi geliyor çalışmıyor, 10-15 saniye sonrada C6 hatası veriyor, ne olabilir abaca, arasına kaç para sıkışmıştır, Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Şansımıza pazar günü arıza yaptı, hava da soğuk

elk kartın deyişecek veya tamir edilecek max 300 tl tamir olursa 170 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

ECA White Plus kombim var, ateşleme yapmıyor, sıcak su veya peteklerin düğmesini açtığımda çıt diye bir ses yapıyor, fan sesi geliyor çalışmıyor, 10-15 saniye sonrada C6 hatası veriyor, ne olabilir abaca, arasına kaç para sıkışmıştır, Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Şansımıza pazar günü arıza yaptı, hava da soğuk

elk kartın deyişecek veya tamir edilecek max 300 tl tamir olursa 170 tl

Ustam sağolun, ECA servisine kayıt açtırdım yarın gelicekler, garantisi de bitti. Acaba dışarıdan birilerine mi baktırsam servis çok para ister mi

• Ferroli kombi var, ekranda R yanip sonuyo. Bir de isi ayari yapamadim ekranda bu yanip sondugu icin ordaki tuslara bassam da islemedi. Ne yapmaliyim?

• buderus logomax plus gb-112-24/29/43/60 gb-112-24t25v/29-36t25v

serisinden kazanlı kombimiz var bugün arıza verdi kodu "b" ama bunun ile ilgili bir açıklama bulamıyorum.

serviste telefonu açmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MK*

buderus logomax plus gb-112-24/29/43/60 gb-112-24t25v/29-36t25v

serisinden kazanlı kombimiz var bugün arıza verdi kodu "b" ama bunun ile ilgili bir açıklama bulamıyorum.

serviste telefonu açmıyor

b brülör demek cihazı bir kaç kez resetleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: welowis

Ferroli kombi var, ekranda R yanip sonuyo. Bir de isi ayari yapamadim ekranda bu yanip sondugu icin ordaki tuslara bassam da islemedi. Ne yapmaliyim?

cihazın suyunu gazı varmı konrtol edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Orijinalden alıntı: welowis

Ferroli kombi var, ekranda R yanip sonuyo. Bir de isi ayari yapamadim ekranda bu yanip sondugu icin ordaki tuslara bassam da islemedi. Ne yapmaliyim?

cihazın suyunu gazı varmı konrtol edin

Hocam gaz nasil kontrol ediliyor? Suyun basinci 1,5 ta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ocak yanıyormu vanalar açıkmı
  • ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

ihlas nectra kombi. Hayattan bezdim.

Kafasına göre bozuluyor bazzen sıcak su vermiyor ısıttığı suyu peteğe veriyor. Sürekli bozuk. Üçyolmudur nedir ne lanet bir boruysa

bu kombiden daha bir yol olacağını sanmıyorum.

Ancak şunu merak ediyorum bizim mutfak apartman boşluğuna bakıyor yeni kombi taktırsak borularla çatıya kadar uzatmanın önünde engel varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RüzgarGibiGeçti- -- 9 Mart 2014; 23:43:39 >
  • Demirdöküm atron kombim var ve intherm mrl 300 oda termostatı aldım ancak dogru Baglamama ragmen. Calışmadı. Kombinin parametre ayarını dogru yapamadım heralde. Bana. Bu ayarların nasıl yapılıyor açık. Açık anlatabilir. Misiniz?? Yada atron. Kombiye baglayan arkadas varsa görüşmek isterim

• quote:

kullanım kılavuzu var ve arızalar kısmında c6 için;
    "Diferansiyel basınç şalteri kontağı açık kalıyor" diye yazıyorsa sorun prosestat'ta olmalı.Hatta prosestatın hortumları bile tıkanmış olabilir, hortumları çıkarıp üflemeyi deneyebilrsiniz. (prosestat, fanın yakınlarında serum borusu gibi boruyla bağlı parça, kare veya yuvarlak şekilde olabiliyor)

eliniz alet tutuyorsa değiştirmesi kolaydır, prosestatların fiyatı markaya ,modele göre değişebliyor 40-100 TL arasında olmalı.

(oldu da iyonizasyon hatasıysa önce yanma odasındaki ateşleme elektrodlarını yerlerinden oynatmadan uç kısımlarını zımparalamak sorunu çözebilir.

yanma odasını bu resimde görebilirsiniz:

ateşleme elektrotlarını bu resimde görebilirsiniz(6 numaraları elemanlar, setüstü ocaktaki çakmaklar gibi kıvılcım atar):

ateşleme elektrodu:

o da olmadı karttan sorun çıktı,kart tamiri için kesinlikle 80-100 liradan fazla vermeyin, )

Cihaza müdahale edecekseniz cihazın elektriğini kesinlikle sigortadan kapatın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 10 Mart 2014; 2:06:12 >

• 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.