Şimdi Ara

Kod bilmeden program yazma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android programlamaya merak sarmıştım. Java öğrenmeye yavaş yavaş başladım. Ama youtubede rastgele bir videoya denk geldim. Kod bilmeden bazı siteler aracılığıyla takır tukur uygulama ve oyun yazıyorlardı. Madem kod bilmeden yazılabiliyor bu kadar insan neden kodlama öğreniyor? Kafam çok karışıyor bu konuda. Boşuna mı kodlama öğreniyoruz? İlerde teknoloji daha da gelişir , her insan kendi başına uygulama yazabilecek duruma gelir. Programcılık sektörünün geleceği yok mu arkadaşlar?

bu arada video buhttps://www.youtube.com/watch?v=G-pBA_kSJ5c

• Bu tarz işler tam bir saçmalık.

O bahsettiğin siteleree kodlarla oluşturuyor. Programlama dilleri hiçbir zaman boş iş değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve bu şekilde geliştirilen bir uygulama yada oyunun performansı her zaman düşük olacaktır.
  • yazılım geliştirme & ar-ge konusuna en ufak bir fikri olmayıp ne bir algoritma kurabilen, ne bir yazılım dili bilmeden kod yazmaya çalışmak şimdiye kadar duydugum en sacma dusuncelerden biri olsa gerek.
  • Dediğiniz tarzda web sitelerinde en fazla hevesinizi alırsınız. Bir programlama dilini bilmeden aracı hizmetlerle ne kadar iyi bir program yazılabilir ki?
  • Aslinda kod yazmak amelelik. Algoritmayi ve mimariyi kurduktan sonra diger isler isin hamallik kismi oluyor. Surukle - birak tarzi uygulamalar ile kafandaki algoritmadan code generate eden tool lar var.
    Kod bilmeden program yazmak bence guzel, fakat programlama bilmeden imkansiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siteleri bilmiyorum ama bence CS in asıl olayı problemi cozumleyebilmek olmalı. Sonuçta kodların anlamlarını bilen herhangi birisi bile çözümü öğrenirse bir seyler yazabilir. Önemli olan çözüm yolunu bulabilmek bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Algoritma çok önemli , algoritmaya koddan daha çok vakit ayır , algoritma demek beyin demektir. Sen algoritmayı çok çok iyi bilirsen , gerisi ezberdir kod dediğin kelimedir, Birde tabi kelimelerin anlamlarını düşün. Ama algoritma beyindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

Siteleri bilmiyorum ama bence CS in asıl olayı problemi cozumleyebilmek olmalı. Sonuçta kodların anlamlarını bilen herhangi birisi bile çözümü öğrenirse bir seyler yazabilir. Önemli olan çözüm yolunu bulabilmek bence

Onemli olan "muhendislik" yapmak. Kod anlamini bulmak da mesele degil, probleme bir cozum uretmek de cok mesele degil. Verilen sayinin asal olup olmadigini anlayan bir algoritmayi O(n) seviyesinde herkes yazabilir. Onemli olan, elindeki kaynaklari verilen probleme en optimize sekilde ayarlamak. Overengineering de yapmayacaksin, bastan savma da yapmayacaksin. Iste bunun icin egitim + tecrube gerek. Requirement Engeineering de CS alani. Hic kod yazmayip konusma dili ile verilen istekleri deterministik bir sekilde analiz etmek de aslinda CS yapmak. Gunumuzde orta sinif Endustri muhendislerinin yaptigi "analistlik" aslinda bu. Ya da yazilim testi. Bir suru test metodu var. Turkiye'de nasil kafasi calisani sayisalci , calismayani sozelci yapmaya calismak gibi bir mantik var; benzer sekilde iyi muhendisi "coder" , digerlerini tester ve analist yapmak gibi bir egilim var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.